Aktuálne 22.7.2015

Van Kessel sa vrátil na miesto, kde sa to všetko začalo

„Je to nádherný štadión. Veľmi dobre si pamätám, ako sme tu pred dvoma rokmi remizovali proti tímu Astra Giurgiu. Verím, že dnes nad Steauou vyhráme. Potrebujeme uspieť a vieme aj akým rozdielom. Ak by sme tomu neverili, do Rumunska sme nemuseli ani cestovať,“ povedal Gino van Kessel po príchod na ihrisko národného štadióna v Bukurešti.

Práve na štadióne, kde sa hrá odveta druhého predkola Ligy majstrov medzi AS Trenčín a FC Steaua Bukurešť, začal bývalý hráč Ajaxu Amsterdam ukazovať svoje prednosti. Veľmi dobre si pamätá, že dlhšie trvalo, pokiaľ si získal dôveru vtedy ešte trénera Ľuboša Nosického.

„Nastúpil som v domácej lige proti Trnave a nehral som dobre. Tréner ma vtedy posadil na štyri zápasy na tribúnu. V odvete proti Astra Giurgiu som sa však dostal na ihrisko a dal som gól. Potom som striedal aj v lige a opäť som dal gól. Práve proti Giurgiu sa to zlomilo,“ vracia sa do minulosti Van Kessel.

Rýchly krídelník vtedy nadviazal na gól Fanenda Adiho. Svojou tvrdou strelou upravil na 2:1 pre Trenčín. „Keďže doma sme Giurgiu podľahli 1:3, potrebovali sme na predĺženie ešte jeden gól. Dali sme všetko do útoku, ale súper to využil a vyrovnal. Sú to pekné spomienky. Ja však v prvom rade verím, že tentoraz to bude s celkom iným koncom,“ dúfa holandský krídelník.

Pred odletom vyčistil autobus, aby sa spoluhráči cítili príjemnejšie

Deň pred odletom do Bukurešti bol na programe iba jeden tréning. Mužstvo dostalo popoludní voľno, ktoré Gino van Kessel využil celkom nečakane. Dal sa do upratovania klubového autobusu, ktorý bol počas cesty na letisko na nepoznanie.

„Vo vnútri bol už celkom špinavý. Keďže štadión je v rekonštrukcii, používame ho denne pri cestách na tréningy. Nemal som čo robiť, tak som si vypýtal potrebné veci a vyčistil podlahu a sedačky. Trvalo to asi päť hodín. Prečo? Aj doma mám vždy upratané,“ povedal s tajomným úsmevom Van Kessel tvrdiac, že v žiadnom prípade nešlo o prehratú stávku.

Autor: mg
Rozpis zápasov
4:0 Štadión Sihoť
NIKÉ LIGA, 27. kolo, 13.4.2024
AS Trenčín - FC ViOn Zlaté Moravce
17:30 Štadión Sihoť
NIKÉ LIGA, 28. kolo, 19.4.2024
AS Trenčín - FC Košice
Facebook

Prečítajte si tiež

archív novinek
ASTV 16.4.2024

Zákrok mesiaca | ASTV prináša päť najkrajších zákrokov mesiaca marec

ASTV vám prináša ďalšie pokračovanie ankety Zákrok mesiaca. Pozrite si...

Fotogalérie 15.4.2024

Fotogaléria | Zápas Niké ligy proti FC ViOn Zlaté Moravce

Fotogaléria Petra Kapustu zo zápasu 5. kola nadstavby Niké ligy proti FC ViOn...

ASTV 15.4.2024

ASTV | Zostrih zo zápasu ligy U19 proti MFK Ružomberok

ASTV vám prináša zostrih zo zápasu I. ligy U19 proti MFK Ružomberok (3:0).

Fanúšikovia 15.4.2024

Akadémia | V pondelok 29. apríla nábor a výber detí do tímov akadémie AS Trenčín

AS Trenčín pripravil na pondelok 29. apríla nábor a...

Tipsport SK  macron
 Fitshape  vanStyn  Mesto Trenčín
 Mercedes Benz  Heineken  Smoker  slovlak  mattoni  monolit  aarsleff  msport  laugaricio  proreco  magnus  TSS Group  ramirent  keraming  Jaaa