Fanúšikovia 22.4.2016

Reakcia klubu na diskusiu ohľadom výjazdových tričiek

Klub AS Trenčín prišiel pred finále Slovnaft Cupu – Slovenského pohára 2016 s grafikou na výjazdových tričkách so sloganom „červeno-bíly Trenčín“. Tá sa nestretla u časti fanúšikov s pochopením. Preto sa klub rozhodol, že tričká nebudú povinnou súčasťou balíkov, ale k vstupenkám si ich zakúpiť môžete na dobrovoľnej báze. V nasledujúcich riadkoch si v prípade záujmu môžete prečítať náš pohľad na vzniknutú situáciu.

Súboj na trnavskom štadióne proti Slovanu Bratislava môže byť jedným z najpamätnejších finále v histórii slovenského futbalu. Každý takýto zápas má svoju históriu a kulisy. Špeciálne zápasy prinášajú špeciálne veci a takým má byť aj naše výjazdové tričko. Prvé špeciálne tričká v histórii vášho klubu sme vám priniesli pred finále pohára v Poprade. Ďalšie sa viazali k zisku historického „double“. Už po roku sme opäť vo finále Slovnaft Cupu a veríme v obhajobu titulu, hoci cesta za druhou majstrovskou trofejou bude ešte veľmi tŕnistá. Či získame titul alebo vyhráme pohár, alebo nie, nič to nezmení na našej ceste. Chceme prinášať radosť a vyhrať každý zápas. Našou filozofiou je však cesta, po ktorej kráčame. Futbal je dnes presýtený xenofóbiou, neznášanlivosťou, rasizmom a je chyba zamieňať si uvedené s rivalitou. Toto je cesta, ktorou náš klub kráčať neuvidíte.

Prečo „červeno-bíly Trenčín“? Túžime prežiť spoločne s vami ešte veľa podobných večerov ako sme zažili v Poprade. Tričko je jedným zo suvenírov, ktoré vám má pripomínať podobné zážitky. Veríme, že ich bude ešte veľa a zbierka vašich tričiek bude utešene rásť. Každé má byť nezameniteľným originálom a my sme sa rozhodli pracovať aj s prvkom, ktorý vám bude unikátnym spôsobom pripomínať miesto daného stretnutia. Tak ako je pre Trenčín typický hrad, tak drvivá väčšina z vás si asociuje pri vyslovení Trnava červeno-čírnych fanúšikov. Preto sme siahli k parafráze tohto výroku, ktorý v sebe nesie rešpekt k miestu, ktoré bude na jeden večer našim prechodným domovom. Ale necháva v sebe našu klubovú identitu. Sme hrdí na vernosť a mieru tolerancie fanúšikov AS Trenčín. Tak ako sme s radosťou prijali reakcie trnavských Trenčanov Godála, Baéza a Depetrisa počas kampane na zápas so sloganom „prvá láska je len jedna“.

Tieto slová nemajú prioritne zmeniť váš postoj ku komunikácii pre nás a pre vás dôležitého finále. Sú len vysvetlením nášho pohľadu a postoja.

Na záver musíme dodať už len jediné. Jediní, kto má právo sa k tomuto kroku vyjadriť, sú len naši fanúšikovia. Preto sa vyhradzujeme voči akýmkoľvek reakciám iných fanúšikovských skupín alebo klubov, ktoré by sa v prvom rade mali venovať svojim problémom

Jedine Trenčín!

Igor Schlesinger
Martin Galajda
AS Trenčín

Autor: astn
Rozpis zápasov
NIKÉ LIGA, 24. kolo, 16.3.2024
AS Trenčín - MFK Skalica
15:00 Banská Bystrica
NIKÉ LIGA, 25. kolo, 30.3.2024
MFK Dukla Banská Bystrica - AS Trenčín
Facebook

Prečítajte si tiež

archív novinek
ASTV 28.3.2024

Zákrok mesiaca | ASTV prináša päť najkrajších zákrokov mesiaca február

ASTV vám prináša ďalšie pokračovanie ankety Zákrok mesiaca. Pozrite...

ASTV 22.3.2024

ASTV | Zostrih zo zápasu ligy U19 proti 1. FC TATRAN Prešov

ASTV vám prináša zostrih zo zápasu I. ligy U19 proti 1. FC TATRAN Prešov.

ASTV 21.3.2024

Gól mesiaca | ASTV prináša päť najkrajších gólov za mesiac február

ASTV vám prináša ďalšie pokračovanie ankety Gól mesiaca v ročníku...

Fotogalérie 19.3.2024

Fotogaléria | Zápas Niké ligy proti MFK Skalica

Fotogaléria Petra Kapustu zo zápasu 2. kola nadstavby Niké ligy proti MFK Skalica (1:3).

Tipsport SK  macron
 Fitshape  vanStyn  Mesto Trenčín
 Mercedes Benz  Heineken  Smoker  slovlak  mattoni  monolit  aarsleff  msport  laugaricio  proreco  magnus  TSS Group  ramirent  keraming  Jaaa