Aktuality - archiv 29.4.2009

Chanti a Mazán s pobytom v Panathinaikose nadmieru spokojní

Trenčianska dvojica by prípadné účinkovanie v gréckej metropole uvítala.

Angelos Chanti a Peter Mazán absolvovali počas uplynulého víkendu krátkodobý tréningový pobyt v Panathinaikose Atény. Od brehov Egejského mora sa obaja vrátili bohatší o mnohé futbalové skúsenosti. Chanti zaklopal bezprostredne po príchode na Sihoť na trénerove dvere a so širokým úsmevom mu líčil svoje čerstvé zážitky. Nelenil ani Mazán. Obklopený spoluhráčmi rozprával o horúcich aténskych skúsenostiach.

„Po prílete do Atén nás vyzdvihli na letisku a odviezli do tréningového komplexu. Bolo to asi 15 minút cesty. Mali sme obrovskú smolu. Let z Viedne meškal takmer hodinu, takže sme nestihli tréning s áčkom. Keď sme sa ubytovali, ich prípravu sme si aspoň pozreli,“ ľutuje Peter Mazán. „Ďalšie dni sme trénovali s rezervným tímom. Aj v ňom je niekoľko pozoruhodných profesionálov. Mnohých z nich som poznal. Niektorých z počutia a z médií, s inými som v minulosti dokonca hrával. Zhováral som sa aj s niektorými hráčmi prvého výberu. Napríklad so Sotirisom Ninisom,“ doplnil informácie Angelos Chanti.

„Bol to úžasný zážitok. V Panathinaikose funguje všetko s neuveriteľnou presnosťou. Organizácia v klube je na top úrovni,“ pokračoval v chvále smerujúcej na najpopulárnejší klub v krajine "trenčiansky" Grék. Slovami uznania nešetril ani mládežnícky reprezentant Slovenska. „Ich akadémia je úžasná. Tréningové plochy, rehabilitácia, ubytovanie, jedálne. Všetko sa nachádza v jednom komplexe,“ nadchýňal sa Mazán. „Panathinaikos je veľkoklub so všetkým, čo k tomu patrí. Jeho fungovanie sa s tým, čo som zažil na Slovensku, nedá porovnať. Bol by som ale nerád, keby to vyznelo voči Trenčínu negatívne. Som tu šťastný. Za ten čas, čo som v klube som zaznamenal v mnohých smeroch obrovský vzostup. V Aténach to bol ale úplne iný level. Tréningový komplex, akadémia, štadión, infraštruktúra. Je to tam o niečom úplne inom,“ vysvetľoval po návrate na Považie Chanti.

V tréningovej akadémii aténskeho veľkoklubu vládne disciplína a poriadok. „Celý areál je oplotený. Bez špeciálneho povolenia sa tam nedostane nikto,“ všimol si dorastenec AS Trenčín. Jeho súputník z AS na vlastnej koži spoznal, že o nič ľahšie ako vojsť dnu, nie je ani akadémiu opustiť. „Voľný deň som chcel využiť na stretnutie s rodinou. Nebolo to však vôbec jednoduché. Od manažmentu klubu som musel najskôr získať povolenie na opustenie tréningového tábora. Až potom som sa mohol na niekoľko hodín stretnúť s najbližšími,“ poukázal na prísne pravidlá technický ľavák.

Obaja futbalisti AS prišli z juhu Európy plní dojmov a odhodlania. „Videl som niečo nové. Bol to veľmi inšpiratívny zážitok. Toto sú okamihy, ktoré človeka ženú vpred, aj keď sa mu možno práve nechce. Viem, že ak túži v budúcnosti hrať za taký kvalitný tím, akým je Panathinaikos, musím sa pripravovať na doraz. A to nielen počas tréningov,“ zhrnul svoje pocity Peter Mazán. V podobnom duchu vnímal situáciu aj Anglesos Chanti: „Ako som už v minulosti uviedol, mojím snom je raz v živote prestúpiť do tohto klubu. Návšteva Atén ma v tejto túžbe ešte utvrdila. Mám pred sebou jasný cieľ. Urobím všetko pre to, aby som ho raz naplnil.“

Autor: ms
Rozpis zápasov
NIKÉ LIGA, 24. kolo, 16.3.2024
AS Trenčín - MFK Skalica
15:00 Banská Bystrica
NIKÉ LIGA, 25. kolo, 30.3.2024
MFK Dukla Banská Bystrica - AS Trenčín
Facebook

Prečítajte si tiež

archív novinek
ASTV 22.3.2024

ASTV | Zostrih zo zápasu ligy U19 proti 1. FC TATRAN Prešov

ASTV vám prináša zostrih zo zápasu I. ligy U19 proti 1. FC TATRAN Prešov.

ASTV 21.3.2024

Gól mesiaca | ASTV prináša päť najkrajších gólov za mesiac február

ASTV vám prináša ďalšie pokračovanie ankety Gól mesiaca v ročníku...

Fotogalérie 19.3.2024

Fotogaléria | Zápas Niké ligy proti MFK Skalica

Fotogaléria Petra Kapustu zo zápasu 2. kola nadstavby Niké ligy proti MFK Skalica (1:3).

ASTV 17.3.2024

Bondarenko | V zápase nám chýbala energia, ktorá by nám pomohla vyhrať

Náš tím sa v 2. kole nadstavbovej časti skupiny o udržanie predstavil...

Tipsport SK  macron
 Fitshape  vanStyn  Mesto Trenčín
 Mercedes Benz  Heineken  Smoker  slovlak  mattoni  monolit  aarsleff  msport  laugaricio  proreco  magnus  TSS Group  ramirent  keraming  Jaaa