Zápasy - archiv 5.5.2013

Víťazstvo rozdielom triedy nad Slovanom

AS Trenčín - Slovan Bratislava 4:1 (2:0)

Po piatich stretnutiach bez víťazstva za sebou sme na domácom ihrisku zdolali Slovan Bratislava 4:1 (2:0). Nad čerstvým víťazom Slovnaft Cupu sme zvíťazili po dvoch góloch Williama a po jednom pridali František Kubík a Jakub Holúbek.

Úvod stretnutia bol z oboch strán opatrný. V 7. min však rozhodca nechal výhodu po faule na Lobotku, Holúbek poslal kolmicu na Williama a ten strelou pomedzi nohy prekonal Putnockého. Už o dve minúty neskôr unikol Kubík, ktorého Bagayoko zrazil v pokutovom území. Hlavný arbiter neposúdil tento stret ako faul, no k lopte sa dostal Holúbek a upravil na 2:0. Na opačnej strane pohrozil Peltier, ale netrafil. Milinkovičovu strelu zblízka Volešák spacifikoval. Aj v ďalších minútach sme hrali aktívne a tlačili súpera na jeho polovicu. V 26. min Kubík uvoľnil Štefánika, ten sa vrútil do pokutového územia, ale strela k bližšej žrdi išla tesne mimo. V 30. min urobil chybu pred vlastnou šestnástkou Štefánik. Peltier sa už dostával do šance, keď mu pred pokutovým územím odobral loptu ukážkovo Volešák. Ďalekonosné strely Lobotku a Štefánika spoza šestnástky skončili tesne vedľa žrdí. 

Druhý polčas sme naštartovali rovnako ako prvý. Už v 47. min si na krásny center Kubíka naskočil William a upravil na rozdiel troch gólov. Hneď z protiútoku mohol znížiť Milinkovič, no jeho hlavičku Volešák kryl. V 54. min sa dostal za chrbát obrany Kubík a strelou do ľavého horného roku upravil na 4:0. Šancu mal aj Mazan, ale jeho prudkú strelu zblízka vytlačil Putnocký na roh. V 67. min poslal Štefánik dlhú loptu na Kubíka, ktorého zrazil v pokutovom území Bagayoko. Penalta sa však nekopala. V 77. min predsa len Gorosito znížil hlavou na 1:4. Slovan chcel dohrať so cťou. Volešák sa ale sám pred Milinkovičom vyznamenal. Aj záver stretnutia priniesol niekoľko ďalších šancí na oboch stranách, ale stav stretnutia sa už nezmenil.

AS Trenčín - Slovan Bratislava 4:1 (2:0)

Góly: 7. a 49. William, 9. Holúbek, 54. Kubík - 77. Gorosito

Žlté karty: 19. Ramón - 34. Pauschek, 51. Kladrubský, 83. Milinkovič, 90. Sabo

Domáci: Volešák - Čögley, Ramón, Kleščík, Mazáň - Lobotka - Mazan (74. Frimmel), Štefánik, Holúbek, Kubík (90. Ďuriška) - William (89. Adi)

Hostia: Putnocký - Bagayoko, Gorosito, Kolčák, Pauschek (46. Lukšík) – Kladrubský (60. Sabo), Grendel - Halenár, Soumah (60. Hlohovský), Milinkovič - Peltier

Rozhodovali: P. Hrčka - Súkeníková, Jančovič

Divákov: 4129

Povedali po zápase:
Adrián Guľa (tréner Trenčína): "Vstup do zápasu nám vyšiel výborne, hrali sme s potrebnou dravosťou a boli sme efektívni. Zápas mal obojstranne vysokú úroveň, obe mužstvá chceli hrať futbal. Diváci videli krásne divadlo s víťazným koncom pre nás. Zdolať kvalitný Slovan takýmto spôsobom je skvelé. Ešte si to užijeme, ale od pondelka musíme pokračovať v našej práci ďalej. Výsledkovo to bol pre nás jeden z najlepších zápasov vôbec. Myslím si však, že môžeme hrať ešte kvalitnejšie." 

Samuel Slovák (tréner Slovana): "Tento zápas sme nezvládli. Dá sa síce prehrať, ale takýmto spôsobom je to neprijateľné. Do stretnutia sme vstúpili zle, Trenčín nám strelil góly a dostal sa na pozitívnu vlnu. Súper šiel výkonnostne nahor, my dole. Hoci sme vedeli o ich sile, boli sme až príliš nekoncentrovaní. V druhej časti zápasu sme pridali, no Trenčín bol napokon lepší vo všetkých atribútoch. Zaspali sme začiatok duelu a potom sa dalo reagovať už len veľmi ťažko."

Autor: mg
Rozpis zápasov
0:4 Skalica
NIKÉ LIGA, 29. kolo, 27.4.2024
MFK Skalica - AS Trenčín
18:00 Štadión Sihoť
NIKÉ LIGA, 30. kolo, 4.5.2024
AS Trenčín - MFK Zemplín Michalovce
Facebook

Prečítajte si tiež

archív novinek
Fanúšikovia 29.4.2024

Fanúšikovia | Po vysokom víťazstve opäť na domácej pôde, vstupenky na Michalovce v predaji

V 8. kole nadstavbovej časti skupiny o udržanie...

ASTV 28.4.2024

ASTV | Zostrih zo zápasu Niké ligy proti MFK Skalica

ASTV vám prináša zostrih z nadstavbovej časti Niké ligy proti MFK Skalica (4:0).

A-tím 28.4.2024

Skovajsa | Bol to kvalitný tímový výkon

V zápase proti MFK Skalica sa až dvakrát presadili naši obrancovia. Po otváracom góle Samuela...

A-tím 28.4.2024

Kozlovský | Naše šance sme konečne premenili

Naše mužstvo po prvýkrát v aktuálnej sezóne zdolalo tím zo Záhoria MFK Skalica. Najväčšiu...

Tipsport SK  macron
 Fitshape  vanStyn  Mesto Trenčín
 Mercedes Benz  Heineken  Smoker  slovlak  mattoni  monolit  aarsleff  msport  laugaricio  proreco  magnus  TSS Group  ramirent  keraming  Jaaa