Aktuality - archiv 23.7.2014

Aj do odvety s cieľom zdolať Vojvodinu

Peter Čögley: „Chceme ich zobrať loptu a zatlačiť ich, nedať im priestor na hru“

Zverencov trénera Martina Ševelu čaká dnes večer od 20.00 h odvetný zápas druhého predkola Európskej ligy UEFA. Hoci po vysokom domácom víťazstve proti Vojvodine Nový Sad (4:0) sa zápas na ihrisku súpera zdá iba formalitou, mužstvo je maximálne koncentrované.

„Našu taktiku a spôsob hry meniť nebudeme. Predstaviť sa chceme otvoreným a útočným futbalom. Každý gól u súpera sa počíta za dva a my ich aj v odvete chceme nastrieľať čo najviac. Vojvodinu určite nepodceníme,“ potvrdil tréner Martin Ševela, ktorí svojich zverencov vystríha pred zablúdením mysle k možnému súperovi v treťom predkole. „Účastník anglickej Premier League Hull City bol najatraktívnejším súperom z nášho koša. Je to pre nás veľká motivácia, ale stále sme len na polceste.“

Rovnako aj hráči vedia, o čom bude dnešný zápas. Vojvodina totiž nemá čo stratiť. „Príprava bola rovnaká ako na každý iný zápas. Chceme odvetu vyhrať. Súpera poznáme a tešíme sa na zápas. Chýbať nám síce bude Aldo (Baéz), ale máme tu ďalších mladých chlapcov čakajúcich na svoju príležitosť. Všetci majú svoju kvalitu. Som presvedčený, že AS pôjde aj bez Alda,“ reagoval jeden z najskúsenejších hráčov mužstva Peter Čögley aj na otázky ohľadom odchodu skúseného Argentínčana.

Zverencov trénera Martina Ševelu čaká zápas na horúcej pôde. Domáci fanúšikovia majú vstup do hľadiska voľný, čo aj vzhľadom na vysokú prehru v prvom zápase sľubuje zaujímavú kulisu. „Bude to celkom iný zápas. Nemajú čo stratiť. Preto nás budú provokovať, kopať a dohrávať. My si musíme ustrážiť úvod. Chceme ich zobrať loptu a zatlačiť ich. Nedať im priestor na hru,“ doplnil krajný obranca AS.

Rovnako stále nádejný stredopoliar Stanislav Lobotka nepreceňuje štvorgólový náskok AS po prvom zápase. „Nemôžeme sa na to spoliehať. Stále musíme ísť za víťazstvom. O možnom ďalšom kole a súperovi sa nebavíme. Čaká nás Vojvodina a potom ešte Podbrezová, proti ktorej musíme ísť rovnako na sto percent,“ dodal Lobotka.

Autor: mg
Rozpis zápasov
NIKÉ LIGA, 24. kolo, 16.3.2024
AS Trenčín - MFK Skalica
15:00 Banská Bystrica
NIKÉ LIGA, 25. kolo, 30.3.2024
MFK Dukla Banská Bystrica - AS Trenčín
Facebook

Prečítajte si tiež

archív novinek
ASTV 22.3.2024

ASTV | Zostrih zo zápasu ligy U19 proti 1. FC TATRAN Prešov

ASTV vám prináša zostrih zo zápasu I. ligy U19 proti 1. FC TATRAN Prešov.

ASTV 21.3.2024

Gól mesiaca | ASTV prináša päť najkrajších gólov za mesiac február

ASTV vám prináša ďalšie pokračovanie ankety Gól mesiaca v ročníku...

Fotogalérie 19.3.2024

Fotogaléria | Zápas Niké ligy proti MFK Skalica

Fotogaléria Petra Kapustu zo zápasu 2. kola nadstavby Niké ligy proti MFK Skalica (1:3).

ASTV 17.3.2024

Bondarenko | V zápase nám chýbala energia, ktorá by nám pomohla vyhrať

Náš tím sa v 2. kole nadstavbovej časti skupiny o udržanie predstavil...

Tipsport SK  macron
 Fitshape  vanStyn  Mesto Trenčín
 Mercedes Benz  Heineken  Smoker  slovlak  mattoni  monolit  aarsleff  msport  laugaricio  proreco  magnus  TSS Group  ramirent  keraming  Jaaa