Asociácia športov 28.7.2015

Futbal, hádzaná a footgolf vytvorili Asociáciu športov

AS Trenčín dal po najúspešnejšej sezóne v histórii futbalu pod Čákovým hradom nový význam klubovej značke. Počas nedávnej predsezónnej tlačovej konferencie v bratislavskej Refinery Gallery sme po prvý raz predstavili vznikajúcu Asociáciu športov Trenčín – AS Trenčín. Pod záštitou futbalového AS bude v novej trenčianskej športovej rodine fungovať s novým menom aj hádzanársky ženský klub (HK Štart Trenčín) a nový footgolfový klub.

„AS Trenčín je otvoreným združením pre všetky športové kluby so sídlom na území mesta a v jeho blízkom okolí,“ povedal marketingový manažér futbalového AS a jeden zo zakladateľov novej športovej organizácie Igor Schlesinger, ktorý povedal viac k smerovaniu novej Asociácie športov Trenčín: „Našim spoločným cieľom je všestranný rozvoj športov na území mesta a v jeho okolí. Chceme pracovať na základe filozofie futbalového klubu AS Trenčín. V dnešnej dobe aj množstvo tradičných športových klubov na Slovensku končí svoju činnosť. My radi využijemu silu, popularitu a dosah značky AS v regióne na pomoc a rozvoj všetkých športov združených pod hlavičkou AS Trenčín.“

Futbalový klub AS Trenčín ponúka v novej asociácii aj pomoc pri organizovaní a riadení športovej činnosti. Asociácia športov bude hájiť záujmy svojich členov, viesť rokovania s mestskými a regionálnymi inštitúciami, obchodnými partnermi a ďalšími klubmi v prípade záujmu stať sa súčasťou združenia. „Chceme vytvárať podmienky pre fungovanie klubov v zmysle ich športového poslania,“ dodal Schlesinger.

Hádzanársky klub AS Trenčín túži po WHIL

Ženská hádzaná v Trenčíne má obrovskú tradíciu. Klub, ktorý vychoval množstvo reprezentantiek, oslavuje práve v tomto roku 90 rokov. Pri tejto príležitosti štartuje novú éru. „Od vznikajúcej asociácie si sľubujeme rozvoj športového rastu našich dievčat. Dnes máme veľmi kvalitnú a talentovanú mládežnícku základňu. Slovenská reprezentácia kadetiek, ktorá sa prebojovala na augustové majstrovstvá Európy, má vo svojom strede osem zo šestnástich dievčat z Trenčína. V priebehu dvoch alebo troch rokov by sme sa radi vrátili do medzinárodnej WHIL, kde chceme reprezentovať mesto Trenčín a AS Trenčín,“ predstavil smelé plány prezident hádzanárskeho klubu AS Trenčín Ján Bakoš.

Footgolf chce rásť aj vďaka Asociácii športov

Footgolf je kombináciou dvoch najpopulárnejších športov na svete – futbalu a golfu. Pred rokom sa na Slovensku uskutočnil vôbec prvý turnaj v tomto mladom športovom odvetví. „Vo svete ho podporujú osobnosti ako Frank de Boer, Ruud Gullit, José Luis Chilavert, Juan Sebastian Veron, Jean-Pierre Papin alebo Christian Karembeu. Ako všetko nové potrebuje silného partnera, aby sa dostal medzi ľudí a rozvíjal. Preto chcem vyjadriť veľkú vďaku AS Trenčín, že nás prizval do Asociácie športov,“ povedal prezident footgolfového klubu AS Trenčín Martin Meliš.

Autor: mg
Rozpis zápasov
NIKÉ LIGA, 24. kolo, 16.3.2024
AS Trenčín - MFK Skalica
15:00 Banská Bystrica
NIKÉ LIGA, 25. kolo, 30.3.2024
MFK Dukla Banská Bystrica - AS Trenčín
Facebook

Prečítajte si tiež

archív novinek
ASTV 28.3.2024

Zákrok mesiaca | ASTV prináša päť najkrajších zákrokov mesiaca február

ASTV vám prináša ďalšie pokračovanie ankety Zákrok mesiaca. Pozrite...

ASTV 22.3.2024

ASTV | Zostrih zo zápasu ligy U19 proti 1. FC TATRAN Prešov

ASTV vám prináša zostrih zo zápasu I. ligy U19 proti 1. FC TATRAN Prešov.

ASTV 21.3.2024

Gól mesiaca | ASTV prináša päť najkrajších gólov za mesiac február

ASTV vám prináša ďalšie pokračovanie ankety Gól mesiaca v ročníku...

Fotogalérie 19.3.2024

Fotogaléria | Zápas Niké ligy proti MFK Skalica

Fotogaléria Petra Kapustu zo zápasu 2. kola nadstavby Niké ligy proti MFK Skalica (1:3).

Tipsport SK  macron
 Fitshape  vanStyn  Mesto Trenčín
 Mercedes Benz  Heineken  Smoker  slovlak  mattoni  monolit  aarsleff  msport  laugaricio  proreco  magnus  TSS Group  ramirent  keraming  Jaaa