Aktuality - archiv 19.2.2010

V generálke prehra so Žilinou

MŠK Žilina – AS Trenčín 4:1 (2:1).

Séria prípravných zápasov sa naplnila. Posledný duel z dlhého zoznamu absolvovali futbalisti AS v Žiline. Súboj s corgoňligovým lídrom bol pre hráčov Trenčína dôstojnou bodkou za zimným obdobím.

Futbalisti AS nastúpili do zápasu s veľkým rešpektom. Zvučné meno domáceho tímu akoby im v úvodnej dvadsaťminútovke zväzovalo nohy. Guľov tím ale tlaku aktívneho súpera odolal. Naopak, boli to Trenčania, ktorí otvorili skóre. V 27. min zahrával Gergel štandardku z ostrého uhla. Na prekvapenie domácej defenzívy, a najmä brankára Dúbravku, podstrelil múr a skóroval. Radosť Trenčanov mala ale krátke trvanie. Doslova sekundy po úvodnom zásahu odpovedal gólovou strelou Majtán. Nový muž v tábore MŠK sa presadil peknou strelou. V 36. min mal ďalší gól AS na kopačke Salinas. Brankár Žiliny však vytiahol proti jeho pokusu zblízka zázračný zákrok. Aj druhý gól Žiliny vsietil Majtán, ktorý sa v 41. min presadil po individuálnej akcii.

V druhom polčase pôsobil trenčiansky tím oveľa odvážnejším dojmom ako v prvej časti. Napriek tomu si šance vytvárali domáci. Oravec svoju prvú príležitosť ešte nevyužil, v 50. min hlavičkoval vedľa, ale už o 9 min neskôr mieril presne a Žilina vyhrávala 3:1. Za tohto stavu si vypracovali príležitosti aj Trenčania. Dvakrát sa dostal na dostrel Straka a raz Hlohovský. Defenzíva žlto-zelených však týmto atakom odolala. V lepšej streleckej forme sa ukázal Rilke. Jeho prudká strela spoza pokutového územia sa zatrepotala až v sieti. Žilina zdolala Trenčín 4:1.

MŠK Žilina – AS Trenčín 4:1 (2:1)

góly: 27. a 41. Majtán, 59. Oravec, 81. Rilke – 27. Gergel

Žilina: Dúbravka (46. Krnáč) - Angelovič (46. Poleť), Piaček, Šourek (46. Guldan), Leitner (46.Mráz) - Kobylík (46.Vyskočil), Pečalka, Jež (13. Škvarka), Zlatkovič (46. Rilke) - Majtán (46.Oravec), Lietava (74. Fotyik)

Trenčín: Rožník – Godál, Ševela (68. Knapp), Kleščík, Valla (85. Adi) – Gergel, Baez, Horváth, Štefánik (46. Straka), Salinas (55. Hlohovský) – Kubík (68. Malec)

Autor: astn
Rozpis zápasov
4:0 Štadión Sihoť
NIKÉ LIGA, 27. kolo, 13.4.2024
AS Trenčín - FC ViOn Zlaté Moravce
17:30 Štadión Sihoť
NIKÉ LIGA, 28. kolo, 19.4.2024
AS Trenčín - FC Košice
Facebook

Prečítajte si tiež

archív novinek
Fotogalérie 15.4.2024

Fotogaléria | Zápas Niké ligy proti FC ViOn Zlaté Moravce

Fotogaléria Petra Kapustu zo zápasu 5. kola nadstavby Niké ligy proti FC ViOn...

Fanúšikovia 15.4.2024

Akadémia | V pondelok 29. apríla nábor a výber detí do tímov akadémie AS Trenčín

AS Trenčín pripravil na pondelok 29. apríla nábor a...

Fanúšikovia 14.4.2024

Fanúšikovia | Po vysokom víťazstve opäť na domácej pôde, vstupenky na Košice v predaji

V šiestom kole nadstavbovej časti Niké ligy sa...

ASTV 14.4.2024

ASTV | Zostrih zo zápasu Niké ligy proti FC Vion Zlaté Moravce

ASTV vám prináša zostrih z nadstavbovej časti Niké ligy proti FC ViOn Zlaté...

Tipsport SK  macron
 Fitshape  vanStyn  Mesto Trenčín
 Mercedes Benz  Heineken  Smoker  slovlak  mattoni  monolit  aarsleff  msport  laugaricio  proreco  magnus  TSS Group  ramirent  keraming  Jaaa