Aktuality - archiv 19.5.2013

Kleščíka teší, ako mužstvo zvládlo zápas na kopaniciach

Peter Kleščík: „Hráme náročným štýlom, pri ktorom sa do bránenia musí aktívne zapájať aj záloha a útok. To sa nám v Myjave darilo“

Obranu dirigoval ako za starých čias. Stopér Peter Kleščík sa po zranení vrátil na trávniky v špičkovej forme. Spoločne s Ramónom tvoria silnú stopérsku dvojicu, ktorá v dôležitom zápase o Európsku ligu v Myjave (2:0) nedovolila súperovi skórovať ani raz.

„Počas celého týždňa sme sa zodpovedne pripravovali. Vedeli sme, že domáci tím bude v psychickej pohode, keďže desať zápasov neprehral. Naposledy všetky body stratili u nás v prvom jarnom kole a ich sériu sme chceli ukončiť opäť my. Ak by sme si nepripísali tri body a súper vyhrá, vedeli sme, že nás preskočí v tabuľke. To sme si však pripustiť nechceli,“ povedal po stretnutí Peter Kleščík.

Prvý polčas priniesol zaujímavé futbalové divadlo. Viacero sľubných gólových príležitostí však zostalo nevyužitých. „Cez prestávku sme si povedali, že naša šanca ešte príde a musíme ju za každú cenu premeniť. Vedeli sme, že iné ako víťazstvo si z kopaníc odviezť nemôžeme. Klobúk dolu pred chalanmi ako zápas zvládli,“ nešetril slovami chvály Kleščík.

Hoci si domáci vypracovali niekoľko dobrých gólových príležitostí, kvalitná obrana na čele s Petrom Kleščíkom zabezpečila, že brankár Miloš Volešák čelil prvej priamej strele do priestoru brány až v závere zápasu. „Nula na našom konte je dobrá vizitka. Dôležité bolo, že v obrannej činnosti pomáhalo celé mužstvo. Hráme náročným štýlom, pri ktorom sa do bránenia musí aktívne zapájať aj záloha a útok. To sa nám v Myjave darilo,“ vysvetľoval čadčiansky rodák.

Corgoňliga pokračuje v rýchlom slede. Už v stredu nás čaká ďalší dôležitý zápas v boji o pohárovú Európu. „Na oslavy víťazstva v Myjave nemáme čas. Už od dnes sa začína príprava na ďalší súboj. Matematika je jasná, ak chceme ísť do Európskej ligy, najlepšie bude vyhrať oba zostávajúce zápasy a nemusíme sa ohliadať na výsledky súperov,“ dodal na záver odhodlane Kleščík.

Autor: mj
Rozpis zápasov
NIKÉ LIGA, 24. kolo, 16.3.2024
AS Trenčín - MFK Skalica
15:00 Banská Bystrica
NIKÉ LIGA, 25. kolo, 30.3.2024
MFK Dukla Banská Bystrica - AS Trenčín
Facebook

Prečítajte si tiež

archív novinek
ASTV 28.3.2024

Zákrok mesiaca | ASTV prináša päť najkrajších zákrokov mesiaca február

ASTV vám prináša ďalšie pokračovanie ankety Zákrok mesiaca. Pozrite...

ASTV 22.3.2024

ASTV | Zostrih zo zápasu ligy U19 proti 1. FC TATRAN Prešov

ASTV vám prináša zostrih zo zápasu I. ligy U19 proti 1. FC TATRAN Prešov.

ASTV 21.3.2024

Gól mesiaca | ASTV prináša päť najkrajších gólov za mesiac február

ASTV vám prináša ďalšie pokračovanie ankety Gól mesiaca v ročníku...

Fotogalérie 19.3.2024

Fotogaléria | Zápas Niké ligy proti MFK Skalica

Fotogaléria Petra Kapustu zo zápasu 2. kola nadstavby Niké ligy proti MFK Skalica (1:3).

Tipsport SK  macron
 Fitshape  vanStyn  Mesto Trenčín
 Mercedes Benz  Heineken  Smoker  slovlak  mattoni  monolit  aarsleff  msport  laugaricio  proreco  magnus  TSS Group  ramirent  keraming  Jaaa