Aktuality - archiv 28.3.2010

Hrali na remízu, je presvedčený Čögley

Peter Čögley: „Bol to ťažký zápas, ale išli sme do neho s cieľom vyhrať. Žiaľ, nepodarilo sa nám to.“

Zverenci trénera Adriána Guľu remizovali počas víkendu na ihrisku Zlatých Moraviec (0:0) v súboji s priamym konkurentom v boji o prvú priečku v druhej najvyššej slovenskej súťaži. Získali bod, alebo stratili dva body? Podľa reakcií samotných hráčov a ponurej atmosféry v kabíne po zápase chceli viac. „Bol to ťažký zápas, ale išli sme do neho s cieľom vyhrať. Žiaľ, nepodarilo sa nám to. Na našej strane boli dve veľké šance, Zlaté Moravce mali jedinú. Ešte raz, škoda toho. Musíme však pokračovať v tejto hre a čakať na svoju šancu. ViOn určite nebude iba vyhrávať,“ len pomaly skladal vety po stretnutí Čögley.

Pokiaľ Zlaté Moravce v predchádzajúcom domácom súboji s Michalovcami zatlačili súpera pred vlastného brankára a ofenzívnou smršťou v závere strhli víťazstvo na svoju stranu, tentoraz to bolo celkom inak. Hra najvážnejšieho kandidáta na postup do najvyššej súťaže bola opatrná a zameraná iba na nakopávanie dlhých lôpt. „Hrali na remízu. To bolo od úvodu evidentné. Cez prestávku sme si v šatni povedali, že sa im to musí vypomstiť. Žiaľ, nestalo sa tak,“ skonštatoval dvadsaťjedenročný rodák z Trenčína a doplnil: „Uspokojili sa s nakopnutím dlhej lopty na vysokého Pavelku. Celkom dobre sme ho pokryli. V závere sme skúsili ísť do rizika, ale nestačilo to.“

Čögley sa, nielen pre súpera, objavil prekvapujúco na pravej strane obrany. Miesto mu uvoľnil Godál, ktorý nahradil na poste stopéra vykartovaného Ševelu. Napriek tomu, že defenzíva hrala v zložení Valla, Godál, Kleščík a Čögley vôbec po prvý raz v sezóne, bola mimoriadne spoľahlivá. Zaujímavosťou je, že najstarší člen defenzívnej línie Godál má stále iba dvadsaťdva rokov. „Myslím si, že to nebolo zlé,“ povedal už s úsmevom krajný obranca AS.

Čögley sa po zranení vrátil na ihrisko v majstrovskom zápase po veľmi dlhej dobe. „Nehral som tuším viac ako štyri mesiace. Veľmi som si to užíval. Celkom sympatický štadión, naši fanúšikovia, len škoda toho ihriska. Bolo to takmer ako pieskovisko. Nemáme každý deň príležitosť odohrať takýto súboj,“ povedal mladý obranca, ktorý sa dozvedel o svojej nominácii v piatok. „Nemal som, čo stratiť. Dostal som dôveru a nechcel som trénera sklamať. Dlho som pracoval, aby som sa dostal do normálneho stavu. Bolo to iba na mne ako sa predvediem. Bodaj by ale bolo takýchto ťažkých zápasov viac. Iba v podobných súbojoch hráč rastie,“ povedal na záver Čögley.

Autor: mg, foto: tomáš somr
Rozpis zápasov
NIKÉ LIGA, 24. kolo, 16.3.2024
AS Trenčín - MFK Skalica
15:00 Banská Bystrica
NIKÉ LIGA, 25. kolo, 30.3.2024
MFK Dukla Banská Bystrica - AS Trenčín
Facebook

Prečítajte si tiež

archív novinek
ASTV 28.3.2024

Zákrok mesiaca | ASTV prináša päť najkrajších zákrokov mesiaca február

ASTV vám prináša ďalšie pokračovanie ankety Zákrok mesiaca. Pozrite...

ASTV 22.3.2024

ASTV | Zostrih zo zápasu ligy U19 proti 1. FC TATRAN Prešov

ASTV vám prináša zostrih zo zápasu I. ligy U19 proti 1. FC TATRAN Prešov.

ASTV 21.3.2024

Gól mesiaca | ASTV prináša päť najkrajších gólov za mesiac február

ASTV vám prináša ďalšie pokračovanie ankety Gól mesiaca v ročníku...

Fotogalérie 19.3.2024

Fotogaléria | Zápas Niké ligy proti MFK Skalica

Fotogaléria Petra Kapustu zo zápasu 2. kola nadstavby Niké ligy proti MFK Skalica (1:3).

Tipsport SK  macron
 Fitshape  vanStyn  Mesto Trenčín
 Mercedes Benz  Heineken  Smoker  slovlak  mattoni  monolit  aarsleff  msport  laugaricio  proreco  magnus  TSS Group  ramirent  keraming  Jaaa