A-tím 10.4.2017

Na ihrisku som sa snažil odovzdať všetko, povedal Kleščík

Sériu stretnutí bez prehry sme natiahli o ďalší zápas. Nedeľňajší súboj proti Podbrezovej (2:0) priniesol zaujímavý futbal. Navyše, po víkende je strata na tretiu priečku už len dva body.

Kapitán tím Peter Kleščík mal po zápase pozitívne dojmy. Potešili ho nielen tri body, ale celkový prejav tímu ako takého. Zároveň však nezabúda zdvihnúť varovný prst. „Potrebujeme zostať na vlne pozitívnych výsledkov. Teší najmä druhá nula v zadných radoch po sebe. Nemôžeme nič oslavovať. Je pred nami ešte šesť náročných výziev. Pred zápasom sme si niečo povedali a aj sme to dodržali. Víťazstvo bolo z pohľadu tabuľky veľmi dôležité. Ak by sme ho nezvládli, Podbrezová by nám výrazne ušla,“ povedal po záverečnom hvizde.

Rodák z Čadce počas celých deväťdesiatich minút zobral na svoje plecia zodpovednosť, keď režíroval hru celého mužstva zo stopérskeho postu. Dokázal pokryť nebezpečné štandardné situácie a centre. „Pripravovali sme niekoľko dní. Vedeli sme o jeho silných i slabých stránkach. V Zlatých Moravciach sme niekoľkokrát horeli, preto sme pristúpili k osobnému bráneniu. Osobne som sa na ihrisku snažil odovzdať všetko, čo je v mojich silách.“

Ďalšou postavou zápasu bol brankár Igor Šemrinec, ktorý v závere stretnutia zneškodnil pokutový kop a udržal si druhé čisté konto po sebe. „Pri jedenástke som do poslednej chvíli nevedel, kam ju môže Podio kopnúť. Som rád, že som dokázal pomôcť tímu,“ tešil sa 29-ročný gólman.

Druhá vychytaná nula v priebehu siedmich dní ho teší. O to viac, že v aktuálnom ročníku ich veľa nemá, no vedu z toho nerobí. „Séria viacerých víťazstiev je pre kolektív dôležitejšie ako moje čisté kontá. Máme pred sebou ďalších šesť náročných domácich zápasov. Verím, že nám v nich výraznou mierou dopomôžu k víťazstvám naši fanúšikovia. Budeme ich potrebovať. Čisté kontá by už boli iba čerešničkou na torte,“ pousmial sa vždy dobre naladený Šemrinec.

Autor: mj
Rozpis zápasov
NIKÉ LIGA, 24. kolo, 16.3.2024
AS Trenčín - MFK Skalica
15:00 Banská Bystrica
NIKÉ LIGA, 25. kolo, 30.3.2024
MFK Dukla Banská Bystrica - AS Trenčín
Facebook

Prečítajte si tiež

archív novinek
ASTV 28.3.2024

Zákrok mesiaca | ASTV prináša päť najkrajších zákrokov mesiaca február

ASTV vám prináša ďalšie pokračovanie ankety Zákrok mesiaca. Pozrite...

ASTV 22.3.2024

ASTV | Zostrih zo zápasu ligy U19 proti 1. FC TATRAN Prešov

ASTV vám prináša zostrih zo zápasu I. ligy U19 proti 1. FC TATRAN Prešov.

ASTV 21.3.2024

Gól mesiaca | ASTV prináša päť najkrajších gólov za mesiac február

ASTV vám prináša ďalšie pokračovanie ankety Gól mesiaca v ročníku...

Fotogalérie 19.3.2024

Fotogaléria | Zápas Niké ligy proti MFK Skalica

Fotogaléria Petra Kapustu zo zápasu 2. kola nadstavby Niké ligy proti MFK Skalica (1:3).

Tipsport SK  macron
 Fitshape  vanStyn  Mesto Trenčín
 Mercedes Benz  Heineken  Smoker  slovlak  mattoni  monolit  aarsleff  msport  laugaricio  proreco  magnus  TSS Group  ramirent  keraming  Jaaa