Aktuality - archiv 28.1.2008

Návšteva na izbe 312

Holandský denník – 10. časť

Keď zaklopete na izbu číslo 312, môžte si byť istí, že sa v nej niečo bude diať. Okrem jedálne, je to hádam najnavštevovanejšia miestnosť v hoteli. Dvere do nej by ste našli určite aj po tme. Zmes vôní šíriacich sa z kráľovstva maséra Jozefa Lišku a fyzioterapeuta Tomáša Lintnera je totiž nezameniteľná.

S pribúdajúcimi dňami na sústredení sa pracovná doba oboch džentlmenov badateľne predlžuje. „Moja úloha spočíva v príprave hráčov majúcich zdravotné problémy. Venujem sa aj futbalistom, ktorí majú predpísané vybrané posilňovacie cviky. Tieto veci robievame spravidla pred tréningom,“ prezradil Tomáš Lintner. Na začiatku sústredenia ho bolo vídať najmä v spoločnosti Juraja Križka. „Pod mojím dohľadom robil špeciálne úkony. Okrem posilňovania sme sa venovali aj prvkom bežeckej abecedy. Jeho stav sa zlepšuje. Dnes dokonca začal trénovať spolu s mužstvom,“ konštatuje 25-ročný fyzioterapeut AS. V ostatnom období sa zoznam ľudí, vyhľadávajúcich jeho pomoc, prudko rozrastá. „Problémy s chrbtom mal Gergel, zdá sa, že už je v poriadku. Godál, Zubo a Olej majú ťažkosti so svalstvom v okolí holenej kosti. Maťo Rožník sa sťažuje na bolesti v členku. Aldo Báez mi lámanou Angličtinou vysvetlil, že ho ťahajú triesla. Nuž a na obsiahly zoznam sa zaradil aj Filip Hlohovský. Bolia ho achilovky,“ čítal mená z popísaného listu súrodenec bývalého hokejového reprezentanta Richarda.

Pri prehľade zostavy „problémových“ hráčov sa ozvalo zaklopanie na dvere. „Jožko, s Kasom (Martin Kasálek) nás škriabu hrdlá. Daj nám prosím ťa niečo,“ oslovil Csaba Horváth maséra tímu. Jozef Liška, podávajúc kapitánovi tantum verde, vysvetľoval: „Na nepríjemné dráždenie v krku sa sťažujú aj Dalibor Rožník a Roman Gergel. V tréningu to chalanom našťastie neprekáža. Odporúčam im, aby nepili studenú vodu, ale aby si dávali čo najviac čaju.“ Okrem medikamentov hľadajú futbalisti v dočasnom príbytku „tímových šamanov“ aj najrôznejšie lepiace pásky, leukoplasty na pľuzgiere a iné užitočnosti.

Obyvatelia frekventovanej izby sa na nadbytok práce nasťažujú. V práci sa cítia doslova, ako vo svojom živle. „Stále som aktívnym hráčom i trénerom. Futbal je pre mňa nesmierne dôležitý. Aj preto som, po odchode Jozefa Hromku, uvítal možnosť stať sa súčasťou realizačného tímu AS Trenčín. S futbalistami pracujem vôbec prvýkrát. Je to veľký rozdiel starať sa o športovcov a o pacientov v kúpeľoch. Naši hráči zaberajú počas sústredenia skutočne tvrdo. Aj preto sú pre nich masáže veľmi dôležité,“ vyznáva sa masér tak trošku pripomínajúci českého komika Bolka Polívku: „Párkrát sa mi dokonca stalo, že si so mnou náhodní okoloidúci chceli urobiť spoločnú fotku. Akosi nedokázali pochopiť, že kráľom Valašska je niekto úplne iný,“ usmieva sa dvojník obľúbeného herca.

Pri náročnej práci majú obaja chlapíci minimum voľného času. „Keď mi to okolnosti dovolia, idem na internet. Domov posielam maily a sms-ky. S bratom Richardom ale v kontakte nie som. Momentálne je vo Švédsku. Hrá tam za Färjestad,“ informuje vysoký fyzioterapeut učiaci sa od veterána tohto remesla Dicka van Toorna. „Jeho metódy sú pre mňa úplne novými. Má diametrálne odlišné spôsoby, než s akými som doteraz pracoval ja. Po diagnostikovaní problémov pokračujem v terapii podľa jeho odporúčaní,“ uzavrel náš rozhovor Tomáš Lintner.

Autor: MS
Rozpis zápasov
4:0 Štadión Sihoť
NIKÉ LIGA, 27. kolo, 13.4.2024
AS Trenčín - FC ViOn Zlaté Moravce
17:30 Štadión Sihoť
NIKÉ LIGA, 28. kolo, 19.4.2024
AS Trenčín - FC Košice
Facebook

Prečítajte si tiež

archív novinek
ASTV 18.4.2024

Kupusovič | Musíme nadviazať na výkon z predošlého zápasu

Náš tím spod Čákovho hradu čaká koncom týždňa vstup do druhej polovice...

Fanúšikovia 18.4.2024

Fanúšikovia | Počas prestávky ligových zápasov prichádza Pepsi trefa

AS Trenčín prináša v spolupráci s partnerom pitného režimu klubu novú...

ASTV 16.4.2024

Gól mesiaca | ASTV prináša päť najkrajších gólov za mesiac marec

ASTV vám prináša ďalšie pokračovanie ankety Gól mesiaca v ročníku...

ASTV 16.4.2024

Zákrok mesiaca | ASTV prináša päť najkrajších zákrokov mesiaca marec

ASTV vám prináša ďalšie pokračovanie ankety Zákrok mesiaca. Pozrite si...

Tipsport SK  macron
 Fitshape  vanStyn  Mesto Trenčín
 Mercedes Benz  Heineken  Smoker  slovlak  mattoni  monolit  aarsleff  msport  laugaricio  proreco  magnus  TSS Group  ramirent  keraming  Jaaa