Aktuality - archiv 15.1.2009

V Břeclavi chýbali z rôznych dôvodov viacerí hráči AS

V čase zápasu s Mladou Boleslavou viedol Roman Hodál individuálny tréning.

V stretnutí proti Mladej Boleslavi absentovali v tíme Ivana Galáda viacerí hráči. Pre zdravotné problémy ostali doma Lubor Knapp a Roman Gergel. Do Břeclavi necestovali ani Csaba Szórád, dorastenec Peter Mazáň a ani Argentínčania David Depetris, Aldo Báez, Diego Calgaro a Juan Taglioretti.

Diego Calgaro je stále chorý. Na Morave sa nepredstavili ani ďalší jeho krajania. "S trénerom sme sa dohodli, že ostaneme v Trenčíne. Namiesto zápasu sme absolvovali špeciálny vytrvalostný tréning,“ uviedol David Depetris. „Knapp mal problémy so slabinami, Gergel má zranený palec na nohe. Argentínčanov Depetrisa a Báeza sme nechali doma preto, že sme na ich postoch skúšali iných hráčov. Navyše sa mi zdá, že stále akosi nemôžu prekonať aklimatizáciu z horúceho počasia u nich doma,“ doplnil asistent trénera Ivan Vrabec.

Skupinu necestujúcu do Břeclavi si vzal pod kontrolu ďalší asistent Roman Hodál. „Predpoludním sme absolvovali silový tréning v posilňovni. Nasledoval jojo test (špeciálny vytrvalostný tréning, v ktorom musia hráči v presných časových intervaloch behať medzi vyznačenými métami, pozn. redaktora). Potom sme si dali obed. Poslednou fázou tréningu bol malý futbal v hale. Hrali sme traja proti trom,“ opísal tréningový proces bývalý brankár AS.

Lubor Knapp ostal na štadióne aj dlho po tréningu. „Boľavé slabiny mi nedovolili zvládnuť plnú zápasovú záťaž. Chlapcom v Břeclavi som tak príliš nepomohol. Som ale rád, že som bol nápomocný aspoň našej mládeži. Na tréningu mladších dorastencov som mal na starosti útočnú fázu prípravy našich mladíkov. Trénovali sme streľbu a zakončovanie. Podobné skúsenosti mám už z minulosti. Viedol som už viacero tréningov v prípravkách i v žiackych výberoch,“ pochválil sa so svojimi trénerskými skúsenosťami majiteľ trénerskej B-licencie UEFA. Kapitán AS sa spolu s Romanom Gergelom po zranení dostávajú späť do plného tréningového zaťaženia. Na najbližší zápas proti Brnu by mali byť obaja futbalisti fit (hrá sa v utorok 20. januára, 14.30 h v tréningovom stredisku mládeže v Brne).

Autor: ms
Rozpis zápasov
1:2 Štadión Sihoť
NIKÉ LIGA, 28. kolo, 19.4.2024
AS Trenčín - FC Košice
18:00 Skalica
NIKÉ LIGA, 29. kolo, 27.4.2024
MFK Skalica - AS Trenčín
Facebook

Prečítajte si tiež

archív novinek
A-tím 19.4.2024

Niké liga | Domáca prehra proti Košiciam

Zverenci trénera Iliju Stolicu prehrali v šiestom zápase nadstavbe Niké ligy na domácom trávniku...

ASTV 18.4.2024

Kupusovič | Musíme nadviazať na výkon z predošlého zápasu

Náš tím spod Čákovho hradu čaká koncom týždňa vstup do druhej polovice...

Fanúšikovia 18.4.2024

Fanúšikovia | Počas prestávky ligových zápasov prichádza Pepsi trefa

AS Trenčín prináša v spolupráci s partnerom pitného režimu klubu novú...

ASTV 16.4.2024

Gól mesiaca | ASTV prináša päť najkrajších gólov za mesiac marec

ASTV vám prináša ďalšie pokračovanie ankety Gól mesiaca v ročníku...

Tipsport SK  macron
 Fitshape  vanStyn  Mesto Trenčín
 Mercedes Benz  Heineken  Smoker  slovlak  mattoni  monolit  aarsleff  msport  laugaricio  proreco  magnus  TSS Group  ramirent  keraming  Jaaa