ASTV 8.9.2016

Nigérijský reprezentant Gabriel novicom v kabíne AS Trenčín

Novou tvárou v kabíne prvého mužstva AS Trenčín je bývalý hráč portugalského Boavista FC a nigérijský reprezentant Reuben Gabriel. Tréner Martin Ševela ho môže využiť už počas sobotňajšieho ligového zápasu proti Spartaku Trnava. Gabriel podpísali s klubom ročnú zmluvu s opciou na ďalšie dve sezóny.

Dvadsaťpäťročný defenzívny záložník má za sebou bohatú medzinárodnú kariéru. Po odchode z Nigérie, kde sa stal hráčom roka, pôsobil v škótskom Kilmarnocku odkiaľ sa posunul do belgického Beverenu. Ešte predtým absolvoval skúšku v Tottenhame. Následne si ho vyhliadol portugalský prvoligista. V drese Boavisty odohral v uplynulých dvoch rokoch 36 stretnutí s bilanciou jeden gól, deväť žltých a jedna červená karta.

„Od prvého dňa sa tu cítim veľmi dobre. Atmosféra v kabíne je výborná. Chlapci ma prijali doslova ako brata. Sú tu aj moji krajania, čo je pre mňa dobré,“ povedal Gabriel pre astrencin.sk a dodal: „Pre klub a fanúšikov chcem odviesť to najlepšie. Futbal ma dnes zaviedol do Trenčína a ja som rád, že som sa takto rozhodol. Rabiu a Madu mi Trenčín odporučili. Dôležité bolo, keď mi povedali, že raz by sa sem chceli vrátiť.“

Gabriel má zaujímavú reprezentačnú kariéru. Vo farbách Nigérie odohral 12 stretnutí. Predstavil sa v kvalifikáciách na majstrovstvá sveta 2014 a Africký pohár národov 2013. Hoci na majstrovstvách čierneho kontinentu nehral ani raz, bol členom dvadsaťtričlenného kádra, ktorý turnaj v Juhoafrickej republike vyhral bez jedinej prehry. Nechýbal ani na spomenutom svetovom šampionáte pred dvoma rokmi v Brazílii. Tam odohral pol hodinu v neúspešnom osemfinále proti Francúzsku.

Autor: mg
Rozpis zápasov
4:0 Štadión Sihoť
NIKÉ LIGA, 27. kolo, 13.4.2024
AS Trenčín - FC ViOn Zlaté Moravce
17:30 Štadión Sihoť
NIKÉ LIGA, 28. kolo, 19.4.2024
AS Trenčín - FC Košice
Facebook

Prečítajte si tiež

archív novinek
ASTV 16.4.2024

Zákrok mesiaca | ASTV prináša päť najkrajších zákrokov mesiaca marec

ASTV vám prináša ďalšie pokračovanie ankety Zákrok mesiaca. Pozrite si...

Fotogalérie 15.4.2024

Fotogaléria | Zápas Niké ligy proti FC ViOn Zlaté Moravce

Fotogaléria Petra Kapustu zo zápasu 5. kola nadstavby Niké ligy proti FC ViOn...

ASTV 15.4.2024

ASTV | Zostrih zo zápasu ligy U19 proti MFK Ružomberok

ASTV vám prináša zostrih zo zápasu I. ligy U19 proti MFK Ružomberok (3:0).

Fanúšikovia 15.4.2024

Akadémia | V pondelok 29. apríla nábor a výber detí do tímov akadémie AS Trenčín

AS Trenčín pripravil na pondelok 29. apríla nábor a...

Tipsport SK  macron
 Fitshape  vanStyn  Mesto Trenčín
 Mercedes Benz  Heineken  Smoker  slovlak  mattoni  monolit  aarsleff  msport  laugaricio  proreco  magnus  TSS Group  ramirent  keraming  Jaaa