Aktuálne 14.7.2016

Van Kessel prestúpil do Slavie Praha

Gino van Kessel sa stal hráčom klubu Slavia Praha, s ktorým podpísal nový viacročný kontrakt. Stále len dvadsaťtriročný krídelník tak nebude k dispozícii trénerovi Martinovi Ševelovi v dvojzápase druhého predkola Ligy majstrov proti slovinskému majstrovi Olimpiji Ľubľana.

„Už počas zimného prestupového obdobia sme mali niekoľko zaujímavých ponúk na predaj Van Kessela do zahraničia. Napokon sme sa dohodli, že klubu pomôže v boji o zisk druhého titulu a rovnako tak druhého triumfu v Slovnaft Cupe. Najmä v druhej polovici jari hral skutočne veľmi dobre a upútal ďalších záujemcov. Dnes prišiel čas na jeho odchod. Ponuka, ktorú dostal bola nielen pre samotného hráča, ale aj pre klub veľmi zaujímavá. Výrazne lepšie ako možnosti, ktoré prišli ešte počas zimy,“ povedal generálny manažér AS Trenčín Róbert Rybníček.

„Už dávnejšie sme avizovali, že Gino bude jedným z hráčov, ktorí počas leta klub opustia. Pohrávali sme sa síce s myšlienkou, že by aspoň dvojzápas proti Ľubľane odohral. Taktiež samotný hráč chcel tímu pomôcť, ale situácia sa vyvinula inak. Prestup bol už dlhšie na spadnutie a my sme zvažovali všetky okolnosti. Mysleli sme aj na to, že hráč nemusí byť na ťažké zápasy dostatočne mentálne pripravený, keď je mysľou inde. Pozeráme sa na to inak. Pre ďalších chalanov musí byť motiváciou šanca vybojovať si miesto na trávniku. Ginov odchod nič nemení na našich cieľoch. Poznáme svoju cestu. Neraz v minulosti sme stratili hráčov, ktorí sa zdali byť nenahraditeľní,“ pokračoval Rybníček a dodal: „Na záver chceme Ginovi poďakovať za všetko, čo odviedol pre náš klub. Prajeme mu veľa úspechov v ďalšej kariére. Sme presvedčení, že dnes už je pripravený dobre reprezentovať prácu nášho klub.“

Van Kessel prišiel pod Čákov hrad v lete 2013 ako hráč rezervy Ajaxu Amsterdam. Postupne sa vypracoval na jedného z najlepších ofenzívnych hráčov vo Fortuna lige. Po vydarenej sezóne zamieril do druhej Francúzskej ligy, ale už v ročníku 2014/2015 sa vrátil pod Čákov hrad a jar odohral v drese AS. V minulej sezóne sa stal najlepším strelcom najvyššej slovenskej súťaže, keď nastrieľa 17 gólov. V 72 ligových zápasoch v drese AS Trenčín nastrieľal 33 gólov.

Autor: mg
Rozpis zápasov
NIKÉ LIGA, 24. kolo, 16.3.2024
AS Trenčín - MFK Skalica
15:00 Banská Bystrica
NIKÉ LIGA, 25. kolo, 30.3.2024
MFK Dukla Banská Bystrica - AS Trenčín
Facebook

Prečítajte si tiež

archív novinek
ASTV 22.3.2024

ASTV | Zostrih zo zápasu ligy U19 proti 1. FC TATRAN Prešov

ASTV vám prináša zostrih zo zápasu I. ligy U19 proti 1. FC TATRAN Prešov.

ASTV 21.3.2024

Gól mesiaca | ASTV prináša päť najkrajších gólov za mesiac február

ASTV vám prináša ďalšie pokračovanie ankety Gól mesiaca v ročníku...

Fotogalérie 19.3.2024

Fotogaléria | Zápas Niké ligy proti MFK Skalica

Fotogaléria Petra Kapustu zo zápasu 2. kola nadstavby Niké ligy proti MFK Skalica (1:3).

ASTV 17.3.2024

Bondarenko | V zápase nám chýbala energia, ktorá by nám pomohla vyhrať

Náš tím sa v 2. kole nadstavbovej časti skupiny o udržanie predstavil...

Tipsport SK  macron
 Fitshape  vanStyn  Mesto Trenčín
 Mercedes Benz  Heineken  Smoker  slovlak  mattoni  monolit  aarsleff  msport  laugaricio  proreco  magnus  TSS Group  ramirent  keraming  Jaaa