Aktuálne 30.1.2015

Nedokázali sme sa strelecky presadiť, povedal Čögley

Prvý z dvojzápasu proti Spartaku Myjava (0:2) priniesol v chladnom počasí zaujímavý futbal. Tím trénera Martina Ševelu si vypracoval minimálne päť vyložených gólových šancí, no proti bol skvele chytajúci gólman Spartaka. Neuveriteľná strelecká smola zaskočila aj Petra Čögleya.

„Najmä v prvom polčase sme mali loptu oveľa častejšie na kopačkách ako súper. Vypracovali sme si veľa šancí, ale akoby sme boli pohádaní s koncovkou. Nedokázali sme sa strelecky presadiť a to rozhodlo o osude zápasu,“ povedal po zápase kremenitý obranca.

Rodák z Trenčianskej Turnej napokon narátal až päť tutoviek. Všetky stroskotali na skvelom Solničkovi. „Neboli to strely spoza šestnástky. Dokázali sme sa dostať až do kuchyne. Mali sme dať góly už v prvej štyridsať päťminútovke a bolo by vymaľované.“

Po dobrých pocitoch zo sústredenia v Českej republike si mužstvo v stredu rozobralo zápasy proti tímom zo Synot ligy. Tréneri sa snažili zamerať najmä na pozitívne momenty, čo akoby tímu pred dvojzápasom s krajským rivalom uškodilo. „Nemám pocit, že by sme lietali v oblakoch. Sparta je Sparta, ale do každého zápasu nastupujeme s rovnakým odhodlaním. Treba uznať aj kvality súpera. Nie nadarmo je Myjava v prvej polovici ligovej tabuľky. Najmä Pekárov priamy kop bol parádny,“ zamýšľal sa bývalý mládežnícky reprezentant Slovenska.

V úvodnej várke hráčov nastúpil prvýkrát Ryan Koolwijk. Holandský stredopoliar hral do 55. minúty zápasu. „Je u nás iba pár dní. Je vidieť, že má prehľad v hre a vycibrenú techniku. Uvidíme, ako sa to s ním bude ďalej vyvíjať. Novým hráčom sa vždy snažíme pomôcť, aby sa čo najrýchlejšie dokázali adaptovať na ihrisku aj mimo neho,“ poznamenal na margo takmer dvojmetrového ľaváka Čögley.

Autor: mj
Rozpis zápasov
1:2 Štadión Sihoť
NIKÉ LIGA, 28. kolo, 19.4.2024
AS Trenčín - FC Košice
18:00 Skalica
NIKÉ LIGA, 29. kolo, 27.4.2024
MFK Skalica - AS Trenčín
Facebook

Prečítajte si tiež

archív novinek
ASTV 23.4.2024

ASTV | Zostrih zo zápasu ligy U19 proti FC Spartak Trnava

ASTV vám prináša zostrih zo zápasu I. ligy U19 proti FC Spartak Trnava (2:2).

ASTV 22.4.2024

ASTV | Zostrih zo zápasu ligy U19 proti FC Petržalka

ASTV vám prináša zostrih zo zápasu I. ligy U19 proti FC Petržalka (1:0).

Fotogalérie 21.4.2024

Fotogaléria | Zápas Niké ligy proti FC Košice

Fotogaléria Petra Kapustu zo zápasu 6. kola nadstavby Niké ligy proti FC Košice (1:2).

A-tím 21.4.2024

Kozlovský | Neviem, čo na to povedať

Po víťaznom zápase proti Zlatým Moravciam prišla domáca prehra proti FC Košice. Zverencom trénera Iliju...

Tipsport SK  macron
 Fitshape  vanStyn  Mesto Trenčín
 Mercedes Benz  Heineken  Smoker  slovlak  mattoni  monolit  aarsleff  msport  laugaricio  proreco  magnus  TSS Group  ramirent  keraming  Jaaa