A-tím 29.5.2018

Beridze a Čögley sa rozlúčili s dresom AS Trenčín

Záverečný zápas aktuálneho ročníka Fortuna ligy bol rozlúčkovým pre krídelníka Giogiho Beridzeho. Gruzínsky reprezentant sa po rok a pol trvajúcom hosťovaní vracia do belgického KAA Gent. V novom ročníku najvyššej slovenskej súťaže nebude pod Čákovým hradom pokračovať ani skúsený obranca Peter Čögley, ktorému vypršal kontrakt.

„Obom ďakujeme za prácu, ktorú pre tento klub odviedli. Škoda, že Beridze vynechal veľkú časť zimnej prípravy a časť jari, keďže na sústredení v Turecku sa zranil. Vedeli sme, že jeho herný potenciál je väčší. Napokon sa začal prejavovať až v posledných dvoch kolách, čo sa napokon ukázalo ako kľúčové. Preto môžem povedať, že svoju misiu splnil k spokojnosti oboch strán. Peter Čögley prišiel v rozbehnutej sezóne a priniesol to, čo sme predpokladali. Čo bolo možné z hľadiska jeho hernej kvality. Obe strany však vnímajú využitie jeho potenciálu trochu inak. Preto sa dnes rozchádzame. Do budúcna však nie je vylúčené, že sa naše cesty na profesionálnej úrovni možno opäť stretnú,“ povedal generálny manažér AS Trenčín Róbert Rybníček.

„V drese AS Trenčín som odohral zápasy v európskom pohári. Naskočil som do mužského futbalu a posunul som sa o ďalší krok v mojej kariére. Ďakujem klubu a fanúšikom za všetko,“ povedal Beridze a Čögley dodal: „Rád som odohral tento ročník v drese AS. Je to môj klub a vždy ním ostane. Môžem prezradiť, že som dostal ponuku na zaradenia sa do klubových štruktúr, ale rád by som ešte hral futbal na ligovej úrovni.“

Giorgi Beridze odohral v drese AS Trenčín 40 ligových zápasov a dal desať gólov. V štyroch stretnutiach Európskej ligy UEFA strelil dva góly. Peter Čögley nastúpil v tomto ročníku na 20 zápasov. Dokopy odohral za náš klub 160 ligových zápasov.

Autor: mg
Rozpis zápasov
4:0 Štadión Sihoť
NIKÉ LIGA, 27. kolo, 13.4.2024
AS Trenčín - FC ViOn Zlaté Moravce
17:30 Štadión Sihoť
NIKÉ LIGA, 28. kolo, 19.4.2024
AS Trenčín - FC Košice
Facebook

Prečítajte si tiež

archív novinek
ASTV 18.4.2024

Kupusovič | Musíme nadviazať na výkon z predošlého zápasu

Náš tím spod Čákovho hradu čaká koncom týždňa vstup do druhej polovice...

Fanúšikovia 18.4.2024

Fanúšikovia | Počas prestávky ligových zápasov prichádza Pepsi trefa

AS Trenčín prináša v spolupráci s partnerom pitného režimu klubu novú...

ASTV 16.4.2024

Gól mesiaca | ASTV prináša päť najkrajších gólov za mesiac marec

ASTV vám prináša ďalšie pokračovanie ankety Gól mesiaca v ročníku...

ASTV 16.4.2024

Zákrok mesiaca | ASTV prináša päť najkrajších zákrokov mesiaca marec

ASTV vám prináša ďalšie pokračovanie ankety Zákrok mesiaca. Pozrite si...

Tipsport SK  macron
 Fitshape  vanStyn  Mesto Trenčín
 Mercedes Benz  Heineken  Smoker  slovlak  mattoni  monolit  aarsleff  msport  laugaricio  proreco  magnus  TSS Group  ramirent  keraming  Jaaa