Aktuality - archiv 16.7.2009

David Depetris bojuje o pozíciu v zostave FC Utrecht

Argentínsky útočník v stopách Dirka Kuyta.

David Depetris je už tri týždne v Utrechte, kde sa pripravuje na nasledujúci ročník Eredivisie. „Situácia s mojim prestupom ešte nie je úplne vyriešená. Niektoré kroky kluby už medzi sebou podnikli, ale k definitívnemu podpisu zmluvy ešte nedošlo,“ uviedol najlepší strelec uplynulého ročníka prvej ligy. V Holandsku sa začína súťaž v prvý augustový víkend, čo je zhodou okolností termín, kedy Depetrisovi vyprší päťzápasový dištanc za červenú kartu z konca minulej sezóny. Do tohto termínu by sa mala otázka jeho najbližšej budúcnosti uzavrieť.

Novú skúsenosť si Depetris zatiaľ pochvaľuje. „S tímom sa mi pracuje naozaj výborne. Páči sa mi ich prístup. Je tu viacero talentovaných hráčov a veľmi milí ľudia. Odkedy som prišiel do Holandska, pomáhajú mi na tréningoch i mimo nich. Všetci hovoria po anglicky, čiže s komunikáciou nemám najmenší problém. Rozumieme si, čo napomáha k vytváraniu dobrej partie. Generálny manažér mi poukazoval štadión a všetky veci súvisiace s klubom. Je to obrovský komplex, pozostávajúci nielen z futbalového ihriska a tribún. Nachádzajú sa tu reštaurácie, kaviarne, relaxačné miestnosti pre hráčov, ďalej priestory pre novinárov, rokovacie sály. V areáli nechýba dokonca múzeum ani obchod so suvenírmi.“

Počas krátkeho času vybadal útočný hrot viacero rozdielov medzi slovenským a holandským vnímaním futbalu. „Rozdielov je skutočne veľa. Napríklad v rýchlosti. Hráči sa snažia dotknúť lopty viackrát. Sú trpezliví. Dokážu si prihrávať tak dlho, pokiaľ nenastane najvhodnejší okamih na útok. Holanďania sa vďaka technickej vyspelosti neboja hrať s loptou v zóne obrany. Tento prvok robí futbal oveľa atraktívnejším. Samozrejme, odlišná je aj starostlivosť o klub. Na jeho chode sa podieľa veľa zamestnancov. Hráč sa nemusí starať o nič. Jeho úlohou je len hrať futbal,“ chváli podmienky ďalší z Trenčanov s reálnou šancou zahrať si v najvyššej holandskej lige.

Utrecht patrí medzi jednu z najtradičnejších futbalových bášt v Holandsku. V jednom z mestských klubov odštartoval svoju hviezdnu kariéru aj Marco van Basten. „To je pre mňa nová informácia. Viem ale, že Utrecht vychoval viacero špičkových futbalistov. Za všetkých spomeniem Dirka Kuyta z FC Liverpool,“ uvádza Depetris meno svojho predchodcu v tíme, v ktorom v minulosti hrávali aj európski šampióni Hans van Breukelen a Jan Wouters.

Argentínsky útočník vie, že v boji o utrechtský červeno-biely dres zvedie ešte tvrdý boj. V konkurencii ale problém nevidí. „V súčasnosti je v tíme päť hrotov. Tréner využíva systém s dvoma alebo troma útočníkmi. Musím sa snažiť, aby som sa dostal medzi nich, alebo aspoň na lavičku. Viem, že zo začiatku bude boj o prvú jedenástku náročný, ale dúfam, že snahou a tvrdou drinou sa presadím,“ konštatuje odhodlane dvadsaťročný strelec.

Hoci David tvrdo zarezáva v krajine tulipánov, kontrakt ho ešte stále viaže ku klubu na Považí. Prostredníctvom internetu sleduje dianie v AS veľmi pozorne. „Viem, že prvý zápas sme vyhrali 1:0. Martin (Ševela) skóroval už v úvode. Zaujímam sa o všetky novinky z klubovej kuchyne. Pravidelne navštevujem webovú stránku. S tímom aj s fanúšikmi cítim. V dobrom aj zlom,“ uzavrel David Depetris súhrn informácií z Utrechtu.

Redakcia klubového webu Ďakuje "Krchovi" za sprostredkovanie reakcií Davida Depetrisa.

Autor: astn
Rozpis zápasov
NIKÉ LIGA, 24. kolo, 16.3.2024
AS Trenčín - MFK Skalica
15:00 Banská Bystrica
NIKÉ LIGA, 25. kolo, 30.3.2024
MFK Dukla Banská Bystrica - AS Trenčín
Facebook

Prečítajte si tiež

archív novinek
ASTV 28.3.2024

Zákrok mesiaca | ASTV prináša päť najkrajších zákrokov mesiaca február

ASTV vám prináša ďalšie pokračovanie ankety Zákrok mesiaca. Pozrite...

ASTV 22.3.2024

ASTV | Zostrih zo zápasu ligy U19 proti 1. FC TATRAN Prešov

ASTV vám prináša zostrih zo zápasu I. ligy U19 proti 1. FC TATRAN Prešov.

ASTV 21.3.2024

Gól mesiaca | ASTV prináša päť najkrajších gólov za mesiac február

ASTV vám prináša ďalšie pokračovanie ankety Gól mesiaca v ročníku...

Fotogalérie 19.3.2024

Fotogaléria | Zápas Niké ligy proti MFK Skalica

Fotogaléria Petra Kapustu zo zápasu 2. kola nadstavby Niké ligy proti MFK Skalica (1:3).

Tipsport SK  macron
 Fitshape  vanStyn  Mesto Trenčín
 Mercedes Benz  Heineken  Smoker  slovlak  mattoni  monolit  aarsleff  msport  laugaricio  proreco  magnus  TSS Group  ramirent  keraming  Jaaa