Aktuality - archiv 23.1.2008

Ranný presun na trase Slovensko – Holandsko

Holandský denník – 1. časť

„Konečne na izbách,“ povzdychli si po rannej ceste do holandského Delftu členovia výpravy AS Trenčín. Po kratučkej noci, strávenej v bratislavskom Dome Športu, stáli už pred treťou hodinou nastúpení pred autobusom. Všetci vyobliekaní v klubových oblekoch. Najviac práce mal prekvapujúco Csaba Horváth. Mladší spoluhráči stáli pred ním v zástupe a kapitán tímu zaväzoval kravatu jednému po druhom.

Púť zo slovenskej metropoly na schwechatské letisko prebehla bez komplikácií. Podaktorí cestujúci dobiehali spánkový rest, ostatní sa zabávali na všetkých a na všetkom. S blížiacim sa štartom lietadla nervozita u niektorých členov výpravy badateľne rástla. Najväčšie obavy mali „prvoletci“ Tomáš Olej, Boris Godál, Peter Mazáň či Miroslav Kralovič. Let do Amsterdamu bol pre nich skutočným zážitkom. Najmä vytúžené pristátie. Zrejme aj pre Lukáša Gálika. Mladý obranca sa totiž pratal z lietadla nadzvukovou rýchlosťou. Dokonca si tam zabudol i peňaženku so všetkými dokladmi. Sledovať jeho následné dorozumievanie sa s technickým a obslužným personálom po vyprázdnení lietadla bola celkom zábavná záležitosť. Po sérii gest za pomoci rúk a nôh sa nakoniec trenčiansky "popletko" k svojej zapatrošenej peňaženke dostal.

Holandská metropola nás vítala ponorená v hustej hmle. Ale aj pomedzi nepriepustnými obláčikmi sa nám v poslednej fáze letu ukázala nádherná panoráma štadiónu Ajaxu Amsterdam s okolitými ihriskami. V tej chvíli akoby sa lietadlo naklonilo na jeden bok. Všetci futbalisti sa nahrnuli k oknám, z ktorých bol výhľad na moderný stánok ArénA.

Cestou z mamutieho letiska do mestečka Delft sa nám ponúkol pohľad na niekoľko starobylých veterných mlynov. Sú to skutočné historické skvosty. Po príchode do hotela Campanile sa futbalisti ubytovali a na chvíľu zaľahli do postelí. Ale skutočne iba na chvíľu. Na recepcii totiž už čakal Ton Jenner s programom sľubujúcim tvrdé tréningové dávky. Prvá je na programe vo večerných hodinách, od zajtra makajú futbalisti AS vo viacerých fázach.

Autor: MS
Rozpis zápasov
4:0 Štadión Sihoť
NIKÉ LIGA, 27. kolo, 13.4.2024
AS Trenčín - FC ViOn Zlaté Moravce
17:30 Štadión Sihoť
NIKÉ LIGA, 28. kolo, 19.4.2024
AS Trenčín - FC Košice
Facebook

Prečítajte si tiež

archív novinek
ASTV 18.4.2024

Kupusovič | Musíme nadviazať na výkon z predošlého zápasu

Náš tím spod Čákovho hradu čaká koncom týždňa vstup do druhej polovice...

Fanúšikovia 18.4.2024

Fanúšikovia | Počas prestávky ligových zápasov prichádza Pepsi trefa

AS Trenčín prináša v spolupráci s partnerom pitného režimu klubu novú...

ASTV 16.4.2024

Gól mesiaca | ASTV prináša päť najkrajších gólov za mesiac marec

ASTV vám prináša ďalšie pokračovanie ankety Gól mesiaca v ročníku...

ASTV 16.4.2024

Zákrok mesiaca | ASTV prináša päť najkrajších zákrokov mesiaca marec

ASTV vám prináša ďalšie pokračovanie ankety Zákrok mesiaca. Pozrite si...

Tipsport SK  macron
 Fitshape  vanStyn  Mesto Trenčín
 Mercedes Benz  Heineken  Smoker  slovlak  mattoni  monolit  aarsleff  msport  laugaricio  proreco  magnus  TSS Group  ramirent  keraming  Jaaa