Aktuality - archiv 15.1.2012

Na dosah mal aj hetrik

Adam Morong: „Je pre mňa veľkou výzvou prebojovať sa do užšieho kádra a skúsiť Corgoň ligu“

Na úvodný gól zimnej prípravy naši chlapci dlho nečakali. Už v prvej minúte úvodného súboja proti MFK Dubnica ho strelil mladý Adam Morong. V druhom polčase pridal ďalší, čo pre osemnásťročného záložníka znamenalo prvé dva presné zásahy v seniorskom drese.

„Úvodný gól padol skutočne veľmi rýchlo. V podstate, takto sme si to predstavovali,“ povedal na úvod s ľahkým úsmevom Morong. Pri prvom góle si vymenil loptu s Jorgem Salinasom a po chybe súperovho obrancu už po niekoľkých sekundách hry prekonal hosťujúceho brankára Kolmokova. V úvode druhého dejstva sa spolupráca kolegov zo stredovej formácie zopakovala, keď Morong doklepol loptu po strele paraguajského legionára. Šancu na tretí presný zásah však odmietol. „Neočakával som, že sa lopta dostane až ku mne. Obranca sa po nej načahoval, ale nezasiahol ju. Nebol som dostatočne koncentrovaný a z päťky som ju poslal mimo,“ opísal gólovú príležitosť Morong.

Dva góly ho spolu s Depetrisom, Malecom a Mondekom posunuli na čelo strelcov prípravného obdobia. „Pocity po prvom zápase sú skvelé. Víťazstvo teší o to viac, že sa mi podarilo dvakrát rozvlniť sieť súpera,“ žiaril po zápase šťastím Morong a s úsmevom dodal: „Možno ma to bude niečo stáť, ale sám sa v tejto otázke ozývať nebudem. Rozhodujúce slovo bude mať kabína.“

Dva góly zo začiatku prípravného obdobia nádejného stredopoliara potešili. „Musím na sebe neustále tvrdo pracovať. Výkon s Dubnicou nebol zlý, ale sám dobre viem, kde mám ešte rezervy. Je pre mňa veľkou výzvou prebojovať sa do užšieho kádra a skúsiť Corgoň ligu,“ dodal na záver Morong.

 

Autor: mj
Rozpis zápasov
4:0 Štadión Sihoť
NIKÉ LIGA, 27. kolo, 13.4.2024
AS Trenčín - FC ViOn Zlaté Moravce
17:30 Štadión Sihoť
NIKÉ LIGA, 28. kolo, 19.4.2024
AS Trenčín - FC Košice
Facebook

Prečítajte si tiež

archív novinek
ASTV 18.4.2024

Kupusovič | Musíme nadviazať na výkon z predošlého zápasu

Náš tím spod Čákovho hradu čaká koncom týždňa vstup do druhej polovice...

Fanúšikovia 18.4.2024

Fanúšikovia | Počas prestávky ligových zápasov prichádza Pepsi trefa

AS Trenčín prináša v spolupráci s partnerom pitného režimu klubu novú...

ASTV 16.4.2024

Gól mesiaca | ASTV prináša päť najkrajších gólov za mesiac marec

ASTV vám prináša ďalšie pokračovanie ankety Gól mesiaca v ročníku...

ASTV 16.4.2024

Zákrok mesiaca | ASTV prináša päť najkrajších zákrokov mesiaca marec

ASTV vám prináša ďalšie pokračovanie ankety Zákrok mesiaca. Pozrite si...

Tipsport SK  macron
 Fitshape  vanStyn  Mesto Trenčín
 Mercedes Benz  Heineken  Smoker  slovlak  mattoni  monolit  aarsleff  msport  laugaricio  proreco  magnus  TSS Group  ramirent  keraming  Jaaa