Zápasy - archiv 6.3.2009

Skvelý úvod jari proti Michalovciam

AS Trenčín - MFK Zemplín Michalovce 6:2 (3:1).

Zverenci trénera Ivana Galáda vstúpili do jarnej časti sezóny vysokým víťazstvom nad Michalovcami, keď konkurenta v boji o postup do najvyššej súťaže zdolali 6:2 (3:1). Po dva góly AS vsietili Roman Gergel a David Depetris, po jednom pridali Juraj Križko a Ján Čirik. V ďalšom kole vycestujú Trenčania do Humenného.

Trenčania vstúpili do stretnutia ustráchane a nervózne. Úvodná štvrťhodina nenasvedčovala tomu, že po nevyderom závere prípravy nastane v hre AS zmena. V 12. min namieril z priameho kopu tesne vedľa hosťujúci Adam. Michalovce mali viac z hry, no s pribúdajúcimi minútami sa začala karta obracať. V 17. min našiel Lukšík v strede hosťujúcej obrany Depetrisa, ale ten loptu nespracoval. O chvíľu neskôr neuspeli po závere Križko ani argentínsky kanonier AS. V polovici prvého polčasu poslal opäť vynikajúcu loptu za chrbát hosťujúcej obrany Lukšík. Nabehnutý Ereros však vo vynikajúcej pozícii minul tri žrde. Tlak Trenčína mocnel. V 24. min napriahol spoza šestnástky Gergel, hosťujúci brankár Ferenc si síce na loptu siahol, no tá napriek tomu skončila za bránkovou čiarou. Na rozdiel dvoch gólov mohol zvýšiť Depetris, no šikovný center Čirika nenasmeroval podľa svojich predstáv a prišiel trest. Po polhodine hry si na dlhý center z hĺby poľa nabehol Jevľanov a na prekvapenie všetkých vyrovnal. Svoj podiel viny niesla nielen obrana, ale aj brankár Volešák. Trenčanov to však nerozhodilo. Už o dve minúty vyskúšal brankára hostí Ereros a o pár momentov neskôr dôrazný Depetris poslal svoj tím opäť do vedenia 2:1. Pár minút pred odchodom do šatní napriahol po druhý raz spoza pokutového územia Gergel a opäť uspel. Výstavnou strelou upravil na 3:1.

Diváci sa po prestávke ešte neusadili a Adam strelou z diaľky znížil na rozdiel jediného gólu. V 51. min si Čirik nabehol na odrazenú loptu na hranici šestnástky, ale strelu nedokázal sklopiť medzi žrde. AS hralo naďalej kombinačne a vytváralo si šance. Po jednom z faulov hostí nasmeroval Knapp priamy kop priamo na hlavu Križka a opäť bolo o dva góly – 4:2. V 65. min bolo už o tri góly. Čirik svojim premiérovým gólom v trenčianskom drese upravil na 5:2. Umná hlavička od odchovanca Šale do protipohybu brankára zapadla presne k žrdi. O pár minút neskôr zakončil jeden z rýchlych protiútokov AS Depetris, keď zužitkoval exportnú prihrávku Knappa. V závere stretnutia vynikol aj Volešák, keď sám zoči-voči Gašparovi skvele zareagoval.

AS Trenčín - MFK Zemplín Michalovce 6:2 (3:1)
Góly: 24. a 41. Gergel, 33. a 72. Depetris, 58. Križko, 65. Čirik – 29. Jevľanov, 47. Adam

Žlté karty: 12. Križko – 55. Jevľanov

Domáci: Volešák – Klešík, Križko, Ševela, Peciar – Gergel, Knapp, Lukšík, Čirik (77. Bubenko) – Depetris (81. Kubík), Ereros (64. Hlohovský)

Hostia: Ferenc – Uhľár, Marec (60. Dehamia, 84. Kozár), Vajda, Devečka – Šitov – Ruskovský, Jevľanov, Hreško, Adam – J. Gašpar

Rozhodovali: Eperješi – Benko, Ádám

Divákov: 1027

foto: Martin Blažek

Autor: mg
Rozpis zápasov
1:2 Štadión Sihoť
NIKÉ LIGA, 28. kolo, 19.4.2024
AS Trenčín - FC Košice
18:00 Skalica
NIKÉ LIGA, 29. kolo, 27.4.2024
MFK Skalica - AS Trenčín
Facebook

Prečítajte si tiež

archív novinek
A-tím 19.4.2024

Niké liga | Domáca prehra proti Košiciam

Zverenci trénera Iliju Stolicu prehrali v šiestom zápase nadstavbe Niké ligy na domácom trávniku...

ASTV 18.4.2024

Kupusovič | Musíme nadviazať na výkon z predošlého zápasu

Náš tím spod Čákovho hradu čaká koncom týždňa vstup do druhej polovice...

Fanúšikovia 18.4.2024

Fanúšikovia | Počas prestávky ligových zápasov prichádza Pepsi trefa

AS Trenčín prináša v spolupráci s partnerom pitného režimu klubu novú...

ASTV 16.4.2024

Gól mesiaca | ASTV prináša päť najkrajších gólov za mesiac marec

ASTV vám prináša ďalšie pokračovanie ankety Gól mesiaca v ročníku...

Tipsport SK  macron
 Fitshape  vanStyn  Mesto Trenčín
 Mercedes Benz  Heineken  Smoker  slovlak  mattoni  monolit  aarsleff  msport  laugaricio  proreco  magnus  TSS Group  ramirent  keraming  Jaaa