Aktuality - archiv 16.1.2008

Piet Schrijvers oživením realizačného tímu AS Trenčín

Holandská legenda opäť na Sihoti

Jeden z najlepších európskych brankárov 70-tych rokov sa po krátkej jesennej návšteve opäť objavil v Trenčíne. „Prvýkrát som prišiel do Trenčína po dohode s Tschen La Lingom. Mal som mu pripraviť hodnotenie úrovne brankárov,“ pripomenul si minuloročnú návštevu Považia Piet Schrijvers. Počas aktuálneho pobytu v Trenčíne je jeho hlavnou úlohou zasvätiť do trénerského remesla novica medzi trénermi – Romana Hodála.

„Z Romana vyrastie špičkový kouč. Je aktívny. Oceňujem na ňom, že jazykovú bariéru sa snaží čo najskôr odbúrať. Aktívne sa zdokonaľuje v angličtine. Príklad by si z neho mali zobrať všetci ostatní. Futbalová terminológia je pomerne jednoduchá. Verím, že pri pravidelných lekciách by jazyková bariéra v tíme v krátkom čase zmizla,“ radí mladým hráčom AS dvojnásobný účastník MS a ME.

Bývalý holandský reprezentant vníma atmosféru v mužstve veľmi pozitívne: „Je to neuveriteľný rozdiel. Na jeseň chodili hráči so sklonenými hlavami. Akoby bez života. Teraz sa celá kabína javí ako správna partia. Zavial sem nový vietor. Zahraniční hráči zapadli medzi ostatných perfektne. Veľmi dobrý pocit mám aj zo spolupráce hráčov a realizačného tímu. Toto mužstvo si verí. Cítim totálnu zmenu vnútornej klímy v porovnaní s jesennou návštevou. Diametrálne odlišne sa správajú aj tréneri Stano a Ančic. Sú uvoľnenejší, veselší.“

Partia sa utužuje aj mimo tréningových povinností. „Veľa času trávime vzájomnými rozhovormi. Najskloňovanejšou témou je pochopiteľne futbal. Na pretrase nie je len Trenčín. Diskutujeme trebárs o Ajaxe, Manchestri, ale otvárame aj súkromné odvetvia,“ usmieva sa Schrijvers. Spoluprácu s mladými brankármi Rožníkom a Volešákom hodnotí veľmi vysoko. Verí, že s ich podporou sa mužstvo o jarné výsledky báť nemusí.

Autor: MS
Rozpis zápasov
NIKÉ LIGA, 24. kolo, 16.3.2024
AS Trenčín - MFK Skalica
15:00 Banská Bystrica
NIKÉ LIGA, 25. kolo, 30.3.2024
MFK Dukla Banská Bystrica - AS Trenčín
Facebook

Prečítajte si tiež

archív novinek
ASTV 28.3.2024

Zákrok mesiaca | ASTV prináša päť najkrajších zákrokov mesiaca február

ASTV vám prináša ďalšie pokračovanie ankety Zákrok mesiaca. Pozrite...

ASTV 22.3.2024

ASTV | Zostrih zo zápasu ligy U19 proti 1. FC TATRAN Prešov

ASTV vám prináša zostrih zo zápasu I. ligy U19 proti 1. FC TATRAN Prešov.

ASTV 21.3.2024

Gól mesiaca | ASTV prináša päť najkrajších gólov za mesiac február

ASTV vám prináša ďalšie pokračovanie ankety Gól mesiaca v ročníku...

Fotogalérie 19.3.2024

Fotogaléria | Zápas Niké ligy proti MFK Skalica

Fotogaléria Petra Kapustu zo zápasu 2. kola nadstavby Niké ligy proti MFK Skalica (1:3).

Tipsport SK  macron
 Fitshape  vanStyn  Mesto Trenčín
 Mercedes Benz  Heineken  Smoker  slovlak  mattoni  monolit  aarsleff  msport  laugaricio  proreco  magnus  TSS Group  ramirent  keraming  Jaaa