Zápasy - archiv 21.7.2012

Zo Štiavničiek bez bodu, Kleščík s červenou

Dukla Banská Bystrica - AS Trenčín 2:0 (2:0)

V zápase 2. kola Corgoň ligy sme na ihrisku Banskej Bystrice prehrali 0:2, keď oba góly padli v prvom polčase. Napriek vyššiemu držaniu lopty sme si vážnejšie šance nevypracovali. Navyše, Kleščík inkasoval v závere stretnutia červenú kartu a minimálne v nasledujúcom súboji s ním nemôžeme počítať.

Pod Urpínom sme začali aktívne a kombinačne, ale šance neprichádzali. Naopak hrozila Dukla. Už v 8. min Hučko z ľavej strany naservíroval loptu do šestnástky novej posile Ferenčíkovi, ktorý zo siedmich metrov vo veľkej šanci prestrelil bránu. Banskobystričania si vypracovali aj ďalšie príležitosti. Gól strelili po štandardke. Priamy kop zahral v 22. min z pravej strany Považanec, odrazená lopta sa v pokutovom území dostala k voľnému Slančíkovi a ten ju nemal problém poslať do odkrytej svätyne Volešáka. AS po inkasovanom góle malo dve možnosti, Štefánikovu strelu zastavil Gyömbér a Holúbkovu z 20 m kryl brankár Boroš. Zahrmelo však na opačnej strane. Domáci sa v 33. min dostali do vedenia 2:0, keď Hučko tentoraz poslal z ľavej strany vysokú loptu na Ferenčíka, ktorý ju hlavou na kraji päťky usmernil pod brvno. Hučko to ešte potom skúšal strelou bez prípravy spoza šestnástky, no nepresne.

Na začiatku druhého polčasu sme mohli znížiť. Depetris sa uvoľnil, prešiel do šestnástky a poriadne natiahol brankára Boroša. Po ňom vyslal strelu spoza šestnástky Štefánik, lopta išla k žrdi, ale gólman Dukly predviedol svoje brankárske umenie. Banskobystričania nezaostali v aktivite. V 57. minúte po rohovom kope Hučko strieľal a tečovaná lopta opečiatkovala žrď. Ešte sme sa snažili niečo s výsledkom spraviť, ale vo finálnej fáze sme zlyhali. Domáci si tak dvojgólové vedenie z prvého polčasu ustrážili.

Dukla Banská Bystrica - AS Trenčín 2:0 (2:0)

Góly: 22. Slančík, 33. Ferenčík

Žlté karty: 71. Poljovka - 19. Kleščík, 85. Holúbek

Červené karty: 88. Kleščík po druhej ŽK

Domáci: Boroš - Turňa, Poljovka, Gyömbér, Savič - Marek Hlinka - Brašeň, Považanec (90.+ P. Vajda), Hučko - Ferenčík (70. Martin Matúš), Slančík (79. Rejdovian)

Hostia: Volešák - Mondek, Rodríguez da Silva, Kleščík, Mazáň (81. Malec) - Baéz - Mazan (67. Morong), Štefánik (67. Lobotka), Díaz, Holúbek - Depetris

Rozhodovali: Leško - Bobko, Jenčura

Divákov: 1710

Povedali po zápase:
Norbert Hrnčár (tréner Banskej Bystrice): "My sme stavili na dravosť a touto zbraňou sme chceli poraziť Trenčín. Stavili sme na rýchlych útočníkov, na zisk lopty v strednej zóne, aby sme sa následne dostali do rýchlych kontier. Podarilo sa nám to, vypracovali sme si viac gólových príležitostí. Myslím si, že víťazstvo je zaslúžené. Tešíme sa z neho, ale zostávame pevne nohami na zemi." 

Adrián Guľa (tréner Trenčína): "Našej hre chýbala dravosť, rýchlejšia práca s loptou, hrali sme na viac dotykov, ako sme mali, čo sedelo Dukle, ktorá chodila do zisku v strednej zóne a pokúšala sa o protiútoky. Napriek solídnemu vstupu do zápasu sme inkasovali gól po dvadsiatich minútach, čo postavilo domácich na nohy. Dali gól na 2:0 a mali ďalšiu šancu. V druhej časti sme pomaličky získavali územnú prevahu, vypracovali sme si dve možnosti, ale doplatili sme na začiatok zápasu, kde sme nehrali rýchlo, dynamicky a tým pádom vyhrala Dukla zaslúžene."

Autor: sita, mg
Rozpis zápasov
NIKÉ LIGA, 24. kolo, 16.3.2024
AS Trenčín - MFK Skalica
15:00 Banská Bystrica
NIKÉ LIGA, 25. kolo, 30.3.2024
MFK Dukla Banská Bystrica - AS Trenčín
Facebook

Prečítajte si tiež

archív novinek
ASTV 28.3.2024

Zákrok mesiaca | ASTV prináša päť najkrajších zákrokov mesiaca február

ASTV vám prináša ďalšie pokračovanie ankety Zákrok mesiaca. Pozrite...

ASTV 22.3.2024

ASTV | Zostrih zo zápasu ligy U19 proti 1. FC TATRAN Prešov

ASTV vám prináša zostrih zo zápasu I. ligy U19 proti 1. FC TATRAN Prešov.

ASTV 21.3.2024

Gól mesiaca | ASTV prináša päť najkrajších gólov za mesiac február

ASTV vám prináša ďalšie pokračovanie ankety Gól mesiaca v ročníku...

Fotogalérie 19.3.2024

Fotogaléria | Zápas Niké ligy proti MFK Skalica

Fotogaléria Petra Kapustu zo zápasu 2. kola nadstavby Niké ligy proti MFK Skalica (1:3).

Tipsport SK  macron
 Fitshape  vanStyn  Mesto Trenčín
 Mercedes Benz  Heineken  Smoker  slovlak  mattoni  monolit  aarsleff  msport  laugaricio  proreco  magnus  TSS Group  ramirent  keraming  Jaaa