Aktuality - archiv 24.7.2013

V odvete aktívne a kombinačne

Ľuboš Nosický: "Tešíme sa na tento pre nás historický a významný zápas a chceme si ho užiť"

Vo štvrtok nastúpime v Dubnici nad Váhom na odvetné stretnutie 2. predkola Európskej ligy UEFA proti švédskemu mužstvu IFK Göteborg. Súboj je stále otvorený, minulý týždeň sa v Helsingborgu zrodila bezgólová remíza napriek takmer celý zápas trvajúcej presilovke domácich, keď už v 10. min putoval predčasne pod sprchy obranca Róbert Mazáň.

"Tešíme sa na tento pre nás historický a významný zápas a chceme si ho užiť. Stretnutie vo Švédsku bolo špecifické, pretože sme 80 minút hrali v oslabení, ale podarilo sa nám to zvládnuť. Čaká nás ešte náročnejší duel ako ten prvý, pretože Göteborg je kvalitné skúsené pohárové mužstvo, pričom my sa stále nachádzame v pozícii nováčika na európskej scéne. Poznáme silné stránky nášho protivníka - má kvalitných a skúsených hráčov, v organizácii hry pôsobí disciplinovane a kolektívne. My určite nebudeme meniť náš štýl hry. Chceme predvádzať kombinačný futbal, utvárať si množstvo príležitostí a od prvej minúty hrať aktívne a koncentrovane. V zostave na zápas máme ešte niekoľko otáznikov ohľadom zdravotného stavu Štefánika i postu ľavého obrancu po vylúčení Mazáňa v prvom stretnutí. Definitíva padne krátko pred úvodným hvizdom. Z hľadiska postupu je situácia jasná, my musíme hrať na víťazstvo, kým súperovi stačí v podstate streliť gól a uhrať aj remízu. V Dubnici nad Váhom sme absolvovali dva tréningy a veríme, že to bude pre nás skutočné domáce prostredie. Tešíme sa na atmosféru, ktorú by mali vytvoriť naši fanúšikovia," povedal na stredajšej tlačovej konferencii tréner Ľuboš Nosický.

"Sme sklamaní, že sme v prvom zápase nezužitkovali dlhú presilovku, ale už sa naplno sústreďujeme na odvetný zápas. Trenčín má kvalitné mužstvo, ale my chceme predviesť čo najlepší výkon, dobre brániť, hrať rýchlo a dôrazne. Výsledok 0:0 z prvého duelu nám velí skórovať, preto taktiku meniť nebudeme, pretože aj doma sme hrali celkom dobre a utvorili sme si dostatok gólových príležitostí. Musíme ich však premieňať, iba vtedy budeme mať šancu na postup," uviedol tréner Göteborgu Mikael Stahre.

Štvrtkový odvetný duel mužstva AS proti IFK Göteborg povedú portugalskí rozhodcovia. Hlavným arbitrom bude Artur Soares, asistentmi Rui Tavares a Ricardo Santos, štvrtým rozhodcom bude Cosme Machado. Úvodný výkop zápasu je naplánovaný na 17.00 h. Ak AS postúpi, v 3. predkole sa stretneme s postupujúcim z dvojice Astra Giurgiu (Rum.) - Omonia Nikózia (Cyp.). V prvom stretnutí v Rumunsku sa zrodil nerozhodný výsledok 1:1.

Autor: sita, mg
Rozpis zápasov
1:2 Štadión Sihoť
NIKÉ LIGA, 28. kolo, 19.4.2024
AS Trenčín - FC Košice
18:00 Skalica
NIKÉ LIGA, 29. kolo, 27.4.2024
MFK Skalica - AS Trenčín
Facebook

Prečítajte si tiež

archív novinek
ASTV 23.4.2024

ASTV | Zostrih zo zápasu ligy U19 proti FC Spartak Trnava

ASTV vám prináša zostrih zo zápasu I. ligy U19 proti FC Spartak Trnava (2:2).

ASTV 22.4.2024

ASTV | Zostrih zo zápasu ligy U19 proti FC Petržalka

ASTV vám prináša zostrih zo zápasu I. ligy U19 proti FC Petržalka (1:0).

Fotogalérie 21.4.2024

Fotogaléria | Zápas Niké ligy proti FC Košice

Fotogaléria Petra Kapustu zo zápasu 6. kola nadstavby Niké ligy proti FC Košice (1:2).

A-tím 21.4.2024

Kozlovský | Neviem, čo na to povedať

Po víťaznom zápase proti Zlatým Moravciam prišla domáca prehra proti FC Košice. Zverencom trénera Iliju...

Tipsport SK  macron
 Fitshape  vanStyn  Mesto Trenčín
 Mercedes Benz  Heineken  Smoker  slovlak  mattoni  monolit  aarsleff  msport  laugaricio  proreco  magnus  TSS Group  ramirent  keraming  Jaaa