Aktuality - archiv 31.3.2012

Za bojovný výkon so srdcom odmena v podobe troch bodov

Peter Kleščík: „Všetci si želáme, aby nám forma vydržala čo najdlhšie. Chceme predsa víťaziť“

V sobotňajšom zápase s Ružomberkom (2:1) patril medzi najvýraznejšie osobnosti na ihrisku. Z väčšiny súbojov s najlepším strelcom Corgoň ligy vyšiel ako víťaz, keď Pavlovi Masarykovi nedovolil pridať jeho šestnásty gól. Aj vďaka pričineniu Petra Kleščíka sme sa súperovi spod Čebraťa priblížili na rozdiel dvoch bodov.

„Zápas sme začali dobre, no napriek tomu sme inkasovali nešťastný gól zo štandardnej situácie. Vtedy sa ukázala vnútorná sila mužstva. Do polčasu sa nám podarilo vyrovnať. Viac ako polovicu druhého polčasu sme súpera zatlačili na vlastnú polovicu ihriska a pridali víťazný gól,“ povedal po zápase Kleščík.

V súbojoch telo na telo s Masarykom uspel. Ustrážiť najlepšieho strelca ligy nie je jednoduchá úloha. „Je to muž okamihu. Nemohli sme mu nechať ani centimeter priestoru. Hrá silový futbal a veľmi ťažko ho odstaviť od lopty. Poučil som sa zo zápasu, ktorý sme odohrali u súpera na jeseň. Vtedy som vyrobil zbytočnú penaltu.“

V Trenčíne sme videli kvalitný ligový zápas, k čomu prispel aj hosťujúci kolektív. Ružomberok neprišiel iba brániť, čo nám iba vyhovovalo. „Ak chcú hrať o futbalovú Európu nič iné im ani nezostáva. Našou výhodou bolo, že sa nezatiahli pred vlastnú šestnástku. Mali sme viac priestoru v strede ihriska a mohli sme hrať svoju hru. Futbal sa divákom musel páčiť,“ pokračoval rodák z Čadce.

Podobne ako v poslednom domácom zápase sme inkasovali ako prví. Nezlomná vôľa zverencov trénera Adriána Guľu sa však opäť prejavila naplno. „Veľmi sme túžili po víťazstve. Podali sme bojovný výkon založený na srdiečku. Odmenou sú pre nás tri body. Zo začiatku jari to nebolo z našej strany dobré. Po pohovoroch v kabíne sme niektoré nedostatky odstránili. Všetci si želáme, aby nám forma vydržala. Chceme predsa víťaziť,“ pridal odhodlane 23-ročný stopér.

Kleščík: Život nie je iba o futbale

Život Petra Kleščíka sa prednedávnom zmenil. Priateľka Zuzana mu porodila dcérku. Rola otca jeho výkonom očividne napomáha. „Futbalu stále dávam veľa a on mi to vracia. Pochopil som však jedno. Život nie je iba o futbale,“ dodal na záver Kleščík.

Autor: mj
Rozpis zápasov
4:0 Štadión Sihoť
NIKÉ LIGA, 27. kolo, 13.4.2024
AS Trenčín - FC ViOn Zlaté Moravce
17:30 Štadión Sihoť
NIKÉ LIGA, 28. kolo, 19.4.2024
AS Trenčín - FC Košice
Facebook

Prečítajte si tiež

archív novinek
ASTV 18.4.2024

Kupusovič | Musíme nadviazať na výkon z predošlého zápasu

Náš tím spod Čákovho hradu čaká koncom týždňa vstup do druhej polovice...

Fanúšikovia 18.4.2024

Fanúšikovia | Počas prestávky ligových zápasov prichádza Pepsi trefa

AS Trenčín prináša v spolupráci s partnerom pitného režimu klubu novú...

ASTV 16.4.2024

Gól mesiaca | ASTV prináša päť najkrajších gólov za mesiac marec

ASTV vám prináša ďalšie pokračovanie ankety Gól mesiaca v ročníku...

ASTV 16.4.2024

Zákrok mesiaca | ASTV prináša päť najkrajších zákrokov mesiaca marec

ASTV vám prináša ďalšie pokračovanie ankety Zákrok mesiaca. Pozrite si...

Tipsport SK  macron
 Fitshape  vanStyn  Mesto Trenčín
 Mercedes Benz  Heineken  Smoker  slovlak  mattoni  monolit  aarsleff  msport  laugaricio  proreco  magnus  TSS Group  ramirent  keraming  Jaaa