Aktuality - archiv 17.1.2012

Tradičné sústredenie na Morave vyvrcholí ďalšími zápasmi

Na sústredení v Starom Měste bez Petra Vallu, Rolanda Szaba a Tomáša Hanzela

Prvý tím AS Trenčín má od pondelka prechodné bydlisko v Starom Měste. Zverenci trénera Adriána Guľu absolvujú zimné sústredenie na dobre známom mieste. "K dispozícii máme ako vždy skvelé podmienky nielen na tréning, ale aj regenerácia je na vysokej úrovni," zvestoval nám šéf realizačného tímu.

Na Moravu neodcestovali traja hráči, ktorí s mužstvo absolvovali začiatok prípravy v domácich podmienkach. Doma zostali Peter Valla, Roland Szabó a Tomáš Hanzel. "Prví dvaja menovaní by mali ísť na hosťovanie. Obaja potrebujú hrať a pri súčasnej konkurencii v mužstve by nemali toľko príležitostí. Ide o mladých hráčov, ktorí sa môžu stále vyvíjať," povedal tréner Guľa. Bývalý obranca Trnavy a Petržalky Hanzel náš tím zatiaľ neposilní, ale v príprave vyslovene nesklamal a je možné, že o jeho zapojení do mužstva sa ešte bude hovoriť.

Mužstvo čaká zimné sústredenie. Trojfázová denná zaberačka vyvrcholí dvojicou prípravných stretnutí v závere týždňa. "V pláne máme zvýšenie objemov a intenzity tréningu," povedal Guľa a doplnil: "K sobotnému zápasu proti poprednému tímu druhej českej ligy Karvinej sme pridali piatkový podvečerný súboj s Otrokovicami, ktorý absolvujeme v rámci trénigu. Na sústredenie sme zobrali viac hráčov ako bolo pôvodne v pláne a všetci potrebujú hrať. Dá sa povedať, že máme príjemné starosti. Chalani bojujú o miesta a my im chceme dať poriadnu šancu."

V príprave proti Dubnici viacero pozitív

AS ešte pred odchodom do Starého Města odohralo dva prípravné zápasy proti druholigovej Dubnici. "Oba súboje splnil všetko, čo sme potrebovali. Chlapci sa predviedli v slušnom nasadení, agresívnou hrou a dobrým pohybom. Videli sme však aj situácie, s ktorými sme mali problémy aj v lige," komentoval hlavný tréner.

Fanúšikovia mohli po prvý raz vidieť viaceré nové tváre v mužstve. "Brazílsky obranca Ramón bez problémov zapadol do systému. Ukázal, že napriek svojmu veku už niečo odohral. Štyvar potrebuje najmä hrať. Má však parametre, aby tímu pomohol. Pri jeho nasadzovaní musíme byť opatrní," komentoval Guľa a na záver dodal: "Malec síce strelil dva góly, ale v stredovej formácii nehral celkom optimálne. Nedokážeme využiť jeho potenciál. Musíme na tom popracovať, je to pre nás výzva. Ak máme využiť jeho prednosti, musíme hrať inak, než sme zvyknutí. Z najmladších hráčov potvrdil svoje kvality najmä Morong, ak je dostatočne koncentrovaný. Dal dva góly a hral dobre. Práve toto musí byť pre neho impulz."

Autor: mg
Rozpis zápasov
4:0 Štadión Sihoť
NIKÉ LIGA, 27. kolo, 13.4.2024
AS Trenčín - FC ViOn Zlaté Moravce
17:30 Štadión Sihoť
NIKÉ LIGA, 28. kolo, 19.4.2024
AS Trenčín - FC Košice
Facebook

Prečítajte si tiež

archív novinek
ASTV 18.4.2024

Kupusovič | Musíme nadviazať na výkon z predošlého zápasu

Náš tím spod Čákovho hradu čaká koncom týždňa vstup do druhej polovice...

Fanúšikovia 18.4.2024

Fanúšikovia | Počas prestávky ligových zápasov prichádza Pepsi trefa

AS Trenčín prináša v spolupráci s partnerom pitného režimu klubu novú...

ASTV 16.4.2024

Gól mesiaca | ASTV prináša päť najkrajších gólov za mesiac marec

ASTV vám prináša ďalšie pokračovanie ankety Gól mesiaca v ročníku...

ASTV 16.4.2024

Zákrok mesiaca | ASTV prináša päť najkrajších zákrokov mesiaca marec

ASTV vám prináša ďalšie pokračovanie ankety Zákrok mesiaca. Pozrite si...

Tipsport SK  macron
 Fitshape  vanStyn  Mesto Trenčín
 Mercedes Benz  Heineken  Smoker  slovlak  mattoni  monolit  aarsleff  msport  laugaricio  proreco  magnus  TSS Group  ramirent  keraming  Jaaa