A-tím 9.4.2015

Koolwijk sa tešil z gólu a syna, Ramón niečo podobné vyparatil v Brazílii

Stredajšie víťazstvo v prvom semifinálovom zápase Slovnaft Cupu proti Banskej Bystrici sa rodilo ťažšie, ako sa pred zápasom mohlo zdať. Napokon si ale do odvety vezieme sľubný náskok dvoch gólov. Do streleckej listiny sa zapísala dvojica netradičných strelcov. Skóre otvoril Ryan Koolwijk a päť minút pred koncom zvýšil náskok exportnou strelou Ramón.

Pre najstaršieho hráča kabíny Ryana Koolwijka sú ostatné dni špeciálne. V Holandsku sa mu v predvečer pohárového zápasu narodilo druhé dieťa a na druhý deň strelil svoj premiérový gól za AS. „Nedalo sa mi ani poriadne spať. Veľmi som sa tešil z malého Kyana,“ vyhrkol zo seba po zápase hrdý otec.

Pri premiérovom góle v trenčianskom drese ukázal veľký prehľad v hre, keď si obhodil obrancu a nekompromisne poslal loptu do siete. Pri oslave ako čerstvý otec nezabudol dať prst do úst. Gól venoval najmladšiemu prírastku do rodiny. „Idem narýchlo domov, aby som sa z malého mohol radovať. V priebehu ani nie dvadsaťštyri hodín som sa mohol radovať dvakrát z rôznych životných udalostí,“ doplnil Koolwijk.

Obrana súpera stála na pevných nohách. Mnohé nádejné akcie dokázala zastaviť. Až v samom závere ukázal, ako na ňu vyzrieť Ramón. Brazílsky stopér napriahol z poriadnej vzdialenosti a pridal druhý – upokojujúci gól. „Vedeli sme, že súper bude úpenlivo brániť. Trénovali sme aj ďalekonosné pokusy. Teší ma, že mi to padlo. Ale bude ma to aj niečo stáť. Chlapcom zabezpečím malé občerstvenie,“ povedal netradičný strelec.

Niečo podobné sa mu podarilo ešte ako pätnásťročnému v Brazílii. Odvtedy si niečo podobné šetril až do včera. „Pomohol som tímu a to je dôležité. Víťazstvo má pre nás veľkú hodnotu, hoci sme mohli ísť do odvety aj s výraznejším náskokom. Verím však, že si postup na Štiavničkách postrážime,“ dodal Brazílčan.

Autor: mj
Rozpis zápasov
NIKÉ LIGA, 24. kolo, 16.3.2024
AS Trenčín - MFK Skalica
15:00 Banská Bystrica
NIKÉ LIGA, 25. kolo, 30.3.2024
MFK Dukla Banská Bystrica - AS Trenčín
Facebook

Prečítajte si tiež

archív novinek
ASTV 22.3.2024

ASTV | Zostrih zo zápasu ligy U19 proti 1. FC TATRAN Prešov

ASTV vám prináša zostrih zo zápasu I. ligy U19 proti 1. FC TATRAN Prešov.

ASTV 21.3.2024

Gól mesiaca | ASTV prináša päť najkrajších gólov za mesiac február

ASTV vám prináša ďalšie pokračovanie ankety Gól mesiaca v ročníku...

Fotogalérie 19.3.2024

Fotogaléria | Zápas Niké ligy proti MFK Skalica

Fotogaléria Petra Kapustu zo zápasu 2. kola nadstavby Niké ligy proti MFK Skalica (1:3).

ASTV 17.3.2024

Bondarenko | V zápase nám chýbala energia, ktorá by nám pomohla vyhrať

Náš tím sa v 2. kole nadstavbovej časti skupiny o udržanie predstavil...

Tipsport SK  macron
 Fitshape  vanStyn  Mesto Trenčín
 Mercedes Benz  Heineken  Smoker  slovlak  mattoni  monolit  aarsleff  msport  laugaricio  proreco  magnus  TSS Group  ramirent  keraming  Jaaa