Zápasy - archiv 31.5.2008

Smutná rozlúčka po prehre s Nitrou

FC Nitra - AS Trenčín 3:0 (2:0)

AS Trenčín sa s najvyššou slovenskou súťažou rozlúčil po prehre na ihrisku FC Nitra (0:3). Tím Martina Stana tak minimálne rok bude pôsobiť v I. lige.

Stretnutie začalo úvodnými pokusmi pred oboma bránami, no Karlík ani Depetris úspešní neboli. Skóre otvoril v 20. minúte kanonier Semeník, ktorý po prudkom centri Kostolániho dosiahol hlavou 8. tohtosezónny gól. Ten istý hráč poslal o päť minút neskôr do pokutového územia Kostolániho a po jeho presnej prihrávke zostal Grajciar osamotený pred brankárom Trenčína Rožníkom a bez problémov rozvlnil sieť. V 32. minúte sa po prihrávke Grubera dostali do streleckých pozícií Semeník a Kostoláni, no skóre sa nemenilo. Do prestávky sa ešte Trenčania Sluiter a Baez strelami z diaľky pokúšali zmeniť stav, no rovnako neúspešne.

V 60. minúte mohli hostia znížiť, po akcii Sluitera a strele Gergela nenašiel presnú mušku sám pred Tujvelom striedajúci Chanti. V 72. minúte si mohol po dvoch asistenciách pripísať do zápasových štatistík gól Kostoláni, no po centri Čemana zle trafil loptu. V ďalšom priebehu Nitrania kontrolovali hru, snažili sa udržať loptu na svojich kopačkách. Napriek tomu Trenčania v závere pohrozili pokusmi Horvátha a Chantiho. Skóre však v nadstavenom čase uzavrel Grajciar po teči jedného z Trenčanov.

FC Nitra - AS Trenčín 3:0 (2:0)

Góly: 25. a 90. Grajciar, 20. Semeník

Žlté karty: 23. Marček, 44. Baez, 59. Jakúbek (všetci Trenčín)

Červené karty: 74. Baez (Trenčín) za dve ŽK

Domáci: Tujvel - Čeman, Karlík, Janíček, Ďatko - Grajciar, Gruber (73. Liluašvili), Štajer, Kostoláni, R. Sloboda (84. Leško) - Semeník (48. Vrána)

Hostia: D. Rožník - Čögley, Cs. Horváth, Marček, Addai (35. Jakúbek) - Jašurek (56. Chanti), Gergel, Hlohovský, Baez, Sluijter - Depetris (79. Godál)

Rozhodovali: Kačenga - Ružbarský, Likavský

Divákov: 3720

Pavel Hapal (tréner Nitry): "Na zápas sme sa pripravili kvalitne, vedeli sme, že len víťaztvo nám zaručí tretie miesto. Po druhej polovici sme sa uspokojili, prestali sme behať, kombinovať a super mal niekoľko príležitostí. Napokon sme dali šťastný gól a chcel by som chlapcom za celú sezónu poďakovať, pretože dosiahli niečo, s čím tu možno nikto nepočítal."

Martin Stano (tréner Trenčína): "Hlavne v prvom polčase sme hrali vyslovene zle, bez bojovnosti a nasadenia, súperovi sme dali obrovské množstvo priestoru z čoho rezultovali úvodné dva góly. Druhý polčas bol lepší, škoda nevyužitých šancí, preto sme tam, kde sme. Nitra pôsobila futbalovejšie a vyhrala zaslúžene."

foto: sita.sk

Autor: sita
Rozpis zápasov
4:0 Štadión Sihoť
NIKÉ LIGA, 27. kolo, 13.4.2024
AS Trenčín - FC ViOn Zlaté Moravce
17:30 Štadión Sihoť
NIKÉ LIGA, 28. kolo, 19.4.2024
AS Trenčín - FC Košice
Facebook

Prečítajte si tiež

archív novinek
ASTV 18.4.2024

Kupusovič | Musíme nadviazať na výkon z predošlého zápasu

Náš tím spod Čákovho hradu čaká koncom týždňa vstup do druhej polovice...

Fanúšikovia 18.4.2024

Fanúšikovia | Počas prestávky ligových zápasov prichádza Pepsi trefa

AS Trenčín prináša v spolupráci s partnerom pitného režimu klubu novú...

ASTV 16.4.2024

Gól mesiaca | ASTV prináša päť najkrajších gólov za mesiac marec

ASTV vám prináša ďalšie pokračovanie ankety Gól mesiaca v ročníku...

ASTV 16.4.2024

Zákrok mesiaca | ASTV prináša päť najkrajších zákrokov mesiaca marec

ASTV vám prináša ďalšie pokračovanie ankety Zákrok mesiaca. Pozrite si...

Tipsport SK  macron
 Fitshape  vanStyn  Mesto Trenčín
 Mercedes Benz  Heineken  Smoker  slovlak  mattoni  monolit  aarsleff  msport  laugaricio  proreco  magnus  TSS Group  ramirent  keraming  Jaaa