Zápasy - archiv 9.3.2013

Po víťazstve v Ružomberku sme na druhej priečke

MFK Ružomberok - AS Trenčín 1:2 (1:0)

Štvrté víťazstvo na trávnikoch súperov získali zverenci trénera Adriána Guľu v Ružomberku. Po góloch Jakuba Holúbeka a Františka Kubíka sme miestny MFK zdolali 2:1 (0:1). Po víkende sme tak na skvelej druhej priečke Corgoň ligy.

V opatrnej úvodnej desaťminútovke sme mali navrch. Z dvoch rohových kopov a územnej prevahy sme však žiadnu gólovú príležitosť nevyťažili. V 13. min si celkom nerozumeli Čögley s Volešákom. K lopte sa v pokutovom území dostával Ďubek. V blízkosti Volešáka však až príliš dobrovoľne spadol a rozhodca nariadil pokutový kop. Sám faulovaný hráč ho aj premenil - 0:1. Následne sa do dobrej šance dostával Mukendi, ale domáci vyťažili iba rohový kop. Nasledoval zmätok na bránkovej čiare pred Volešákom, no Ružomberčania nedokázali loptu pretlačiť do siete. V 21. min sa k odrazenej lopte dostal Adi, poslal ju ale vedľa ľavej žrde. O desať minút neskôr sa k priamemu kopu z tridsiatich metrov postavil Bielák a Volešáka poriadne natiahol. 

Hneď v úvode druhého polčasu sa do dobrej pozície dostal Baéz, ale v najlepšom momente na strelu zaváhal. Ešte v úvodnej päťminútovke sa z dvadsiatich metrov oprel do lopty Lobotka, no lopta skončila len na žrdi. Aktívna hra AS slávila úspech. V 50. min fauloval Kubíka domáci Jurkemik a Holúbek z pokutového kopu vyrovnal. Už o štyri minúty neskôr uvoľnil Štefánik aktívneho Kubíka. Ten si potiahol loptu okolo obrancu domácich a poslal náš tím do vedenia - 2:1. V 63. min letel Mazáňov center na zadnú žrď, kde bol Štefánik, no ten loptu do siete nepretlačil. Ružomberok sa začal viac tlačiť pred našu šestnástku, čím vznikal priestor na rýchle kontry. V 70. min išli Kubík s Adim na jedného obrancu súpera, ale prvý menovaný dobre neprihral. Ružomberok mohol vyrovnať po hlavičkách Mukendiho a Masla, avšak výborný Volešák bol vždy na svojom mieste. V závere zápasu sa mohlo skóre zmeniť na oboch stranách. Najskôr však Čögley odvrátil nebezpečenstvo mimo našej šestnástky a následne William nevyužil veľkú gólovú príležitosť.

MFK Ružomberok - AS Trenčín 1:2 (1:0)

Góly: 14. Ďubek (11 m) - 51. Holúbek (11 m), 55. Kubík

Žlté karty: 86. Ďubek - 13. Volešák

Domáci: Zich - Maslo, Greššák, Práznovský, Jurkemik - Bielák, Nagy (59. Zreľák) - Lupták (71. Serečin), Ďubek, Pekár (78. Almaský) - Mukendi

Hostia: Volešák - Čögley, Ramón, Bednárik, Mazáň - Baéz (89. William) - Mazan (46. Lobotka), Štefánik, Holúbek, Kubík (79. Frimmel) - Adi

Rozhodovali: Pavlík - Bednár, Borsányi

Divákov: 1860

Povedali po zápase:
Ladislav Šimčo (tréner Ružomberka): "Nezačali sme zápas dobre, pôsobili sme zakríknuto. Napriek tomu sme sa dostali do vedenia. Stretnutie sme si prehrali za päť minút hrubými chybami. V záverečnej polhodine chlapci akoby už nemali čo stratiť, začali hrať lepšie a prišli aj šance. Tomuto stretnutiu by viac pristala remíza."

Adrián Guľa (tréner Trenčína): "Videli sme dobrý duel. Chlapci odviedli perfektnú prácu, keď dokázali otočiť nepriaznivý vývoj na súperovom ihrisku. Mali sme dostatok možností, aby sme si vedenie poistili a zápas dohrávali bez zbytočnej nervozity. Hráčom patrí za výkon a výsledok poďakovanie."

Autor: mg
Rozpis zápasov
1:2 Štadión Sihoť
NIKÉ LIGA, 28. kolo, 19.4.2024
AS Trenčín - FC Košice
18:00 Skalica
NIKÉ LIGA, 29. kolo, 27.4.2024
MFK Skalica - AS Trenčín
Facebook

Prečítajte si tiež

archív novinek
ASTV 23.4.2024

ASTV | Zostrih zo zápasu ligy U19 proti FC Spartak Trnava

ASTV vám prináša zostrih zo zápasu I. ligy U19 proti FC Spartak Trnava (2:2).

ASTV 22.4.2024

ASTV | Zostrih zo zápasu ligy U19 proti FC Petržalka

ASTV vám prináša zostrih zo zápasu I. ligy U19 proti FC Petržalka (1:0).

Fotogalérie 21.4.2024

Fotogaléria | Zápas Niké ligy proti FC Košice

Fotogaléria Petra Kapustu zo zápasu 6. kola nadstavby Niké ligy proti FC Košice (1:2).

A-tím 21.4.2024

Kozlovský | Neviem, čo na to povedať

Po víťaznom zápase proti Zlatým Moravciam prišla domáca prehra proti FC Košice. Zverencom trénera Iliju...

Tipsport SK  macron
 Fitshape  vanStyn  Mesto Trenčín
 Mercedes Benz  Heineken  Smoker  slovlak  mattoni  monolit  aarsleff  msport  laugaricio  proreco  magnus  TSS Group  ramirent  keraming  Jaaa