Aktuality - archiv 11.5.2010

Viac ako 50 detí prejavilo záujem vstúpiť do AS Trenčín

Nábor predškolákov a prvákov sa stretol s obrovským záujmom verejnosti.

Pred niekoľkými dňami sa na Mestskom futbalovom štadióne uskutočnil nábor chlapcov do futbalových prípraviek AS Trenčín. Záujem detí bol nevídaný a vysoko prekonal očakávania. Futbalový klub AS Trenčín touto cestou vyslovuje poďakovanie nie len chlapcom, ale pochopiteľne aj všetkým rodičom, ktorí svoje ratolesti na Sihoť priviedli. O vydarenej akcii sme sa pozhovárali s jedným z hlavných organizátorov náboru Miroslavom Karasom.

Ako hodnotíte s odstupom času nábor mladých futbalistov do radov AS Trenčín?

Už pred náborom sme sa snažili zasiahnuť čo najširšie portfólio občanov. O akcii sme informovali na klubovom webe, v partnerských médiách, osobne sme navštevovali predškolské zariadenia i prvákov. Takýmto masovým spôsobom sme sa verejnosti prihovárali prvýkrát. Ako sa ukázalo, malo to svoj význam. S náborom sme veľmi spokojní. Prihlásilo sa nám až 55 mladíkov narodených v rokoch 2003 a 2004. V týchto kategóriách sme mali už predtým približne 40 chlapcov. Teraz sa ich počet rapídne zvýšil. Verím, že z tejto početnej skupiny sa smerom do budúcnosti môže vyprofilovať zaujímavá kvalita.

Spolu to vychádza na takmer stovku detí...

Deti budú rozdelené do piatich oddelení. V prvej fáze, ktorú by som nazval predprípravou, dostane príležitosť každý, kto prejaví o futbal záujem. Neskôr samozrejme pristúpime k výberom. Tento počet detí sa postupne určite zmení. Niektoré deti stratia o futbal záujem, iné si k nemu nevytvoria vzťah, ďalšie to nebudú zvládať po organizačnej stránke. Je to prirodzený proces. Aj preto sa snažíme vytvoriť čo najširšiu základňu.

Dá sa vôbec u šesť – sedemročných chlapcov určiť miera talentu a perspektíva do budúcnosti?

V tomto mladom veku je to skutočne veľmi náročné. Povedal by som, že zodpovedne určiť mieru talentu je u týchto chlapcov dokonca nemožné. Aj preto sme pristúpili k náboru a nie k nejakému výberu. V prvom rade sme sa zamerali na pohybové predpoklady. Ďalším dôležitým motívom podujatia bolo vzbudiť u mládencov záujem o futbal.

Spolupráca s rodičmi je pri mládeži, zvlášť pri začínajúcich školákoch, kľúčová. Súhlasíte?

Už len tým, že rodičia priviedli deti na nábor, prejavili záujem. Bez neho je spolupráca s deťmi nepredstaviteľná. V týchto vekových kategóriách je pri športovom raste dieťaťa kooperácia s rodičmi nevyhnutná. Deti samé na tréningy chodiť nemôžu, rovnako si samé nekúpia kopačky. Bez rodičov to skrátka nejde. Našťastie, naše skúsenosti vo vyšších vekových kategóriách sú také, že vzájomná spolupráca je nadrámcová. Z rodičov sa stávajú fanúšikovia a členovia komunity AS Trenčín. Spoločný čas netrávime iba v rámci zápasov, ale i vo voľnom čase.

Autor: astn
Rozpis zápasov
NIKÉ LIGA, 24. kolo, 16.3.2024
AS Trenčín - MFK Skalica
15:00 Banská Bystrica
NIKÉ LIGA, 25. kolo, 30.3.2024
MFK Dukla Banská Bystrica - AS Trenčín
Facebook

Prečítajte si tiež

archív novinek
ASTV 22.3.2024

ASTV | Zostrih zo zápasu ligy U19 proti 1. FC TATRAN Prešov

ASTV vám prináša zostrih zo zápasu I. ligy U19 proti 1. FC TATRAN Prešov.

ASTV 21.3.2024

Gól mesiaca | ASTV prináša päť najkrajších gólov za mesiac február

ASTV vám prináša ďalšie pokračovanie ankety Gól mesiaca v ročníku...

Fotogalérie 19.3.2024

Fotogaléria | Zápas Niké ligy proti MFK Skalica

Fotogaléria Petra Kapustu zo zápasu 2. kola nadstavby Niké ligy proti MFK Skalica (1:3).

ASTV 17.3.2024

Bondarenko | V zápase nám chýbala energia, ktorá by nám pomohla vyhrať

Náš tím sa v 2. kole nadstavbovej časti skupiny o udržanie predstavil...

Tipsport SK  macron
 Fitshape  vanStyn  Mesto Trenčín
 Mercedes Benz  Heineken  Smoker  slovlak  mattoni  monolit  aarsleff  msport  laugaricio  proreco  magnus  TSS Group  ramirent  keraming  Jaaa