Aktuálne 5.9.2014

NAPÍSALI O NÁS v Denníku Šport

Vedúci futbalového oddelenia Peter Šurin priniesol v piatkovom vydaní Denníka Šport svoj pohľad na uplynulé dni v AS Trenčín. My vám jeho komentár pod názvom "Trenčiansky rozum v hrsti" prinášame.

Chce hrať vôbec Trenčín o titul?! Ak áno, s kým?! Dve otázky, ktoré v meste pod hradom Matúša Čáka znova zarezonovali po oznámení odchodu skúseného brankára Miloša Volešáka do Žiliny. Bola to rana do nádejí fanúšikov AS, ktorí sa radi pozerali na postupnosť umiestnení po návrate mužstva medzi slovenskú futbalovú elitu: 5. miesto, potom tretie, v uplynulej sezóne dokonca druhé. Našli sa aj takí, čo to vyslovili nahlas: Na rade je titul! A mužstvo, ktoré hrá už rok najkrajší futbal v našej najvyššej súťaži, naň podľa istých predpokladov nárok malo.

Ale byť majstrom, víťazom ligy, najlepším v krajine, znamená mať zvládnuté všetky predpoklady, nielen časť. Od momentu, kedy sa v klube AS sformovalo súčasné vedenie na čele s jeho majiteľom Holanďanom Tschenom La Lingom, je alfou a omegou klubovej stratégie rozum v hrsti.

Len čo si Holanďan na jednej strane a funkcionárska zložka na čele s generálnym manžérom Róbertom Rybníčkom na druhej ujasnili vzájomné vzťahy a kompetencie, ozrejmili systém personálnej politiky, trenčiansky futbal sa zomkol a vyrazil na cestu, ktorá vedie nahor. Krok po kroku, nie skokom.

Trenčín objavil pre slovenský futbal trénerský potenciál Guľu i Ševelu, našiel adekvátne miesto Vrabcovi, otvoril dvere do vysokých poschodí hráčom, ktorých kompletný menoslov by si vyžiadal pol novinovej strany, preto za všetkých len námatkovo vyberieme Godála, Kleščíka, Štefánika, Volešáka, Hlohovského, Lobotku, legionárov Baeza, Depetrisa, či Peltiera. A v intenciách klubovej filozofie vedia kompetetní odhadnúť správny moment, kedy sa čas spolupráce naplní. Futbalistu totiž nemožno v dnešnej dobe ujarmiť.

Niet pochýb o tom, že aj La Ling a aj Rybníček by chceli, aby Trenčín získal titul, ale nie za každú cenu. Nie za cenu straty vlastnej filozofie a zdravého rozumu. Ten káže zabezpečiť chod klubu, pokračovať vo výchove talentov, dať zas a zas priestor šikovnému poteru. Aj to je za odchodom Volešáka a tých ďalších z Trenčína.

Autor: astn
Rozpis zápasov
4:0 Štadión Sihoť
NIKÉ LIGA, 27. kolo, 13.4.2024
AS Trenčín - FC ViOn Zlaté Moravce
17:30 Štadión Sihoť
NIKÉ LIGA, 28. kolo, 19.4.2024
AS Trenčín - FC Košice
Facebook

Prečítajte si tiež

archív novinek
ASTV 18.4.2024

Kupusovič | Musíme nadviazať na výkon z predošlého zápasu

Náš tím spod Čákovho hradu čaká koncom týždňa vstup do druhej polovice...

Fanúšikovia 18.4.2024

Fanúšikovia | Počas prestávky ligových zápasov prichádza Pepsi trefa

AS Trenčín prináša v spolupráci s partnerom pitného režimu klubu novú...

ASTV 16.4.2024

Gól mesiaca | ASTV prináša päť najkrajších gólov za mesiac marec

ASTV vám prináša ďalšie pokračovanie ankety Gól mesiaca v ročníku...

ASTV 16.4.2024

Zákrok mesiaca | ASTV prináša päť najkrajších zákrokov mesiaca marec

ASTV vám prináša ďalšie pokračovanie ankety Zákrok mesiaca. Pozrite si...

Tipsport SK  macron
 Fitshape  vanStyn  Mesto Trenčín
 Mercedes Benz  Heineken  Smoker  slovlak  mattoni  monolit  aarsleff  msport  laugaricio  proreco  magnus  TSS Group  ramirent  keraming  Jaaa