Zápasy - archiv 12.4.2008

Prekvapenie sa v Petržalke napokon nekonalo

Artmedia Petržalka - AS Trenčín 1:0 (0:0)

V dueli lídra s posledným mužstvom tabuľky, ktorých delil pred stretnutím priepastný 50-bodový rozdiel, mal navrch podľa očakávania domáci tím. Artmedia však svoje príležitosti v prvom polčase nedokázala premeniť, veľa pochytal aj brankár Volešák. V 18. min napálil Oravec loptu iba do gólmana hostí, ktorý likvidoval postupne aj šance Kozáka a Guédého, Piroška mieril vedľa. Trenčania pohrozili len raz, Sluijterov center však Hlohovský hlavičkoval mimo priestoru troch žrdí. V 30. min Oravec s prispením teču Cs. Horvátha opečiatkoval brvno. Päťčlenný obranný val hostí odolával aj po Halenárovom pokuse, Volešák následne zmaril strely Čišovského a Dosoudila.

Aj po zmene strán sa hralo prakticky len na bránku Trenčína. Striedajúci Czinege však nedal a spoluprácu Kozáka s Halenárom po signále z priameho kopu nezakončil úspešne Čišovský. Po hodine hry mohol už čoraz nervóznejších divákov upokojiť Saláta, z päťky však neprestrelil Volešáka. Ten čaroval aj po hlavičke druhého nového muža domácich - Obžeru. Artmediu odkliala až 86. minúta. Po akcii Obžeru s Czinegem sa dostal k lopte v šestnástke hostí kapitán Kozák a ľavačkou prekonal výborného Volešáka.

Artmedia Petržalka - AS Trenčín 1:0 (0:0)

Gól: J. Kozák

Žlté karty: 79. Zb. Pospěch - 39. Prince Addai, 52. Jašurek, 90.+ Čögley

Domáci: Kamenár - Čišovský, Saláta, Dosoudil (78. Zb. Pospěch), Urbánek - Guédé - Piroška (59. Obžera), J. Kozák ml., Cleber Nascimento (46. Czinege) - Halenár, Oravec

Hostia: Volešák - Kleščík, Marček, Cs. Horváth, Križko, Kasálek - Čögley, Prince Addai, Hlohovský, Chanti (21. Jašurek) - Sluijter (83. Depetris)

Rozhodovali: Vnuk - Brendza, Benko

Divákov: 2200

Vladimír Weiss (tréner Artmedie): "Ja som spokojný s víťazstvom. Možno si niekto myslel, že Trenčín zdoláme výrazným rozdielom, napokon to bolo 1:0. Futbal je niekedy taký. Súper hral disciplinovane, precízne v defenzíve, určite najlepšie v sezóne v tejto hernej činnosti. Kozák však napokon ukázal, aká je osobnosť v Corgoň lige i v našom klube. Ideme postupne krôčik za krôčikom za naším cieľom. Mužstvo ukázalo morálku - sme šťastní, že máme tri body."

Martin Stano (tréner Trenčína): "Z našej strany to nebol pekný, oslnivý futbal. Hrali sme však u lídra tabuľky a tomu sme prispôsobili aj taktiku a rozostavenie na trávniku. Chlapcom ďakujem za bojovnosť, absolutórium si zaslúži najmä brankár Volešák. Predviedli sme dnes v Petržalke naše maximum."

foto: sita.sk

Autor: SITA
Rozpis zápasov
1:2 Štadión Sihoť
NIKÉ LIGA, 28. kolo, 19.4.2024
AS Trenčín - FC Košice
18:00 Skalica
NIKÉ LIGA, 29. kolo, 27.4.2024
MFK Skalica - AS Trenčín
Facebook

Prečítajte si tiež

archív novinek
ASTV 23.4.2024

ASTV | Zostrih zo zápasu ligy U19 proti FC Spartak Trnava

ASTV vám prináša zostrih zo zápasu I. ligy U19 proti FC Spartak Trnava (2:2).

ASTV 22.4.2024

ASTV | Zostrih zo zápasu ligy U19 proti FC Petržalka

ASTV vám prináša zostrih zo zápasu I. ligy U19 proti FC Petržalka (1:0).

Fotogalérie 21.4.2024

Fotogaléria | Zápas Niké ligy proti FC Košice

Fotogaléria Petra Kapustu zo zápasu 6. kola nadstavby Niké ligy proti FC Košice (1:2).

A-tím 21.4.2024

Kozlovský | Neviem, čo na to povedať

Po víťaznom zápase proti Zlatým Moravciam prišla domáca prehra proti FC Košice. Zverencom trénera Iliju...

Tipsport SK  macron
 Fitshape  vanStyn  Mesto Trenčín
 Mercedes Benz  Heineken  Smoker  slovlak  mattoni  monolit  aarsleff  msport  laugaricio  proreco  magnus  TSS Group  ramirent  keraming  Jaaa