Zápasy - archiv 31.5.2012

Devätnástka v Ruurlo na piatom mieste

Tím Jána Blaháča si vybojoval účasť na turnaji v Holandsku aj pre budúci ročník

Tím AS Trenčín do 19 rokov obsadil na turnaji Karel Stegeman Toernooi v holandskom Ruurlo v konkurencii dvanástich tímov z desiatich krajín piatu priečku. V porovnaní s minulým rokom si o jednu priečku pohoršil. Tomáš Malec sa zásluhou štyroch gólov zaradil medzi najlepších strelcov turnaja.

V úvodnom zápase základnej skupiny sme zásluhou gólu Gabriela Bezáka zdolali Sandefjord (1:0). „Proti dobre organizovaným Nórom sme odohrali veľmi dobré stretnutie. Gól sme dali tri minúty pred koncom zápasu, keď Bezák spoza pokutového územia preloboval brankára,“ zhodnotil tréner Ján Blaháč.

V nasledujúcom stretnutí sme narazili na srbským Rad Belehrad a prišla aj jediná prehra na turnaji (0:2). Stretnutie sa nám nevydarilo nielen výsledkovo, ale aj herne. „Dôrazní Srbi nám robili veľké problémy. Napriek tomu sme si v prvom polčase vypracovali dve dobré príležitosti. V druhom polčase nás súper vycvičil v súbojoch jeden na jedného,“ vrátil sa k zápasu tréner staršieho dorastu.

Druhý turnajový deň sme odštartovali vysokým víťazstvom na domácim Ruurlom (4:0). O góly sa podelili Lukáš Kyselica, Damián Bariš, Ivan Diaz a Tomáš Malec. V nasledujúcom súboji sme narazili na neskoršieho víťaza Cercle Bruggy a po góle Tomáša Maleca sme uhrali remízu (1:1). „Odohrali sme najlepší prvý polčas na turnaji. Ujali sme sa vedenia a mali sme hru pod kontrolou. Po spornom faule a následnej štandardnej situácii súper v druhom polčase vyrovnal. Škoda, víťazstvo nám mohlo zabezpečiť účasť v semifinále. Smutná bola najmä zákerná hra súpera a slabý rozhodca. Nepríjemné zranenia si odniesli Opatovský, Jurica, Šiko a Bednárik,“ komentoval Blaháč.

V záverečnom zápase v skupine sme potrebovali zdolať Djurgaarden, čo by nás posunulo do elitnej štvorky. Ivan Diaz nás síce poslal do vedenia, ale rovnako ako v predchádzajúcom zápase, súper v druhej polovici vyrovnal. „Hráči išli na doraz a je len škoda, že sme v prvom polčase nepridali k Diazovmu gólu ďalší. Hneď v úvode druhého polčasu spravil nepochopiteľnú chybu brankár Bačík, keď zbytočne vybehol. Na hranici pokutového územia potom fauloval švédskeho hráča a nasledovala penalta.“ Na strane AS chýbalo aj trochu šťastia. Belehrad svoj posledný zápas remizoval a pri rovnosti bodov rozhodol v náš neprospech vzájomný zápas.

Počas záverečného dňa turnaja sme sa zaradili do skupiny bojujúcej o piate miesto, ktoré sa nám napokon podarilo uchmatnúť. Najskôr sme zdolali De Graafschap (3:2) po dvoch góloch Adama Moronga a jednom Daniela Bednárika. V záverečnom súboji sme si poradili s dánskym HB Koge (4:0). Dvakrát trafili Gabriel Bezák a Tomáš Malec. „Stretnutie sme si užívali a súperovi z Dánska sme prakticky nič nedovolili. Zásluhou víťazstva sme potvrdili účasť aj na ďalšom ročníku tohto turnaja,“ dodal na záver tréner Blaháč.

Základná skupina:
AS Trenčín - Sandefjord 1:0 (0:0)
Gól: Bezák

AS: Bačík - Svatík, Bednárik, Ranko (Kyselica), Skovajsa - Ďuriška - Morong, Diaz, Bezák (Bariš), Červený (Šiko) - Malec

AS Trenčín - Rad Belehrad 0:2 (0:0)

AS: Bačík - Chrenko, Bednárik, Skovajsa, Šiko (Svatík) - Ďuriška - Opatovský (Červený), Kyselica (Bezák), Diaz (Ranko), Jurica (Morong) - Malec

AS Trenčín - Ruurlo 4:0 (3:0)
Góly: Kyselica, Bariš, Diaz, Malec

AS: Bohunský - Chrenko, Ďuriška, Ranko, Jurica - Bariš - Morong (Šiko), Diaz (Opatovský), Kyselica, Červený - Bezák (Malec)

AS Trenčín - Cercle Brugge 1:1 (1:0)
Gól: Malec

AS: Bohunský - Ranko, Bednárik, Ďuriška, Skovajsa - Opatovský (Kyselica) - Šiko - Diaz, Bezák, Jurica (Morong) - Malec

AS Trenčín - Djurgaarden 1:1 (1:0)
Gól: Diaz

AS: Bačík - Chrenko, Bednárik, Ďuriška, Skovajsa - Bariš - Morong (Jurica), Diaz, Kyselica (Bezák), Svatík - Malec

Skupina o 5.-8. miesto:
AS Trenčín - De Graafschap 3:2 (2:1)
Góly: Morong 2, Bednárik

AS: Bačík - Chrenko, Ranko, Bednárik, Skovajsa - Opatovský (Bariš) - Morong, Kyselica, Bezák, Červený (Jurica) - Malec

Zápas o 5. miesto:
AS Trenčín - HB Koge 4:0 (2:0)
Góly: Bezák 2, Malec 2

AS: Bohunský - Svatík, Ďuriška (Bednárik), Ranko, Skovajsa - Bariš (Kyselica) - Morong (Opatovský), Jurica, Bezák, Červený - Malec

 

Autor: mg
Rozpis zápasov
1:2 Štadión Sihoť
NIKÉ LIGA, 28. kolo, 19.4.2024
AS Trenčín - FC Košice
18:00 Skalica
NIKÉ LIGA, 29. kolo, 27.4.2024
MFK Skalica - AS Trenčín
Facebook

Prečítajte si tiež

archív novinek
ASTV 26.4.2024

Bariš | Čaká nás nepríjemné mužstvo s dobrou obranou

Mužstvo pod vedením trénera Iliju Stolicu čaká tento víkend 7. kolo nadstavbovej časti...

ASTV 24.4.2024

Akadémia | Gatorade hráčom mesiaca Nicolas Nižňanský

Gatorade hráčom mesiaca mládežníckej akadémie AS Trenčín sa stal Nicolas Nižňanský z...

ASTV 23.4.2024

ASTV | Zostrih zo zápasu ligy U19 proti FC Spartak Trnava

ASTV vám prináša zostrih zo zápasu I. ligy U19 proti FC Spartak Trnava (2:2).

ASTV 22.4.2024

ASTV | Zostrih zo zápasu ligy U19 proti FC Petržalka

ASTV vám prináša zostrih zo zápasu I. ligy U19 proti FC Petržalka (1:0).

Tipsport SK  macron
 Fitshape  vanStyn  Mesto Trenčín
 Mercedes Benz  Heineken  Smoker  slovlak  mattoni  monolit  aarsleff  msport  laugaricio  proreco  magnus  TSS Group  ramirent  keraming  Jaaa