A-tím 24.1.2018

AS Trenčín odcestoval na sústredenie do Turecka

AS Trenčín odcestoval na tradičné zimné sústredenie v tureckom Beleku. Realizačný tím bude mať k dispozícii dvadsať hráčov do poľa a troch brankárov. Okrem dvojfázovej tréningovej záťaže odohráme tri prípravné zápasy. Postupne narazíme na Hajduk Split (27. januára), Dinamo Moskva (30. januára) a Napredak Kruševac (2. februára). Návrat je naplánovaný na 3. februára.

„Prostredie dôverne poznáme. Kvalita súperov je tradične na vysokej úrovni. Tréningové podmienky sú vždy veľmi dobré, hoci aj v Turecku nájdete plochy, ktoré nie sú v najlepšom stavbe. Práve preto pripravujeme sústredenia s partnerom, s ktorým máme niekoľkoročné skúsenosti. Akékoľvek vzniknuté problémy ihneď dokáže rýchlo vyriešiť. K dispozícii budeme mať aj skvelý priestor na regeneráciu. Verím, že nás čakajú necelé dva týždne kvalitnej prípravy na jarnú časť sezóny. Tentoraz budeme mať k dispozícii tréningovú plochu aj priamo v hotelovom komplexe,“ prezradil pred odchodom vedúci výpravy a medzinárodný manažér klubu Andrej Žáčik.

Už v sobotu nás čaká prvá z trojice previerok na tureckej pôde. Po roku opäť narazíme na šesťnásobného chorvátskeho šampióna a šesťnásobného víťaza Chorvátskeho pohára Hajduk Split. Ten obsadil v minulom ročníku ligy tretiu priečku za suverénmi súťaže Rijekou a Dinamom Záhreb. Po jesennej časti tohto ročníka je druhý. Na prvý Záhreb stráca dvanásť bodov. V aktuálnom ročníku Európskej ligy UEFA vypadol v play-off v dvojzápase proti Evertonu. Predtým vyradil Levski Sofia a Bröndby IF. Hajduku sme pred rokom podľahli 2:4, keď o výsledku rozhodol katastrofálny prvý polčas (0:4).

Náš druhý súper Dinamo Moskva má na svojom konte jedenásť ruských titulov a sedem triumfov v národnom pohári. Titul však získalo naposledy v roku 1976 a Ruský pohár zdvihlo nad hlavu posledný raz v roku 1994. Dinamo sa v európsky pohároch predstavilo naposledy v ročníku 2014/15, keď postúpilo medzi šestnásť najlepších tímov Európskej ligy. Aktuálne je ako nováčik na dvanástej priečke najvyššej ruskej súťaže tri body nad pásmom zostupu. Tradičný ruský klub bol v druhej lige iba rok. Ihneď sa ale vrátil medzi elitu.

Našim tretím súperom bude aktuálne siedmy tím srbskej Superligy. Napredak Kruševac bojuje o účasť v elitnej osmičke, ktorá bude hrať o titul. Desať kôl pred koncom prvej časti sezóny má náskok štyroch bodov pred deviatym v tabuľke. Kruševac strávil počas uplynulých desiatich rokov štyri v druhej lige. V najvyššej súťaži skončil raz piaty a dvakrát šiesty. V pohárovej Európe sa predstavil iba v rokoch 1980/81 a 2000/01, ale ani raz neprešiel prvým kolom Pohára UEFA.

Denne vám budeme prinášať novinky zo sústredenia prostredníctvom klubového webu astrencin.sk, sociálnych sietí klubu na facebookutwitteriinstagrame a klubovej televízie ASTV. Zo všetkých troch zápasov z Turecka pripravujeme aj komentované priame prenosy. Naše správy nájdete označené hashtagmi #astrencin a #zimnapriprava2018.

Zoznam hráčov cestujúcich na sústredenie v Turecku
Brankári: Igor Šemrinec, Adrián Chovan, Denis Chudý
Obrancovia: Martin Šulek, Peter Čögley, Peter Kleščík, Rafael Vieira da Silva, James Lawrence, Jovan Pavlovič, Keston Julien, Lukáš Skovajsa
Stredopoliari: Achraf El Mahdioui, Abdul Zubairu, Jakub Paur, Desley Ubbink, Philip Azango, Philippe van Arnhem
Útočníci a krídelníci: Milan Kvocera, Joey Sleegers, Hilary Gong, Antonio Mance, Giorgi Beridze, Hanza Čatakovic

Prípravný kemp Belek 2018 (24. januára – 3. februára)
27. januára (Belek/Turecko): AS Trenčín - HNK Hajduk Split (Chorvátsko)
30. januára (Belek/Turecko): AS Trenčín - FK Dinamo Moskva (Rusko)
2. februára (Belek/Turecko): AS Trenčín - FK Napredak Kruševac (Srbsko)

Autor: astn
Rozpis zápasov
4:0 Štadión Sihoť
NIKÉ LIGA, 27. kolo, 13.4.2024
AS Trenčín - FC ViOn Zlaté Moravce
17:30 Štadión Sihoť
NIKÉ LIGA, 28. kolo, 19.4.2024
AS Trenčín - FC Košice
Facebook

Prečítajte si tiež

archív novinek
ASTV 18.4.2024

Kupusovič | Musíme nadviazať na výkon z predošlého zápasu

Náš tím spod Čákovho hradu čaká koncom týždňa vstup do druhej polovice...

Fanúšikovia 18.4.2024

Fanúšikovia | Počas prestávky ligových zápasov prichádza Pepsi trefa

AS Trenčín prináša v spolupráci s partnerom pitného režimu klubu novú...

ASTV 16.4.2024

Gól mesiaca | ASTV prináša päť najkrajších gólov za mesiac marec

ASTV vám prináša ďalšie pokračovanie ankety Gól mesiaca v ročníku...

ASTV 16.4.2024

Zákrok mesiaca | ASTV prináša päť najkrajších zákrokov mesiaca marec

ASTV vám prináša ďalšie pokračovanie ankety Zákrok mesiaca. Pozrite si...

Tipsport SK  macron
 Fitshape  vanStyn  Mesto Trenčín
 Mercedes Benz  Heineken  Smoker  slovlak  mattoni  monolit  aarsleff  msport  laugaricio  proreco  magnus  TSS Group  ramirent  keraming  Jaaa