Aktuality - archiv 20.4.2010

AS otvára náruč aj najmenším záujemcom o futbal

V pondelok 26. apríla o 17.00 h pozývame na štadión AS mladé futbalové talenty.

Futbalový klub AS Trenčín každoročne pripravuje nábory futbalistov do jednotlivých mládežníckych tímov. Vo svojej aktivite pokračuje aj v súčasnom období. S vedúcim trénerom prípraviek Miroslavom Karasom sme sa pozhovárali o aktuálnej situácii.

Klub sa pripravuje na nábor nových futbalistov. Čo sa v tejto súvislosti v AS Trenčín deje?

Najdôležitejšou úlohou týchto dní je príprava a zabezpečenie náboru a dovýberu do najnižších kategórií, t.j. chlapcov narodených v rokoch 2002, 2003, 2004. Chceme, aby čo najviac chlapcov dostalo šancu hrať futbal a pripravovať sa na vyššej úrovni. Nábor sa bude konať 26. apríla o 17.00 na Mestskom štadióne na Sihoti. Je potrebné prísť v športovom oblečení. Z náročnosti výberu deti nemusia mať obavy, pretože ide predovšetkým o otestovanie pohybových schopností a organizačné začlenenie do jednotlivých kategórií.

Prečo sa orientujete na tieto kategórie?

Každý malý chlapec rád hrá futbal. Naháňa sa za loptou niekde na dvore. V súčasnom rýchlom spôsobe života je však veľmi dôležité, začať s cielenou športovou prípravou už v čo najrannejšom veku. Ak sa chceme porovnávať s najlepšími, a to my v klube rozhodne chceme, je potrebné aby sa talent mladého futbalistu rozvíjal už od veku päť až sedem rokov. Podobný trend funguje vo všetkých vyspelých futbalových krajinách. V klube pracujeme so všetkými vekovými kategóriami, čo sa týka prípraviek ide o chlapcov od 5 do 11 rokov, kde dopĺňanie talentov prebieha neustále. Samozrejme otvorení sme aj starším chlapcom.

Nábor sa uskutoční v pondelok 26. apríla o 17.00 h. Čo ak záujemcovia v tomto termíne nemôžu prísť?

Prípravky sú otvoreným systémom. Nábor tu prebieha prakticky nepretržite. Stačí zatelefonovať, prípadne prísť sa informovať priamo na tréning.

Ak sa chlapec rozhodne prísť, čo môže očakávať?

V klube je vybudovaný systém prípraviek garantujúci rovnosť šancí pre každého záujemcu. U najmenších adeptov je prakticky nemožné určiť mieru talentu a budúceho futbalového vývoja. Našou snahou preto je, aby všetci rozvíjali svoje predpoklady a najmä, aby ich futbal bavil. Z odbornejšieho hľadiska je prioritou zameranie sa na technickú stránku, na rozvoj koordinácie a dynamickej techniky ako i na prácu s loptou. Chlapci v prípravkách pracujú na každom tréningu s loptou, čo je v súlade s najmodernejšími metódami.

Kde vlastne mladí prípravkári trénujú?

V najnižšej kategórii ročníkov 2003 a 2004 máme v súčasnosti dve oddelenia. Jedno sa pripravuje na Sihoti, druhé za mostami na ihrisku Dopravnej akadémie. Začlenenie do týchto družstiev závisí od počtu nových adeptov. Sme pripravení otvoriť ďalšie oddelenia, napr. na Juhu, a zabezpečiť pre všetkých kvalifikovaný tréningový proces.

Čo by ste dodali na záver ?

Klub kladie dôraz na prácu s mládežou. Myslím si, že naša štruktúra a systém výchovy futbalistov sú na slovenské pomery nadštandardné. Preto by som bol rád, ak by sme dokázali k futbalu pritiahnuť čo najviac chlapcov. Aby zažili z vlastnej skúsenosti čaro futbalu a aby z nich postupne vyrastali noví skvelí hráči.

Autor: astn, mk
Rozpis zápasov
4:0 Štadión Sihoť
NIKÉ LIGA, 27. kolo, 13.4.2024
AS Trenčín - FC ViOn Zlaté Moravce
17:30 Štadión Sihoť
NIKÉ LIGA, 28. kolo, 19.4.2024
AS Trenčín - FC Košice
Facebook

Prečítajte si tiež

archív novinek
ASTV 16.4.2024

Zákrok mesiaca | ASTV prináša päť najkrajších zákrokov mesiaca marec

ASTV vám prináša ďalšie pokračovanie ankety Zákrok mesiaca. Pozrite si...

Fotogalérie 15.4.2024

Fotogaléria | Zápas Niké ligy proti FC ViOn Zlaté Moravce

Fotogaléria Petra Kapustu zo zápasu 5. kola nadstavby Niké ligy proti FC ViOn...

ASTV 15.4.2024

ASTV | Zostrih zo zápasu ligy U19 proti MFK Ružomberok

ASTV vám prináša zostrih zo zápasu I. ligy U19 proti MFK Ružomberok (3:0).

Fanúšikovia 15.4.2024

Akadémia | V pondelok 29. apríla nábor a výber detí do tímov akadémie AS Trenčín

AS Trenčín pripravil na pondelok 29. apríla nábor a...

Tipsport SK  macron
 Fitshape  vanStyn  Mesto Trenčín
 Mercedes Benz  Heineken  Smoker  slovlak  mattoni  monolit  aarsleff  msport  laugaricio  proreco  magnus  TSS Group  ramirent  keraming  Jaaa