Aktuality - archiv 2.1.2009

Príprava Trenčanov na jarnú časť I. ligy sa začína 7. januára

Do zimnej prípravy zatiaľ bez výraznejších personálnych zmien. Na testoch Argentínčan Omar Zalazar.

Dovolenky futbalistov AS Trenčín sa pomaly končia. Už v stredu ráno sa všetci hráči, spoločne s realizačným tímom, stretnú na štadióne a vstúpia do tvrdej prípravy na jarnú časť súťaže. Káder sa v porovnaní s jeseňou zmení iba minimálne.

Ako sme už na stránke avizovali v decembri, výraznejšie zmeny pred jarou nenastanú. „Na prvý zraz by mali prísť všetci hráči, ktorí absolvovali jesennú časť sezóny. Otáznik visí iba nad Petrom Kaspřákom. Kmeňovému hráčovi 1. FC Slovácko vypršalo u nás polročné hosťovanie. Prvé kolo rokovaní medzi oboma klubmi sa už uskutočnilo. V najbližších dňoch by sa otázka jeho prípadného ďalšieho účinkovania na Sihoti mala uzavrieť definitívne,“ informoval o minimálnych personálnych zmenách v kádri hovorca klubu Marek Svátek.

Do prípravného kempu sa zaradia aj futbalisti, ktorým sa v decembri skončilo hosťovanie v iných tímoch. „Príprava trvá takmer dva mesiace. Počas tohto obdobia sa pokúsime ešte o nejaké príchody. Ale ako sme už viackrát informovali, žiadne masívne pohyby v kádri neočakávame. Jedným z nových hráčov by sa mohol stať argentínsky útočník Omar Zalazar (narodený 1985). Bývalý hráč tímov Estudiantes, El Porvenir a Defensa y Justicia absolvuje v Trenčíne fyzické testy a lekársku prehliadku. Aj na základe získaných výsledkov prijmeme v súvislosti s jeho prípadným prestupom ďalšie kroky. V hľadáčiku máme aj dvoch – troch hráčov z domáceho prostredia. Kým ale nie sú doriešené prestupové záležitosti, neradi by sme konkretizovali mená,“ uviedol na tému prípadných príchodov manažér klubu zodpovedný za komunikáciu s verejnosťou.

Ani odchody hráčov by nemali byť v takom výdatnom počte ako tomu bolo v minulosti. Počas prípravného obdobia sa vykryštalizujú niektorí futbalisti, ktorých klub uvoľní na hosťovania. „Jesenný káder by sme chceli nechať pokope. Musela by prísť skutočne zaujímavá ponuka, aby sme uvažovali o uvoľnení členov základnej zostavy. V prípade naozaj atraktívnej ponuky si viem predstaviť, že by jeden – dvaja hráči pred jarnou časťou odišli. Myslím si, že viac kľúčových hráčov neuvoľníme,“ uzavrel doteraz známe prestupové okolnosti Svátek.

Jarná príprava sa začína 7. januára. Prvým súperom AS, v rámci zimného obdobia, bude český Třinec. V utorok 13. januára sa prvý z dvoch duelov začína o 11.00 h, druhé stretnutie oboch súperov bude mať výkop o dve hodiny neskôr. Oba zápasy sa uskutočnia na Sihoti. O ďalšom priebehu prípravy budeme čitateľov klubového webu informovať v najbližších dňoch.

Autor: mg
Rozpis zápasov
NIKÉ LIGA, 24. kolo, 16.3.2024
AS Trenčín - MFK Skalica
15:00 Banská Bystrica
NIKÉ LIGA, 25. kolo, 30.3.2024
MFK Dukla Banská Bystrica - AS Trenčín
Facebook

Prečítajte si tiež

archív novinek
ASTV 28.3.2024

Zákrok mesiaca | ASTV prináša päť najkrajších zákrokov mesiaca február

ASTV vám prináša ďalšie pokračovanie ankety Zákrok mesiaca. Pozrite...

ASTV 22.3.2024

ASTV | Zostrih zo zápasu ligy U19 proti 1. FC TATRAN Prešov

ASTV vám prináša zostrih zo zápasu I. ligy U19 proti 1. FC TATRAN Prešov.

ASTV 21.3.2024

Gól mesiaca | ASTV prináša päť najkrajších gólov za mesiac február

ASTV vám prináša ďalšie pokračovanie ankety Gól mesiaca v ročníku...

Fotogalérie 19.3.2024

Fotogaléria | Zápas Niké ligy proti MFK Skalica

Fotogaléria Petra Kapustu zo zápasu 2. kola nadstavby Niké ligy proti MFK Skalica (1:3).

Tipsport SK  macron
 Fitshape  vanStyn  Mesto Trenčín
 Mercedes Benz  Heineken  Smoker  slovlak  mattoni  monolit  aarsleff  msport  laugaricio  proreco  magnus  TSS Group  ramirent  keraming  Jaaa