Aktuality - archiv 6.7.2010

Skvelý obranca a dnes vedúci mužstva oslávil šesťdesiatku

Usmiaty a vždy v dobrom rozmare, takto ho pozná snáď každý, kto sa pohybuje okolo trenčianskeho futbalu

Usmiaty a vždy v dobrom rozmare. Takto ho pozná snáď každý, kto sa pohybuje alebo pohyboval okolo trenčianskeho futbalu a je jedno či išlo o Jednotu, TTS, Letecké opravovne alebo dnešné AS. Niekdajší pravý obranca a dnes vedúci prvoligového mužstva Jozef Hollý oslavuje krásne životné jubileum – v stredu 8. júla sa dožil šesťdesiat rokov. „Vždy vedel poradiť a povzbudiť. Nepamätám si, že by bol niekedy inak než dobre naladený. Máločo ho dokázalo rozhodiť,“ spomína na  skúsenejšieho spoluhráča ďalší z bývalých hráčov Jednoty Trenčín a dnes tréner Peter Ančič.

Na oporu zadných radov Púchova, Prešova, ale najmä bývalého kapitána Jednoty, spomínajú všetci pamätníci ako na ofenzívne ladeného pravého obrancu so skvelým citom pre prihrávku. S loptou prilepenou na nohe a hlavou vždy hore posielal milimetrové pasy krížom cez celé ihrisko. „Bol dôležitou súčasťou mužstva, dosť sme sa na neho spoliehali. V tej dobe bol považovaný za moderný typ krajného beka.  Vedel veľmi dobre čítať hru, čo z neho robilo ešte lepšieho futbalistu. Mnohí ho porovnávali s Karolom Dobiášom,“ prezradil Ančic.

Jožko, veď inak mu na Sihoti ani nikto nepovie, bol pri jednom z najväčších úspechov trenčianskeho futbalu. V roku 1978 sa po víťazstve nad Slovanom Bratislava radoval zo zisku Slovenského pohára. Československé finále sa žiaľ stalo korisťou Baníka Ostrava. Dva roky predtým si zahral aj Interpohár. Dodnes stále aktívny a na štadióne vždy medzi prvými. Ešte aj dnes by dal mnohým mladším počas svojich výbehov k Váhu poriadne zabrať. Na záver iba jediné, všetko najlepšie Jožko!

Autor: mg
Rozpis zápasov
NIKÉ LIGA, 24. kolo, 16.3.2024
AS Trenčín - MFK Skalica
15:00 Banská Bystrica
NIKÉ LIGA, 25. kolo, 30.3.2024
MFK Dukla Banská Bystrica - AS Trenčín
Facebook

Prečítajte si tiež

archív novinek
ASTV 28.3.2024

Zákrok mesiaca | ASTV prináša päť najkrajších zákrokov mesiaca február

ASTV vám prináša ďalšie pokračovanie ankety Zákrok mesiaca. Pozrite...

ASTV 22.3.2024

ASTV | Zostrih zo zápasu ligy U19 proti 1. FC TATRAN Prešov

ASTV vám prináša zostrih zo zápasu I. ligy U19 proti 1. FC TATRAN Prešov.

ASTV 21.3.2024

Gól mesiaca | ASTV prináša päť najkrajších gólov za mesiac február

ASTV vám prináša ďalšie pokračovanie ankety Gól mesiaca v ročníku...

Fotogalérie 19.3.2024

Fotogaléria | Zápas Niké ligy proti MFK Skalica

Fotogaléria Petra Kapustu zo zápasu 2. kola nadstavby Niké ligy proti MFK Skalica (1:3).

Tipsport SK  macron
 Fitshape  vanStyn  Mesto Trenčín
 Mercedes Benz  Heineken  Smoker  slovlak  mattoni  monolit  aarsleff  msport  laugaricio  proreco  magnus  TSS Group  ramirent  keraming  Jaaa