A-tím 7.4.2015

Šemrinca teší víťazstvo z Pasienkov, no už sa sústreďuje na Duklu

Aj štvrtý tohtosezónny zápas proti Slovanu Bratislava (3:1) sa pre našich chlapcov skončil víťazne. Nedeľný večer na Pasienkoch patril AS. Po trojbodovom zápise sme sa vrátili na vedúcu pozíciu Fortuna ligy. Času na oddych však nie je veľa. Už v stredu o 17.30 h privítame v prvom semifinálovom zápase Slovnaft Cupu Duklu Banská Bystrica.

„Boli to krásne pocity. Práve pre ne sa oplatí hrať futbal,“ povedal po utorňajšom tréningu kapitán a brankár v jednej osobe Igor Šemrinec a pokračoval: „Je skvelé, že sme sa po trojbodovom zápase mohli na Pasienkoch radovať spoločne s fanúšikmi.“

Zdá sa, že v tejto sezóne nám bratislavský Slovan vyslovene sedí, veď všetky štyri konfrontácie s majstrovským tímom sa skončili našim triumfom. „Do každého zápasu ideme naplno. Nemôžeme sa predsa spoliehať na to, že všetko príde automaticky. Nikdy nevieme, kedy by sa nám zbytočná kalkulácia mohla vypomstiť. Rešpektujeme silu každého súpera. Zostávame nohami na zemi. Pokračujeme v tvrdej práci ako doteraz. A práve vtedy nám to futbal vráti v pozitívnom zmysle slova,“ doplnil prievidzský rodák.

Klubová jednotka na Pasienkoch inkasovala iba jediný raz. Všetky ostatné situácie s pomocou obrany dokázal s prehľadom vyriešiť rovnako ako v predchádzajúcich jarných zápasoch. „V každom zápase sa vyskytnú nepríjemné situácie. Najnebezpečnejší bol azda Štefánikov dobre kopnutý priamy kop. Našťastie minul bránu. Zvyšok už chalani vzadu výborne uhrali. Okrem gólu sme súpera do vážnejšej šance nepustili,“ premýšľal Šemrinec.

Príliš veľa času na vychutnanie si triumfu alebo oddych však zverencom trénera Martina Ševelu nezostáva. Vzhľadom na povinnosti v Slovnaft Cupe už v stredu nastúpia na úvodný semifinálový zápas. „Na zhustený program sme si zvykli. Radšej hráme ako trénujeme. Naše myšlienky nesmerujú k súperovi, ale skôr k činnostiam, ktoré nás dovedú k víťazstvu,“ vysvetľoval najbradatejší brankár Fortuna ligy.

Podľa papierových predpokladov je práve Banská Bystrica najprijateľnejší súper. V lige sa krčí na poslednej priečke, ale na jar už na Sihoti ukázala, že kožu lacno nepredá. „Žiaden súper si k nám nepríde ľahnúť. Nikto nám nedaroval žiadny bod a ani postup zadarmo. Všetci vieme, ako ďaleko sme sa dostali a chceme ísť ešte ďalej,“ dodal na záver Šemrinec.

Autor: mj
Rozpis zápasov
NIKÉ LIGA, 24. kolo, 16.3.2024
AS Trenčín - MFK Skalica
15:00 Banská Bystrica
NIKÉ LIGA, 25. kolo, 30.3.2024
MFK Dukla Banská Bystrica - AS Trenčín
Facebook

Prečítajte si tiež

archív novinek
ASTV 28.3.2024

Zákrok mesiaca | ASTV prináša päť najkrajších zákrokov mesiaca február

ASTV vám prináša ďalšie pokračovanie ankety Zákrok mesiaca. Pozrite...

ASTV 22.3.2024

ASTV | Zostrih zo zápasu ligy U19 proti 1. FC TATRAN Prešov

ASTV vám prináša zostrih zo zápasu I. ligy U19 proti 1. FC TATRAN Prešov.

ASTV 21.3.2024

Gól mesiaca | ASTV prináša päť najkrajších gólov za mesiac február

ASTV vám prináša ďalšie pokračovanie ankety Gól mesiaca v ročníku...

Fotogalérie 19.3.2024

Fotogaléria | Zápas Niké ligy proti MFK Skalica

Fotogaléria Petra Kapustu zo zápasu 2. kola nadstavby Niké ligy proti MFK Skalica (1:3).

Tipsport SK  macron
 Fitshape  vanStyn  Mesto Trenčín
 Mercedes Benz  Heineken  Smoker  slovlak  mattoni  monolit  aarsleff  msport  laugaricio  proreco  magnus  TSS Group  ramirent  keraming  Jaaa