Aktuality - archiv 19.2.2009

Rekonštrukčné úpravy na Mestskom futbalovom štadióne zatiaľ stagnujú

Futbalový klub čaká na stretnutie s primátorom mesta Trenčín.

Koncom minulého roka sme na klubovej stránke verejnosť informovali o nutnosti investícií do infraštruktúry Mestského futbalového štadióna. Stav tribún nespĺňa bezpečnostné kritériá. Pre bezproblémové pôsobenie v republikových súťažiach v nasledujúcom období je ďalej nutné vybudovať turniketový a kamerový systém. Potrebné sú aj ďalšie rekonštrukčné úpravy. O kritickom stave štadióna sme podrobne informovali aj čelných predstaviteľov mesta Trenčín.

Mestské zastupiteľstvo odsúhlasilo 16. decembra 2008 finančnú dotáciu vo výške 359 820 € určenú na prevádzku a činnosť futbalového štadióna, ďalej na revíziu a prehliadky areálu štadióna ako aj na technickú dokumentáciu a rekonštrukciu futbalového štadióna. Od tohto okamihu zástupcovia AS Trenčín viackrát iniciovali stretnutie s partnermi na meste. Zatiaľ bez konkrétneho výstupu. „Už začiatkom roka sme rokovali s viceprimátorom Tomášom Vaňom a prednostom mestského úradu Františkom Sádeckým. Stretnutie malo informatívny charakter. Generálny manažér klubu Róbert Rybníček predostrel predstavy AS o najnutnejších investíciách do štadióna,“ informuje Marek Svátek zodpovedný za komunikáciu klubu s verejnosťou. V tejto súvislosti zaslal generálny manažér klubu oficiálny list na ekonomické oddelenie mestského úradu, v ktorom vyšpecifikoval predstavu AS o prerozdelení peňazí. Vedenie AS Trenčín sa od úvodného stretnutia pokúšalo opakovane vrátiť sa k rozhovorom, ktoré by objasnili spôsob prerozdelenia financií. Napriek viacerým pokusom zo strany klubu, sa ale partnerské strany zatiaľ nestretli.

Z dôvodu zachovania bezpečnosti divákov na zápasoch prijal futbalový klub krízový variant dočasne znížiť kapacitu štadióna iba na miesta na hlavnej tribúne (cca 3000 sedadiel). Rekonštrukcia ostatných betónových tribún by bola podľa odborného posudku nerentabilná. Klub vytrvalo hľadá možnosti výstavby alternatívnych tribún. V súčasnosti je v kontakte s viacerými dodávateľskými firmami, schopnými vybudovať v krátkom časovom horizonte novú tribúnu pre 1000 až 2000 divákov. Tá by mala byť umiestnená oproti hlavnej tribúne. AS Trenčín má v súčasnosti k dispozícii niekoľko vypracovaných projektov. „Otázku výstavby novej tribúny budeme schopní riešiť až po osobnom stretnutí s našimi partnermi na meste. Ako som už uviedol, viackrát sme sa snažili o stretnutie s pánom primátorom. Pre jeho pracovnú vyťaženosť sa nám to ale zatiaľ nepodarilo. Veríme, že už v najbližších dňoch sa tak udeje a že po definitívnom určení si stratégie ako využiť dotáciu mesta pridelenú na rekonštrukčné práce Mestského futbalového štadióna, budeme môcť pristúpiť ku konkrétnym stavebným prácam,“ opísal aktuálnu situáciu súvisiacu s kapacitou štadióna Marek Svátek.

Autor: astn
Rozpis zápasov
4:0 Štadión Sihoť
NIKÉ LIGA, 27. kolo, 13.4.2024
AS Trenčín - FC ViOn Zlaté Moravce
17:30 Štadión Sihoť
NIKÉ LIGA, 28. kolo, 19.4.2024
AS Trenčín - FC Košice
Facebook

Prečítajte si tiež

archív novinek
Fanúšikovia 18.4.2024

Fanúšikovia | Počas prestávky ligových zápasov prichádza Pepsi trefa

AS Trenčín prináša v spolupráci s partnerom pitného režimu klubu novú...

ASTV 16.4.2024

Gól mesiaca | ASTV prináša päť najkrajších gólov za mesiac marec

ASTV vám prináša ďalšie pokračovanie ankety Gól mesiaca v ročníku...

ASTV 16.4.2024

Zákrok mesiaca | ASTV prináša päť najkrajších zákrokov mesiaca marec

ASTV vám prináša ďalšie pokračovanie ankety Zákrok mesiaca. Pozrite si...

Fotogalérie 15.4.2024

Fotogaléria | Zápas Niké ligy proti FC ViOn Zlaté Moravce

Fotogaléria Petra Kapustu zo zápasu 5. kola nadstavby Niké ligy proti FC ViOn...

Tipsport SK  macron
 Fitshape  vanStyn  Mesto Trenčín
 Mercedes Benz  Heineken  Smoker  slovlak  mattoni  monolit  aarsleff  msport  laugaricio  proreco  magnus  TSS Group  ramirent  keraming  Jaaa