Aktuality - archiv 6.1.2008

Kamenského by mal nahradiť Sluijter

Od pondelka v klube ďalší traja noví hráči – dvaja Holanďania a Grék

Na pondelkovom podvečernom tréningu AS Trenčín sa predstavili ďalší traja noví hráči. Zaujímavosťou je, že vo všetkých troch prípadoch ide o ľavonohých futbalistov. „Po odchodoch Minarčíka a Kamenského sme potrebovali vystužiť najmä ľavú stranu. Od nových hráčov očakávame, že zvýšia konkurenciu. V hre sú ďalší dvaja futbalisti, zatiaľ sú v riešení. Tým by sme uzavreli príchod siedmich hráčov zo zahraničia. V niektorých prípadoch stále pracujeme na administratívnych krokoch, uvidíme ako to dopadne," povedal generálny manažér AS Róbert Rybníček.

Lídrom mužstva by sa mohol stať najmä dvadsaťsedemročný ľavý ofenzívny stredopoliar Thijs Sluijter (v strede) prichádzajúci z bulharského Litexu Loveč. Skúsený záložník odišiel na Balkán z holandskej Eredivisie, kde obliekal dres Heracles Almelo. „Ide o veľmi skúseného hráča. Môže nám veľmi pomôcť. Mám informácie, že to je veľký bojovník. Nepozná stratenú loptu. Mal by zaplátať dieru po Kamenskom. Verím však, že bude oveľa lepší. Navyše je aj zakončovateľ. V Holandsku je skutočne hodnotený vysoko a v našej situácii nám môže pomôcť," komentoval Rybníček.

V ročníku 2004/2005 pomohol klubu k postupu medzi holandskú elitu. V nasledujúcej sezóne sa mužstvo zachránilo v prvej lige a v Sluiter dal v 30 zápasoch tri góly. Predtým v 120 stretnutiach druhej ligy zaznamenal 24 presných zásahov. V minulej sezóne hral ako prvý Holanďan v Bulharsku. Za Loveč nastúpil na 16 stretnutí, dal 4 góly. Po letnej zmene trénera sa v zimnej prestávke rozhodol klub opustiť.

Ďalšími dvoma hráčmi sú 18-ročný grécky stredopoliar Angelos Chanzi (vľavo) a o rok starší holandský ľavý obranca Danny van der Ree (vpravo). „Sú to veľké talenty. Dokonca o krajného obrancu Reea sa zaujímal Ajax Amsterdam. Keďže však patrí do liahne Lingovej akadémie, tak pravdepodobne zakotví v Trenčíne. Mladý Grék bol pol roka v Holandsku a taktiež môže v Trenčíne zamiešať karty," dodal Rybníček.

V najbližších dňoch by sa mali dotiahnuť prestupy hráčov aj podpisom zmlúv. Pokiaľ by v Trenčíne zotrvali všetci traja, ľavá strana by mohla vyzerať na jar veľmi zaujímavo.

Autor: MG
Rozpis zápasov
NIKÉ LIGA, 24. kolo, 16.3.2024
AS Trenčín - MFK Skalica
15:00 Banská Bystrica
NIKÉ LIGA, 25. kolo, 30.3.2024
MFK Dukla Banská Bystrica - AS Trenčín
Facebook

Prečítajte si tiež

archív novinek
ASTV 29.3.2024

Gong | Musíme ďalej tvrdo pracovať a ťahať za jeden povraz

Naše mužstvo pod taktovkou trénera Iliju Stolicu čaká po reprezentačnej prestávke...

ASTV 28.3.2024

Zákrok mesiaca | ASTV prináša päť najkrajších zákrokov mesiaca február

ASTV vám prináša ďalšie pokračovanie ankety Zákrok mesiaca. Pozrite...

ASTV 22.3.2024

ASTV | Zostrih zo zápasu ligy U19 proti 1. FC TATRAN Prešov

ASTV vám prináša zostrih zo zápasu I. ligy U19 proti 1. FC TATRAN Prešov.

ASTV 21.3.2024

Gól mesiaca | ASTV prináša päť najkrajších gólov za mesiac február

ASTV vám prináša ďalšie pokračovanie ankety Gól mesiaca v ročníku...

Tipsport SK  macron
 Fitshape  vanStyn  Mesto Trenčín
 Mercedes Benz  Heineken  Smoker  slovlak  mattoni  monolit  aarsleff  msport  laugaricio  proreco  magnus  TSS Group  ramirent  keraming  Jaaa