Aktuality - archiv 12.9.2009

Suverénna výhra Trenčína v Ružomberku

MFK Ružomberok "B" – AS Trenčín 0:4 (0:3).

Futbalisti AS Trenčín nadviazali na suverénne domáce víťazstvo so Šaľou spred dvoch týždňov. S rovnakým skóre zdolali v dohrávke 9. kola aj rezervu Ružomberka. V zostave AS si odbil ostrú premiéru Jorge Salinas z Paraguaja. Po prestávke, spôsobenej zranením, sa do zostavy vrátil aj František Kubík a hned zaznamenal dva góly.

Prievidzký odchovanec Kubík spôsoboval domácej defenzíve nemalé starosti. Už po dvadsiatich sekundách na neho pretlačil loptu Depetris, dvadsaťročný ľavák ale zvnútra šestnástky nemieril presne. V 10. min poslal Godál od postrannej čiary z ťažkej pozície center presne na hlavu Knappa, ktorý pohodlne otvoril skóre. V 19. min sa zapojili do brejkovej akcie AS Kubík so Salinasom, Depetrisovu koncovku vyrazil Smieška na roh. O niekoľko sekúnd neskôr Gergel prihral Depetrisovi, Argentínčanovu nebezpečnú strelu z neľahkej pozície vyrazil brankár Ružomberka iba pred voľného Kubíka, ktorý prakticky z bránkovej čiary pridal druhý zásah Trenčína. O dve minúty neskôr pridal ten istý hráč ďalší gólový zápis. Na ostrú strelu pod brvno mu nabíjal Horváth. Jedna z ojedinelých šancí domácich sa zrodila v 26. min, po štandardke zakončujúci Greššák loptu za Volešákov chrbát nepretlačil.

Po zmene strán Trenčania umne držali vyhovujúci gólový rozdiel, rezerva MFK sa naopak márne snažila o účelnú ofenzívnu myšlienku. V 52. min vyslal Salinas kolmicou Godála, pravý obranca AS nacentroval Horváthovi, no jeho volej tesne minul vytúžený cieľ. V 87. min vybojoval Valla dôrazným zákrokom loptu pre Depetrisa. Najlepší strelec AS v uplynulej sezóne sa kľučkou zbavil dvojice obrancov a ľavačkou do vzdialenejšieho rohu brány stanovil výsledok na konečných 4:0.

MFK Ružomberok "B" – AS Trenčín 0:4 (0:3)

Góly: 10. Knapp, 20. a 22. Kubík, 87. Depetris

Žlté karty: 53. J. Čarnota, 89. L. Bielák - 28. Knapp, 68. Valla

Domáci: Smieška – Čarnota, Greššák (76. Švrček), Gallo, Janso – Pilár (67. Nagy), Bielák, Janso, Kotora (46. Ndoye) – Kukoľ, Babic

Hostia: Volešák – Godál, Ševela, Peciar (78. Bizub), Valla – Salinas, Knapp (83. Báez), Horváth, Gergel – Depetris, Kubík (62. Hlohovský)

Rozhodovali: Fajčík - Kubica, Lieskovský

Divákov: 436

Autor: ms
Rozpis zápasov
4:0 Štadión Sihoť
NIKÉ LIGA, 27. kolo, 13.4.2024
AS Trenčín - FC ViOn Zlaté Moravce
17:30 Štadión Sihoť
NIKÉ LIGA, 28. kolo, 19.4.2024
AS Trenčín - FC Košice
Facebook

Prečítajte si tiež

archív novinek
ASTV 18.4.2024

Kupusovič | Musíme nadviazať na výkon z predošlého zápasu

Náš tím spod Čákovho hradu čaká koncom týždňa vstup do druhej polovice...

Fanúšikovia 18.4.2024

Fanúšikovia | Počas prestávky ligových zápasov prichádza Pepsi trefa

AS Trenčín prináša v spolupráci s partnerom pitného režimu klubu novú...

ASTV 16.4.2024

Gól mesiaca | ASTV prináša päť najkrajších gólov za mesiac marec

ASTV vám prináša ďalšie pokračovanie ankety Gól mesiaca v ročníku...

ASTV 16.4.2024

Zákrok mesiaca | ASTV prináša päť najkrajších zákrokov mesiaca marec

ASTV vám prináša ďalšie pokračovanie ankety Zákrok mesiaca. Pozrite si...

Tipsport SK  macron
 Fitshape  vanStyn  Mesto Trenčín
 Mercedes Benz  Heineken  Smoker  slovlak  mattoni  monolit  aarsleff  msport  laugaricio  proreco  magnus  TSS Group  ramirent  keraming  Jaaa