Aktuality - archiv 4.3.2010

Pavol Straka - útočná posila AS

Adrián Guľa: „Pavol je jednoznačne prínosom. Na ihrisku i v kabíne."

Začiatok I. ligy sa blíži. Už v sobotu popoludní nastúpia futbalisti AS na horúcej pôde v Michalovciach. Po zostupe z Corgoň ligy odohrali Trenčania s ambicióznym súperom dovedna štyri zápasy. Doterajšia bilancia hovorí jednoznačne pre mužstvo z Považia.

V prvom dueli, hranom na Zemplíne, sa zrodila výhra AS 3:2. Rozhodujúci zásah dal v záverečnej minúte stretnutia Marek Bubenko. Domáca odveta sa diala za podobných okolností ako je tomu teraz. Prvé jarné kolo sa z dôvodu zlých klimatických podmienok odložilo a štartovalo sa až druhým naplánovaným zápasom. V ňom Trenčania vyhrali na Sihoti s Michalovcami vysoko 6:2. Na tretie kolo od konca minulej sezóny nespomíname radi. Hoci AS na východe opäť neprehralo, bezgólová remíza mu zahatala cestu do najvyššej súťaže. Posledná konfrontácia ašpirantov na postup sa konala 19. septembra 2009. Po góloch Davida Depetrisa a Vojtecha Horvátha vyhrali Trenčania 2:0.

Strelec prvého gólu v zimnom období Sihoť opustil. Jeho miesto by mohol zaujať skúsený útočník Pavol Straka. „Vieme si predstaviť, že bude platným aj pri premieňaní šancí," rozhovoril sa o novom hráčovi v kádri Adrián Guľa. „Pavol je jednoznačne prínosom. Na ihrisku i v kabíne. Je to skúsený hráč s množstvom ligových štartov. Naše očakávania napĺňal už v zimnom období,“ rozvíja myšlienku posilnenia kádra o kvalitného forvarda tréner.

Prestup skúseného útočníka sa síce trošku naťahoval, ale deň pred začiatkom súťaže je jeho pôsobenie v Trenčíne spečatené aj papierovo. „Chvíľu trvalo, kým sme s mojím bývalým klubom našli vhodné riešenie ukončenia spolupráce,“ priblížil Straka naťahujúce sa rokovania s Viktóriou Žižkov. S kabínou AS sa za pár dní zblížil a spoznal aj nových spoluhráčov. „Chlapci sú síce mladí, ale kvalitní a vývojaschopní. Trenčínu chcem pomôcť medzi elitu. Na čelo tabuľky máme síce sedembodovú stratu, ale čaká nás ešte 13 zápasov. V hre je ešte takmer 40 bodov,“ neskladá zbrane o postup trenčiansky rodák.

Autor: ms, foto: sita
Rozpis zápasov
NIKÉ LIGA, 24. kolo, 16.3.2024
AS Trenčín - MFK Skalica
15:00 Banská Bystrica
NIKÉ LIGA, 25. kolo, 30.3.2024
MFK Dukla Banská Bystrica - AS Trenčín
Facebook

Prečítajte si tiež

archív novinek
ASTV 22.3.2024

ASTV | Zostrih zo zápasu ligy U19 proti 1. FC TATRAN Prešov

ASTV vám prináša zostrih zo zápasu I. ligy U19 proti 1. FC TATRAN Prešov.

ASTV 21.3.2024

Gól mesiaca | ASTV prináša päť najkrajších gólov za mesiac február

ASTV vám prináša ďalšie pokračovanie ankety Gól mesiaca v ročníku...

Fotogalérie 19.3.2024

Fotogaléria | Zápas Niké ligy proti MFK Skalica

Fotogaléria Petra Kapustu zo zápasu 2. kola nadstavby Niké ligy proti MFK Skalica (1:3).

ASTV 17.3.2024

Bondarenko | V zápase nám chýbala energia, ktorá by nám pomohla vyhrať

Náš tím sa v 2. kole nadstavbovej časti skupiny o udržanie predstavil...

Tipsport SK  macron
 Fitshape  vanStyn  Mesto Trenčín
 Mercedes Benz  Heineken  Smoker  slovlak  mattoni  monolit  aarsleff  msport  laugaricio  proreco  magnus  TSS Group  ramirent  keraming  Jaaa