Zápasy - archiv 24.8.2007

Po prehre v Ružomberku opäť poslední

Trenčín prehral pod Čebraťom 1:4, keď vysokú prehru korigoval až v závere Hlohovský.

AS Trenčín prehral pod Čebraťom 1:4, keď ešte v polovici stretnutia svietil na ukazovateli skóre stav 0:0. Vysokú prehru korigoval až v závere Hlohovský. Zverenci trénera Roba McDonalda doplatili na hrubé chyby v obrane a nepremieňanie šancí.

Od začiatku bolo zrejmé, že Trenčania prišli pod Čebrať so smelými plánmi. Už vo 4. min Jašurek vyslal nebezpečnú strelu z 20 metrov, no s brankárom Hajdúchom "hrala" žrď. Domáci sa potom presunuli na polovicu súpera a prišli aj ich šance. Najskôr Novotný hlavou preloboval bránku, krátko na to Mackova prízemná strela letela tesne vedľa žrde. Potom prišli chvíle Trenčína. V 25. min našiel Čögleyov center Hlohovského, s jeho pokusom si však Hajdúch poradil. Ten istý hráč bol aj na konci akcie o dve minúty neskôr, ružomberský gólman stihol loptu zblokovať nohami. Záver prvého dejstva bol v znamení ofenzívnej snahy Liptákov. Pilár a po ňom dva razy Kúkol v dobrých pozíciách mierili nepresne a Jurčovu strelu zastavila pravá žrď.

Tlak domácich pokračoval aj po prestávke a v 53. min ho zefektívnili už gólovo. Macko z hĺbky poľa nádherne naservíroval Sivovi, ktorý nedal Hodálovi šancu - 1:0. Pre ružomberského obrancu to bol prvý presný zásah v sezóne. Gól dodal Ružomberčanom ešte väčšiu chuť a hostia museli čeliť ich neustálym ofenzívnym aktivitám. V 65. min trenčianske hradby povolili druhýkrát - Zošák spätnou prihrávkou ponúkol šancu Bakošovi, ktorý z prvej rozvlnil sieť. Potom sa Trenčania predsa len prebudili. V 73. min Godál prihral Hlohovskému, ale Hajdúch bleskovou reakciou zabránil istému gólu. Nedáš - dostaneš opäť raz platilo o dve minúty na to. Macko znova preukázal cit pre presnú prihrávku, ktorú na tretí gól "Ruže" premenil v 75. min Pilár. Gólostroj domácich pokračoval. V 82. min sa do streleckej listiny zapísal striedajúci P. Maslo, ktorý bol na ihrisku dovtedy len necelú minútu. Čestný úspech Trenčína zaznamenal tri minúty pred naplnením riadneho hracieho času jeho najlepší hráč v tomto zápase Hlohovský.

Góly: 53. Siva, 65. M. Bakoš, 75. Pilár, 82. P. Maslo - 87. Hlohovský

Žlté karty: 55. Macko, 58. Kucka - 33. Minarčík, 39. Csaba Horváth

Domáci: Hajdúch - Siva, J. Novotný, J. Maslo, Jurč - Zošák, Macko (81. P. Maslo), Kucka, Pilár - M. Bakoš (85. Králik), Kukoľ (77. Tomko)

Hostia: Hodál - Čögley, Csaba Horváth, Mičenec, Minarčík (70. Szukalek) - Jašurek, Godál, Kleščík, Kamenský (55. Gergel) - Hlohovský, Doubek (68. Marček)

Rozhodovali: Šuniar - Csabay, Jankovič

Divákov: 3325

Povedali po zápase:
Přemysl Bičovský (tréner Ružomberka): "Bolo to o premieňaní šancí. V prvom polčase mal príležitosti súper, rovnako tak aj my. Po prestávke sme začali lepšie kombinovať, teda hrať to, čo nám najviac vyhovuje. Po prvom góle Trenčín ešte s nami chvíľu držal krok, po druhom sme už na ihrisku jasne dominovali. Teší ma, že naše góly prišli po krídelných akciách. V druhom polčase sme zahrali veľmi dobre, jednotlivcov by som nechválil, z našej strany to bol predovšetkým kolektívny výkon."

Rob McDonald (tréner Trenčína): "V prvom polčase išlo o vyrovnanú partiu, škoda dvoch nevyužitých šancí Hlohovského. Po prvom inkasovanom góle sa naša koncepcia úplne rozsypala. Opäť sme dostávali góly po hrubých chybách v obrane. Na skvalitnení defenzívy musíme ďalej trpezlivo pracovať."

upper foto: sita.sk

Autor: SITA
Rozpis zápasov
NIKÉ LIGA, 24. kolo, 16.3.2024
AS Trenčín - MFK Skalica
15:00 Banská Bystrica
NIKÉ LIGA, 25. kolo, 30.3.2024
MFK Dukla Banská Bystrica - AS Trenčín
Facebook

Prečítajte si tiež

archív novinek
ASTV 22.3.2024

ASTV | Zostrih zo zápasu ligy U19 proti 1. FC TATRAN Prešov

ASTV vám prináša zostrih zo zápasu I. ligy U19 proti 1. FC TATRAN Prešov.

ASTV 21.3.2024

Gól mesiaca | ASTV prináša päť najkrajších gólov za mesiac február

ASTV vám prináša ďalšie pokračovanie ankety Gól mesiaca v ročníku...

Fotogalérie 19.3.2024

Fotogaléria | Zápas Niké ligy proti MFK Skalica

Fotogaléria Petra Kapustu zo zápasu 2. kola nadstavby Niké ligy proti MFK Skalica (1:3).

ASTV 17.3.2024

Bondarenko | V zápase nám chýbala energia, ktorá by nám pomohla vyhrať

Náš tím sa v 2. kole nadstavbovej časti skupiny o udržanie predstavil...

Tipsport SK  macron
 Fitshape  vanStyn  Mesto Trenčín
 Mercedes Benz  Heineken  Smoker  slovlak  mattoni  monolit  aarsleff  msport  laugaricio  proreco  magnus  TSS Group  ramirent  keraming  Jaaa