Aktuality - archiv 14.9.2009

Výhra v Ružomberku pohľadom strelcov

Depetrisov tretí gól, Knapp a Kubík zatiaľ s dvoma zásahmi.

Vysoká výhra v Ružomberku je už iba príjemnou víkendovou spomienkou. Futbalisti AS Trenčín majú pred sebou ďalšiu dôležitú métu. Kým sa na stránke začneme venovať blížiacemu sa duelu s Michalovcami, vrátili sme sa pohľadom gólových strelcov k triumfu AS nad rezervou MFK.

Lubor Knapp – Sviatočný strelec?

Nebolo to tak dávno, čo sme prostredníctvom klubovej stránky blahoželali Luborovi Knappovi k narodeninám. Sám futbalista si vtedy k sviatku venoval gól. Obdobná situácia nastala aj v nedeľu. „Proti Podbrezovej som skóroval v období, keď som oslavoval 33. narodeniny. V Ružomberku sa mi to pre zmenu podarilo v deň mojich menín,“ porovnal podobné situácie defenzívny záložník AS. „Boris perfektne potiahol loptu a hoci sa zdalo, že ju už nedobehne, v sklze ju trafil ideálne. Nacentroval mi ju rovno na hlavu. Jeden z obrancov loptu podbehol, čím mi situáciu uľahčil,“ opísal kľúčový okamih strelec, ktorý sa do hlavičkovania príliš často nepúšťa.

„Po zápase som premýšľal, či sa mi už niekedy podarilo skórovať hlavou. Akokoľvek som namáhal svoju myseľ, na žiadny podobný gól som si nespomenul. V 33 rokoch som dosiahol premiérový gól hlavou,“ prekvapil nás rodák z Frýdku-Místku. V posledných zápasoch sa mu strelecky darí. Pred Ružomberkom trafil aj sieť brankára Šale. „V minulosti som ťahal zaujímavú sériu. Hrával som ešte za rezervu Baníka Ostrava. Podarilo sa mi skórovať v deviatich zápasoch po sebe. Góly samozrejme tešia, ale vôbec sa nenahnevám, keď sa moja rozbiehajúca sa séria zastaví už v sobotu proti Michalovciam. Dôležitejšie ako zlepšovanie mojich osobných štatistík, je zisk troch bodov pre Trenčín,“ vyjadril presvedčenie Lubor Knapp, dúfajúc, že na najbližší gólový zásah nebude musieť čakať  na ďalší narodeninový či meninový sviatok.

František Kubík – Ružomberský kat

Najnebezpečnejším hráčom zápasu bol Frantiek Kubík. Do výbornej príležitosti sa dostal už po uplynutí 20 sekúnd. „Nebola to jednoduchá pozícia. Križoval som sa s domácim stopérom, napokon som trafil vedľa,“ opísal situáciu v úvode duelu strelec, ktorý nasledujúce šance bez problémov využil. „Na prvom góle má podiel najmä David. Jeho prudkú strelu brankár iba vyrazil, ja som sledoval loptu a pohodlne som ju dopravil do brány. Pred druhým gólom urobil v strede ihriska skvelú prácu Martin Ševela. Vybojoval loptu pre Horvátha, Béla mi ju posunul do voľného priestoru a ja som ju trafil presne,“ žiaril po zápase šťastím dvojgólový strelec.

Jeden z najmladších hráčov AS si zápas po prekonaní zdravotných problémov skutočne užíval. „Veľmi som sa tešil. Pre zranenie som viac ako dva týždne pauzoval. Nahecovaný som bol o to viac, že som dostal príležitosť hrať v základe. Nechcel som sklamať trénera, spoluhráčov a samozrejme ani fanúšikov,“ uviedol František Kubík. Po otázke, či to bol jeho prvý dvojgólový zápas, bez váhania zareagoval: „Dva góly v jednom zápase som už dal. Bolo to presne pred rokom. Za Prievidzu som skóroval v domácom zápase. Súperom bol, podobne ako počas uplynulého víkendu, rezervný tím Ružomberka.“

David Depetris – Gól venovaný Adriánovi Guľovi

Do zoznamu strelcov sa zapísal aj tradičný strelec AS David Depetris. „Zápas sa už blížil k záveru. Dostal som dobrú prihrávku, kľučkou som sa zbavil súpera a krížnou strelou ľavačkou som prekonal brankára. Gól ma samozrejme veľmi teší. V Trenčíne som predovšetkým na to, aby som presnými zásahmi pomáhal mužstvu. Prvý gól som mohol dať už v prvom polčase, dobrú strelu ale brankár vyrazil. Našťastie tam stál Feri (Kubík) a loptu pohodlne dorazil do brány,“ vrátil sa k dôležitým okamihom zápasu na hornom Liptove zatiaľ trojgólový strelec. Argentínsky kanonier sa bezprostredne po využití šance rozbehol k lavičke. Najskôr podal ruku trénerovi Koníkovi a potom sa srdečne objal s asistentom Guľom.

„Týmto gestom som chcel vyjadriť trénerom podporu. Po zlých výsledkoch sa na ich prácu znieslo veľa kritiky. Som rád, že sa nám podarilo vyhrať konečne aj vonku. Adrián (Guľa) nám v rámci individuálnych tréningov venuje veľa času a energie. Často mi vysvetľuje kedy a kam sa mám postaviť. Je pre mňa veľmi dôležitým členom realizačného tímu. Pred Šaľou som mu sľúbil, že ak skórujem, gól venujem jemu. Podarilo sa to až v nasledujúcom zápase, ale to nevadí. Dôležité je, že sľub som splnil,“ uviedol na záver Depetris veriac, že počet jeho gólov bude aj naďalej stúpať.

Autor: ms
Rozpis zápasov
NIKÉ LIGA, 24. kolo, 16.3.2024
AS Trenčín - MFK Skalica
15:00 Banská Bystrica
NIKÉ LIGA, 25. kolo, 30.3.2024
MFK Dukla Banská Bystrica - AS Trenčín
Facebook

Prečítajte si tiež

archív novinek
ASTV 28.3.2024

Zákrok mesiaca | ASTV prináša päť najkrajších zákrokov mesiaca február

ASTV vám prináša ďalšie pokračovanie ankety Zákrok mesiaca. Pozrite...

ASTV 22.3.2024

ASTV | Zostrih zo zápasu ligy U19 proti 1. FC TATRAN Prešov

ASTV vám prináša zostrih zo zápasu I. ligy U19 proti 1. FC TATRAN Prešov.

ASTV 21.3.2024

Gól mesiaca | ASTV prináša päť najkrajších gólov za mesiac február

ASTV vám prináša ďalšie pokračovanie ankety Gól mesiaca v ročníku...

Fotogalérie 19.3.2024

Fotogaléria | Zápas Niké ligy proti MFK Skalica

Fotogaléria Petra Kapustu zo zápasu 2. kola nadstavby Niké ligy proti MFK Skalica (1:3).

Tipsport SK  macron
 Fitshape  vanStyn  Mesto Trenčín
 Mercedes Benz  Heineken  Smoker  slovlak  mattoni  monolit  aarsleff  msport  laugaricio  proreco  magnus  TSS Group  ramirent  keraming  Jaaa