Aktuality - archiv 6.5.2010

Do Holandska aj s brazílskym ľavým obrancom

V Breukelene sa k výprave pripoja David Depetris a Tomáš Peciar.

Vo štvrtok v nočných hodinách docestovali futbalisti AS do Breukelenu, kde sa od piatka do nedele uskutoční turnaj futbalistov do 21 rokov Breukelen Cup 2010. Trenčania nastúpia vo svojom jedinom piatkovom zápase proti AZ Alkmaar. Ďalšími skupinovými súpermi výberu Adriána Guľu budú Sparta Rotterdam a FC Utrecht. Hrací čas je 2 x 25 minút. Na základe dohody majiteľa AS Tschena La Linga s organizátormi podujatia, môžu nasadiť Trenčania v každom zápase dvoch starších hráčov ako je povolená hranica.

Vo výprave AS sa ocitol aj mladý brazílsky talent Pedro da Silva. Do Trenčína pricestoval pred týždňom. „V prvých dňoch mal drobné problémy s aklimatizáciou. Počítali sme s tým a snažili sme sa mu podať pomocnú ruku. S prostredím napokon splynul veľmi rýchlo. Do kolektívu zapadol v pohode. Na tréningoch sa snaží. Je očividné, že z Brazílie sa chce dostať do Európy. Je to zrejme cieľ väčšiny tamojších futbalistov,“ uviedol na úvod krátkej charakteristiky nového prírastku do kabíny Adrián Guľa.

Dvadsaťjedenročný Brazílčan nezaprie svoj pôvod. Loptu doslova miluje. „Pedro je ľavák. Hráva na poste ľavého obrancu. Je futbalový, technicky dobre vybavený a prispôsobivý. Má schopnosť podporovať útok. Na opačnej strane mu budeme musieť vštepiť taktickú disciplínu. Napriek jazykovej bariére sa snaží pri bagu či nohejbale o vtipkovanie. Už pri týchto hrách je na ňom vidieť, že v sebe má víťazného ducha. Prvé dojmy sú dobré. Viem si predstaviť, že by Trenčínu mohol pomôcť,“ naznačil riešenie zvýšenia konkurencie pre nasledujúci ročník tréner Trenčanov.

Na turnaji v Holandsku sa k tímu AS pripoja aj David Depetris a Tomáš Peciar. Obom hráčom sa končia krátkodobé hosťovania v FC Omniworld. O ich prípadnej budúcnosti v krajine "veterných mlynov" sa rozhodne v najbližších týždňoch.

Autor: ms
Rozpis zápasov
NIKÉ LIGA, 24. kolo, 16.3.2024
AS Trenčín - MFK Skalica
15:00 Banská Bystrica
NIKÉ LIGA, 25. kolo, 30.3.2024
MFK Dukla Banská Bystrica - AS Trenčín
Facebook

Prečítajte si tiež

archív novinek
ASTV 22.3.2024

ASTV | Zostrih zo zápasu ligy U19 proti 1. FC TATRAN Prešov

ASTV vám prináša zostrih zo zápasu I. ligy U19 proti 1. FC TATRAN Prešov.

ASTV 21.3.2024

Gól mesiaca | ASTV prináša päť najkrajších gólov za mesiac február

ASTV vám prináša ďalšie pokračovanie ankety Gól mesiaca v ročníku...

Fotogalérie 19.3.2024

Fotogaléria | Zápas Niké ligy proti MFK Skalica

Fotogaléria Petra Kapustu zo zápasu 2. kola nadstavby Niké ligy proti MFK Skalica (1:3).

ASTV 17.3.2024

Bondarenko | V zápase nám chýbala energia, ktorá by nám pomohla vyhrať

Náš tím sa v 2. kole nadstavbovej časti skupiny o udržanie predstavil...

Tipsport SK  macron
 Fitshape  vanStyn  Mesto Trenčín
 Mercedes Benz  Heineken  Smoker  slovlak  mattoni  monolit  aarsleff  msport  laugaricio  proreco  magnus  TSS Group  ramirent  keraming  Jaaa