Aktuality - archiv 16.5.2011

Malec dal za päť dní štyri góly

Tomáš Malec: „Konečne mi to začalo padať. Dúfam, že som našiel streleckú pohodu“

Štyri góly v priebehu piatich dní. To je minulotýždňová bilancia mladého útočníka Tomáša Maleca. Po zásahoch do siete Michaloviec a Slovana Bratislava v zápasoch dorastu prišli dva góly v nedeľňajšom stretnutí druhej najvyššej súťaže s rezervou MFK Ružomberok (4:1).

„Konečne mi to začalo padať. Dúfam, že som našiel streleckú pohodu. Nedával som góly a ani výkony neboli najlepšie,“ povedal stále iba osemnásťročný rodák z Trenčína a pokračoval: „Som rád, že obom tímom som pomohol.“

V nedeľu nastúpil necelých desať minút pred záverečným hvizdom a na trávniku nahradil elitného kanoniera Davida Depetrisa, ktorý mu pri striedaní dal za úlohu streliť gól. Malec skúsenejšieho spoluhráča vypočul a loptu poslat do súperovej siete hneď dvakrát.

„Pred prvým gólom som dostal vynikajúci center od Mazána. Mal som pred sebou hráča, ale podarilo sa mi to lepšie načasovať. Videl som miesto pri žrdi a s trochou šťastia to tam prešlo,“ povedal obdivovateľ Davida Villu, ktorého druhý gól bol skutočne exportný. Strela z necelých dvadsaťpäť metrov skončilo rovno pod brvnom. „Tréner Hodál mi už skôr kričal, aby som vystrelil. Brankár bol totiž príliš vpredu. Videl som voľného Salinasa, ale napokon som dal na trénera. Bol to môj prvý gól spoza pokutového územia,“ dodal s úsmevom Malec.

V zápase proti ružomberskému „béčku“ sme prelomili sériu troch stretnutí bez plného bodového zisku. Napriek jasnému výsledku, to nebol jednoduchý zápas. „Boli nebezpeční. V druhom polčase mali viaceré dobré momenty, ale Šemrinec nás podržal. Hoci sme už postupujúcim tímom, každé tri body si ceníme. Najmä tie, ktoré získame takýmto kolektívnym výkonom,“ dodal na záver Malec.

Autor: mg
Rozpis zápasov
NIKÉ LIGA, 24. kolo, 16.3.2024
AS Trenčín - MFK Skalica
15:00 Banská Bystrica
NIKÉ LIGA, 25. kolo, 30.3.2024
MFK Dukla Banská Bystrica - AS Trenčín
Facebook

Prečítajte si tiež

archív novinek
ASTV 28.3.2024

Zákrok mesiaca | ASTV prináša päť najkrajších zákrokov mesiaca február

ASTV vám prináša ďalšie pokračovanie ankety Zákrok mesiaca. Pozrite...

ASTV 22.3.2024

ASTV | Zostrih zo zápasu ligy U19 proti 1. FC TATRAN Prešov

ASTV vám prináša zostrih zo zápasu I. ligy U19 proti 1. FC TATRAN Prešov.

ASTV 21.3.2024

Gól mesiaca | ASTV prináša päť najkrajších gólov za mesiac február

ASTV vám prináša ďalšie pokračovanie ankety Gól mesiaca v ročníku...

Fotogalérie 19.3.2024

Fotogaléria | Zápas Niké ligy proti MFK Skalica

Fotogaléria Petra Kapustu zo zápasu 2. kola nadstavby Niké ligy proti MFK Skalica (1:3).

Tipsport SK  macron
 Fitshape  vanStyn  Mesto Trenčín
 Mercedes Benz  Heineken  Smoker  slovlak  mattoni  monolit  aarsleff  msport  laugaricio  proreco  magnus  TSS Group  ramirent  keraming  Jaaa