Aktuality - archiv 17.2.2011

Nestačí povedať ďakujem, rozlúčil sa Adi

Fanendo Adi sa chce vrátiť a osláviť so spoluhráčmi postup

„V Trenčíne som dostal šancu na posun. Bol to veľmi dôležitý krok v mojej kariére,“ povedal po dva a pol roku pod Čákovým hradom Fanendo Adi. Mladý nigérijský útočník síce prednedávnom podpísal nový dvojročný kontrakt, ale prišla ponuka z ukrajinského Metallurgu Doneck. Ani jedna zo zainteresovaných strán sa prestupu nebránila a štvrtkový tréning bol už bez rodáka z Lagosu.

Ukrajina je veľkou neznámou nielen pre dvadsaťročného Nigérijčana, ale aj pre nás. Celkom iný životný štýl, nová spoločenská a futbalová kultúra. „O Ukrajine toho veľa neviem. Hovoril som však s nejakými ľuďmi a tí mi prestup odporučili,“ povedal Adi počas svojho posledného dňa s dnes už bývalými spoluhráčmi.

Kto bol ten, kto povedal Adimu, aby išiel do toho? „Odporučil mi to Yaya Touré. Hovoril som s ním počas rokovania o prestupe. Je to pre mňa výzva. Podľa Tourého dostanem priestor na rast, kvalitné podmienky a skvelé tréningové možnosti. Ukrajinu mi odporučil aj Sani Kaita,“ nechal sa počuť jedenásťgólový strelec z jesennej časti I. ligy. Touré má za sebou tri roky v drese FC Barcelona a dnes hrá za Manchester City. Nigérijský reprezentant Kaita je hráčom AS Monaco na hosťovaní v Iraklise Solún.

Zmenu, ktorá prichádza berie ako daň pokroku. „Podstatné je napredovať. Aj v Trenčíne som si zvykal na nové veci,“ povedal Adi a na adresu AS dodal: „Nestačí povedať ďakujem. Tu som naštartoval svoju kariéru. Hoci som iba na začiatku, som vďačný. Bolo skvelé byť s týmto tímom. Učiť sa od spoluhráčov ako sú David (Depetris), Béla (Horváth), Aldo (Báez) alebo Ševa (Ševela). Nie je priestor na inú rozlúčku s fanúšikmi, ale aspoň takto im ďakujem za podporu v dobrom i zlom. Je však čas na zmenu. Futbal je aj o tom...“

Do Trenčína sa chce vrátiť – na oslavu postupu

Adi už dnes vie, že v lete sa chce do Trenčína vrátiť. „Chcem s chlapcami osláviť postup. Dúfam, že sa im to podarí,“ povedal nádejný zakončovateľ a na záver dodal: „Na Trenčín nezabudnem. Mám tu veľa priateľov. Začal som tu hrať veľký futbal. Rád sa sem budem vracať.“ Veľa šťastia Fanendo!

Autor: mg
Rozpis zápasov
4:0 Štadión Sihoť
NIKÉ LIGA, 27. kolo, 13.4.2024
AS Trenčín - FC ViOn Zlaté Moravce
17:30 Štadión Sihoť
NIKÉ LIGA, 28. kolo, 19.4.2024
AS Trenčín - FC Košice
Facebook

Prečítajte si tiež

archív novinek
ASTV 18.4.2024

Kupusovič | Musíme nadviazať na výkon z predošlého zápasu

Náš tím spod Čákovho hradu čaká koncom týždňa vstup do druhej polovice...

Fanúšikovia 18.4.2024

Fanúšikovia | Počas prestávky ligových zápasov prichádza Pepsi trefa

AS Trenčín prináša v spolupráci s partnerom pitného režimu klubu novú...

ASTV 16.4.2024

Gól mesiaca | ASTV prináša päť najkrajších gólov za mesiac marec

ASTV vám prináša ďalšie pokračovanie ankety Gól mesiaca v ročníku...

ASTV 16.4.2024

Zákrok mesiaca | ASTV prináša päť najkrajších zákrokov mesiaca marec

ASTV vám prináša ďalšie pokračovanie ankety Zákrok mesiaca. Pozrite si...

Tipsport SK  macron
 Fitshape  vanStyn  Mesto Trenčín
 Mercedes Benz  Heineken  Smoker  slovlak  mattoni  monolit  aarsleff  msport  laugaricio  proreco  magnus  TSS Group  ramirent  keraming  Jaaa