Aktuality - archiv 20.7.2011

Lobotka v Niigate nesklamal

„Mojou nomináciou som bol príjemne prekvapený,“ povedal Lobotka

Počas predchádzajúceho víkendu sa slovenská futbalová reprezentácia do 18 rokov zúčastnila na medzinárodnom turnaji v Japonsku - Niigata Cup 2011. V nominácii trénera Petra Gergelyho sa ocitol aj pravý záložník AS Stanislav Lobotka. Stále iba šestnáročný Lobotka nomináciu do Japonska neočakával. O to viac bol prekvapený, keď sa dozvedel, že do krajiny vychádzajúceho slnka poletí.

„Mojou nomináciou som bol potešený. V predchádzajúcej kvalifikácii na majstrovstvá Európy som bol iba náhradníkom, takže som očakával, že Čierny Peter mi zostane v rukách aj tentokrát,“ povedal po návrate Lobotka. Opak bol pravdou a v Niigate odohral 225 minút. Reprezentácia Slovenska obsadila konečné tretie miesto. Remizovala s Mexikom a výberom Niigaty. Jedinú prehru zaknihovali mladíci s reprezentáciou Japonska.

„Turnaj mal kvalitnú úroveň. Tímy boli veľmi vyrovnané a zvíťaziť mohol prakticky každý s každým, čo sa napokon aj potvrdilo. Remíza s Mexikom nám skôr uškodila ako pomohla, nakoľko sme druhý zápas prehrali s Japonskom vysoko 1:6. V záverečnom súboji sme remizovali s domácim výberom, ktorý sa napokon stal aj celkovým víťazom,“ spomína na turnaj Lobotka.

Novotvoriaci sa tím okolo Petra Gergelyho čaká ďalší cyklus kvalifikácie majstrovstiev Európy do 19 rokov. „Tréner mi poďakoval za účasť. Povedal mi, že som nesklamal a pochválil ma s tým, že mám na sebe makať ďalej. Každý zápas v reprezentačnom drese je pre mňa česť a budem sa snažiť rozšíriť ich počet,“ povedal obdivovateľ FC Barcelona.

Horúce počasie v Japonsku strpčovalo hráčom ich výkony. Na teploty 35 stupňov v tieni nie sú v našich podmienkach zvyknutí. Ako povedal Stanislav Lobotka, lekár s masérom počas polčasových prestávok dávali studené zábaly na rýchle zníženie teploty. Stredopoliar staršieho dorastu má na svojom konte prvý štart medzi mužmi a dúfa, že už počas tejto sezóny dostane príležitosť pričuchnúť k corgoňligovému futbalu.

 

Autor: mj
Rozpis zápasov
NIKÉ LIGA, 24. kolo, 16.3.2024
AS Trenčín - MFK Skalica
15:00 Banská Bystrica
NIKÉ LIGA, 25. kolo, 30.3.2024
MFK Dukla Banská Bystrica - AS Trenčín
Facebook

Prečítajte si tiež

archív novinek
ASTV 29.3.2024

Gong | Musíme ďalej tvrdo pracovať a ťahať za jeden povraz

Naše mužstvo pod taktovkou trénera Iliju Stolicu čaká po reprezentačnej prestávke...

ASTV 28.3.2024

Zákrok mesiaca | ASTV prináša päť najkrajších zákrokov mesiaca február

ASTV vám prináša ďalšie pokračovanie ankety Zákrok mesiaca. Pozrite...

ASTV 22.3.2024

ASTV | Zostrih zo zápasu ligy U19 proti 1. FC TATRAN Prešov

ASTV vám prináša zostrih zo zápasu I. ligy U19 proti 1. FC TATRAN Prešov.

ASTV 21.3.2024

Gól mesiaca | ASTV prináša päť najkrajších gólov za mesiac február

ASTV vám prináša ďalšie pokračovanie ankety Gól mesiaca v ročníku...

Tipsport SK  macron
 Fitshape  vanStyn  Mesto Trenčín
 Mercedes Benz  Heineken  Smoker  slovlak  mattoni  monolit  aarsleff  msport  laugaricio  proreco  magnus  TSS Group  ramirent  keraming  Jaaa